Det trodde ni inte :)

Så helt plötsligt smög sig skrivlusten så smått på igen. 1 ½ år har gått sedan mitt senaste inlägg och nu sitter jag här vid tangentbordet igen. Det är samma plats och via samma kanal men med ett helt annat liv än innan. Inläggen och våra år vi hade gällande barnlöshet känns som det var decennier sedan nu när vi lever en 3,5-årig tjej och en 7 månaders bebis.

Japp, det stämmer. Vi fick möta bebislyckan en gång till! Är det inte fantastiskt så säg! :) Nu är familjen komplett och vi är riktigt lyckliga!

Jag är lite sugen att skriva igen men tror att bloggen ska få bli en dokumentation av huset och trädgården, så som den en gång i tiden var. Barnen och vårt vardagsliv finns i ett låst konto på Instagram och där passar de nog bäst i denna okända digitala värld. Våra projekt och tankar om huset och trädgården har jag dock inga problem att dela med mig av.

Här kommer några bilder från våra trädgård:

En trallande ängel som fräser förbi

Till slut så har vår trallande lilla ängel slutit sina blå och somnat för natten efter att ha härjat runt här nere i vår gillestuga. Ju tröttare hon blir desto vildare och mer högljudd blir hon precis som de flesta andra barn. Hon fick ju svinkoppor i förra veckan men de har äntligen börjat att ge sig med bara fula röda märken som spår av de stygga kopporna. Sigrid har som vanligt varit en kämpe och enbart haft problem att sova som symptom på att hon varit sjuk. Vår underbara unge!

Idag har vi mestadels varit inne för det är ju inte direkt strålande sol ute så det passade på att maskera och täcka i nya tvättstugan (vårt gamla pannrum) för att måla betongväggarna med vit färg. Vi har flyttat både bänk, tvättmaskin och torktumlare in till det som tidigare var pannrummet men eftersom oljepannan är borta sedan vi satte in bergvärme så är det utrymmet nu ledigt. Istället för att ha en kombinerad tvättstuga och badrum så kommer vi istället ha de två skilda åt, tvärtemot vad vi först tänkte oss. Nu har vi bara sista strykningen av väggarna kvar innan det är dags att lägga golv. Tanken är att vi ska lägga klinker i tvättstuga, badrum, hall och toaletten i källaren så tills det är dags så lägger vi ett temporärt golv i tvättstugan i form av golvplattor från Jula. De är lätta att lägga eftersom man bara klickar ihop dem och lika lätta att plocka upp när det är dags att lägga ett annat golv där.

Vi får hoppas vi hinner med sista strykningen i morgon för tanken är att vi ska åka in till Borås för att kika på en bil. Sigrid börjar ju förskolan om några veckor och för att inte ytterligare komplicera ett ganska tight liv så behöver vi ha två bilar. Det är svårt att veta vad vi ska köpa för vi har noll intresse i att underhålla och laga bilen så det är viktigt att den är driftsäker och sen ska den ju gärna vara så billig som möjligt också 😉 Vi får se vad vi hittar på vår utflykt i morgon!

I fredags var ju jag, Sigrid och Mumma på besök i Tidaholm för att träffa kusinen, moster, morbror, mormor och morfar. Det blev ett mysigt besök med god mat, ett besök på lekplatsen och goda söta jordgubbar till efterrätt. Klockan hann bli kväll igen innan vi satte oss i röda faran för att nöjda & glada åka tillbaka mot Borås igen. En mysig dag med familjen helt enkelt!Många glädjeämnen under helgen som gått!

Vilken helg det varit! Känslorna är lite all over the place som Prins Daniel skulle sagt. För några timmar sedan så tog Sigrid sig äntligen mod att ta de där efterlängtade 5-6 stegen utan stöd. Efter att hon kastat sig ut i gåendendets härliga värld så blev hon synnerligen uppspelt och gjorde det gång på gång på gång 😉 . Hon förstår förstås inte exakt hur glada hennes föräldrar blir över det men vi är riktigt överlyckliga över att hon äntligen vill prova sina nya kunskaper vid 15 ½ månads ålder!

Sigrids gångdebut var ju förstås den stora avslutningen på en för övrigt väldigt bra helg. Igår så fick Sigrid hänga hemma hos kusin Agnes och gudfar Nicke under några timmar eftersom mannen lärde mig att tapetsera. Jag fick börja att öva på en jättebra vägg med perfekt underlag.

Jonas var en väldigt bra lärare och jag är supernöjd med mitt resultat! Det var roligt att tapetsera och det gällde bara att vara noggrann så man fick våderna rakt så var det inte så himla svårt. Det var mysigt att fira alla hjärtans dag med att jobba tillsammans som vi gjort så många gånger förr! :)

Som om inte allt det där räckte så fick jag till slut tummen ur och for till Åhlens för att köpa trasmattor till sovrummet. Det har både varit kallt och kalt utan mattor på golvet och därför hittade jag en fin multifärgad matta som passade bra. När jag väl kom till Åhlens så fanns det bara 2 av 3 mattor så jag fick raskt tänka om och kom till slut hem med 3 blå mattor istället. Det blev faktiskt riktigt bra så jag är ändå nöjd!

Just nu avslutar vi en fin helg med att kika på På Spåret eftersom jag gick och la mig direkt efter en stormig och stökig läggning i fredagskväll. I morgon är det dags för jobb igen och sakta men säkert så sätter sig rutinerna men det tar såklart tid efter 15 månader av annat liv!

En annan sak som känns bra just nu är Mummas hälsotillstånd!. Hon äter ju en del mediciner fortfarande men det känns ändå som hon är riktigt pigg igen. Som några av er sett här innan så har jag chansat och gett henne både hästnacke och märgben av häst för henne att gnaga på och det har ännu inte gett någon reaktion i form av mer klåda. Jippie! Att Mumma mår bra märker jag genom att hon är pigg, studsig och tjatig om mat. I veckan som var så vägde jag henne och hon har gått ned nästan 0,7 kg av de dryga 1,7-2 kg hon gått upp på den andra maten. Mycket bra! Ryggen känns också fräschare så nu har vi ökat promenaderna igen och det är härligt!

Allt är bra idag, det tycker jag är en fin avslutning på helgen!

 

När det händer så händer det massor

 

Känner ni igen känslan av att ni inte får något gjort? Att det liksom är trögt som sirap att komma igång och både själ & hjärta motarbetar alla försök? Att det gnager i magen av missnöje men att det trots det ingenting händer?

Så har det varit hos oss ett tag nu för vi har haft för mycket med jul, sjukdom och livet för att hinna med något annat men nu efter nyår så satte renoveringsdjävulen klorna i mannen och helt plötsligt så har vi både färdigsnickrad förvaringssektion och en halvfärdig vägg i förrådet. Tanken är att det ska bli ett allt-i-ett-rum med förvaring för vinterkläder/finkläder/skor/bra-och-ha-lådor kombinerat med massagerum. Innanför väggen som mannen snickrat upp så ska vi ha förvaring av arbetskläder (i en av garderoberna som ni ser på bilden nedan) samt sopsortering (vi ska bygga en ny smart högre förvaring som passar i det lilla utrymmet) och innanför nästa dörr är vår matkällare som också ska få sig en uppfräschning eftersom den ska få bli en snygg öllagring (mannen har ett hela tiden växande ölintresse! :) )

Väggen som Jonas bygger ska kläs med gips efter att OSB-skivorna är uppe och den ska sedan tapetseras med någon fin tapet :)

Vår kommande kläd- och lådförvaring. Utrymmet längst upp är storleksanpassat för att rymma Smartstore-lådor

 

Eftersom mannen tillbringat stora delar av dagen i källaren ”lekandes” med kapsågen så passade jag och Sigrid på att röja undan julen. Och det var verkligen på tiden eller vad säger ni? Tomten ser lite vissen ut… I år så kom och gick julen blixtsnabbt och jag njöt tyvärr inte så mycket av det utan det kändes mest jobbigt. I år ska jag börja i början av november så att jag hinner med allt julstök i lugn och ro utan att känna mig stressad!


Vi passade även på att ta två härliga promenader i det vackra vädret! Jag fick riktig vårvinterkänsla när jag knatade runt i byn nu i eftermiddag och passade på att fota lite när Sigrid ändå sov i vagnen och Mumma knallade runt snusandes.

Apropå fotografering så knattrade kameran på mitt favoritobjekt förut idag och jag passade på att ta lite kort på henne med mitt fasta 50 mm med manuell fokusering. Det är svårt att hinna med att få till skärpan på det när hon inte är stilla men nu stod hon i fönstret och tjuvpillade i blomkrukan trots att hon inte får 😉 så då passade mamma på. Visst blev fotona bra? Hennes hår är ju bara för underbart!! 😀 Vilket kort tycker du bäst om?

 

Nytt tak över huvudet

.

Det har gått några veckor sedan Player & Fors blev klara med omläggningen av vårt tak och se så bra det blev! Snyggt och praktiskt, allt i ett! Om ni behöver byta tak ska ni absolut ta in offert från Player & Fors, vi är jättenöjda med såväl pris, arbete som deras sätt att involvera oss i arbetet och kringliggande beslut!

 

Taket var ett av tre stora projekt som vi haft kvar att göra, de andra två är fönster samt nytt badrum i källaren, så det är väldigt skönt att ha det ur världen. I helgen som gick så pysslade vi i trädgården inför hösten och det resulterade i ett trädgårdsskjul som fick ny plats och ny färg (som senare regnade av tyvärr).

.

De bilderna som följer nu är egentligen mest för oss i familjen, det är skoj att ha bilder på hur det ser ut nu på hösten för att gå tillbaka när våren kommer och se hur växterna har börjat att ta sig igen. Vissa av växterna har blivit mindre eftersom vi beskurit syrenén och hortensian för att få dem att växa och bli starkare och buskigare.

Det känns väldigt skönt att allt tagit sig i rabatterna på framsidan så här långt, det är ju inte självklart att allt överlever efter att man planterat det. Nu gäller det bara att de överlever vintern också!

Kan man älska en lampa?

.


.

Om man kan det så tror jag faktiskt att jag älskar IKEA-lampan vi köpte förra helgen. Den är så vacker i sin enkelhet, jag tycker om att det finns en liten kedja att dra i för att tända den och den lyser upp vårt mörka soffhörn. Som om det inte vore nog så kan jag inte sluta titta på den nya prydnaden på bordet, en skål från IKEA med prydnadsbollar från samma ställe. Det är ett steg mot att få en mer och mer mobil bebis som vill pilla och dra i allt som hon kommer åt, denna prydnad kan hon dra ned utan att skada sig eller andra för skålen är i trä och detsamma är bollarna.

Alltså, hur snabbt gick det inte från att jag klev över tröskeln hemma till att det är fredag kväll igen? För fort! I onsdags så tog jag en lugn dag och eftersom vädret var fint så hängde vi en stund nere vid badet och eftersom jag hade kameran med mig så fick den jobba lite. Sigrid sov sin eftermiddagslur i vagnen och Mumma nosade omkring som vanligt. Livet flöt på i mammaland! :)

.


.

Igår så startade vi dagen med att åka med Mumma till veterinären. Hon har gått med kli i ljumskarna sedan januari-februari någonstans och jag har gjort som strutsarna, stoppat huvudet i sanden, men nu var det dags att ta tag i det. Jag bad även att han skulle titta på hennes tänder eftersom hon ändå blir 10 år om någon månad. Tänderna hade han inget att säga utan vi ska bara borsta tänderna på henne regelbundet så behöver vi inte göra någon mer åtgärd. Kliandet i ljumskarna var det dock värre med, där fick vi kortioson samt allergischampo eftersom huden var förtjockad samt ganska utbredd i ljumskar och mage. Förhoppningen med att ge kortison är att vi ska häva den reaktionen som just nu visar sig och att vi sedan ska kunna hålla det i schack med regelbundna bad med schampot. Vi får se vad det blir av det! Veterinärbesöket avslutades med en ordentlig promenad på Bråt men tyvärr blev Mumma på sitt ”jag-är-rädd-och-går-bakom”-humör så halva promenaden var lite tråkig. Hon har varit sån i flera år nu och jag vet inte vad det beror på. Det släppte dock i slutet på promenaden. För att verkligen plåga Mumma så fick hon åka till Alltförhunden-Veronica och klippa sig på eftermiddagen, stackarn hade ingen rolig dag! 😉

Idag har jag och Sigrid varit på sångstund på bibblan tillsammans med Therese, Elvin, Helena och Aston. Det var verkligen mysigt och Sigrid gillade det jättemycket! Hon kröp ut i rummet och ville gärna fram för att hälsa på de andra barnen, hon var inte alls blyg att sitta mitt i rummet och titta på de andra barnen och vuxna som sjöng! Det var fler än en gång som jag fick hämta henne i mitten för att sjunga och dansa med henne, mysigt att hon känner sig glad och trygg tycker jag!

.

.

Vi åkte buss både till och från stan och det är så smidigt att göra det istället för att ta bilen. Vi har 300 meter till busshållsplatsen från där vi bor och bussen stannade typ 500 meter från biblioteket så det är nästan dörr-till-dörr för oss. På väg till stan så laddade min mobil ur och stängde av sig och till en början fick jag lite panik över att jag inte kunde bli nådd men njöt sedan lite över det. När vi väntade på bussen på vägen hem så kunde jag ju inte annat än att vara i nuet, jag fick sitta och titta mig omkring istället för att glo på telefonen. Tänk att man ska behöva få ett urladdat batteri för att uppleva livet som det är!

Denna vecka har bytet av vårt tak satt fart ordentligt och idag blev det nästan helt klart, det är bara plåtkillarna som ska sätta plåt på vindskivorna, sätta upp huvar på taket och sätta upp häng- och stuprännor. Gaveln är inte helt klar utan den behöver fogas klart men för övrigt är taket helt klart. Jag har inga färska kort på hur taket ser ut just nu men så här såg det ut under veckan. Vi är väldigt nöjda med Player & Fors som är genomför jobbet åt oss för de har varit noggranna i både arbete och städning, duktiga på att kommunicera och trevliga att ha att göra med!

.

DSC_0501