Att ha firat en underbar liten 2-åring!

Idag har vi varit i Tidaholm för att fira Sigrids lilla kusin Mirella som fyllde 2 år i tisdags. Det var två små dagissnuviga kusiner som träffades igen för första gången sedan  julfirandet och Sigrid kändes lite matt och trött efter en stökig natt med många uppvaknanden.

Vi käkade lite tårta, drack lite kaffe & te och hängde så som man gör på kalas. Mirella var mer än nöjd över att öppna paket efter paket och lekte sedan med stor passion med sina olika leksaker.

Vi åkte hemåt redan vid 14 och efter att ha ätit lite lunch så smög vi ned i gillestugan för att tända en brasa och krypa ned under filtarna i soffan för att kolla på Pelle Kanin. Vi vuxna kan möjligvis ha slutit våra blå lite till och från men Sigrid var noggrann med uppdatera oss över vad som hände på tv:n så sömnen blev inte särskilt långvarig.

Nu är Sigrid i säng sedan ett tag tillbaka och vi är mitt uppe i vår hett efterlängtade egentid som vi spenderar på var sitt håll. Eller faktum är att vi sitter med en meters mellanrum men vi gör helt olika saker. Jag sitter med musik i min hörlurar i bloggfåtöljen under tiden som mannen ligger i soffan och kikar på hockey. Vi är olika världar helt enkelt och vi känner oss nöjda med det! Lugnet har lägrat sig över hemmet och till och med pudeln har somnat, hon som annars är så pigg och studsig.

I morgon ska Sigrid få prova på Born to move 2-3 år, en dansgrupp där man gör rörelser till musik tillsammans. Det ska bli spännande att se vad hon tycker om det! :)

En trallande ängel som fräser förbi

Till slut så har vår trallande lilla ängel slutit sina blå och somnat för natten efter att ha härjat runt här nere i vår gillestuga. Ju tröttare hon blir desto vildare och mer högljudd blir hon precis som de flesta andra barn. Hon fick ju svinkoppor i förra veckan men de har äntligen börjat att ge sig med bara fula röda märken som spår av de stygga kopporna. Sigrid har som vanligt varit en kämpe och enbart haft problem att sova som symptom på att hon varit sjuk. Vår underbara unge!

Idag har vi mestadels varit inne för det är ju inte direkt strålande sol ute så det passade på att maskera och täcka i nya tvättstugan (vårt gamla pannrum) för att måla betongväggarna med vit färg. Vi har flyttat både bänk, tvättmaskin och torktumlare in till det som tidigare var pannrummet men eftersom oljepannan är borta sedan vi satte in bergvärme så är det utrymmet nu ledigt. Istället för att ha en kombinerad tvättstuga och badrum så kommer vi istället ha de två skilda åt, tvärtemot vad vi först tänkte oss. Nu har vi bara sista strykningen av väggarna kvar innan det är dags att lägga golv. Tanken är att vi ska lägga klinker i tvättstuga, badrum, hall och toaletten i källaren så tills det är dags så lägger vi ett temporärt golv i tvättstugan i form av golvplattor från Jula. De är lätta att lägga eftersom man bara klickar ihop dem och lika lätta att plocka upp när det är dags att lägga ett annat golv där.

Vi får hoppas vi hinner med sista strykningen i morgon för tanken är att vi ska åka in till Borås för att kika på en bil. Sigrid börjar ju förskolan om några veckor och för att inte ytterligare komplicera ett ganska tight liv så behöver vi ha två bilar. Det är svårt att veta vad vi ska köpa för vi har noll intresse i att underhålla och laga bilen så det är viktigt att den är driftsäker och sen ska den ju gärna vara så billig som möjligt också 😉 Vi får se vad vi hittar på vår utflykt i morgon!

I fredags var ju jag, Sigrid och Mumma på besök i Tidaholm för att träffa kusinen, moster, morbror, mormor och morfar. Det blev ett mysigt besök med god mat, ett besök på lekplatsen och goda söta jordgubbar till efterrätt. Klockan hann bli kväll igen innan vi satte oss i röda faran för att nöjda & glada åka tillbaka mot Borås igen. En mysig dag med familjen helt enkelt!Att uppleva en perfekt dag

Igår var en riktigt perfekt dag! Vi vaknade upp efter en härlig fredagkväll där jag och Dani hade filosoferat över livet över en flaska vin under tiden som vår småttingar sussade lugnt i var sitt rum. Våra män var ute på krogen för att testa Borås ölutbud och kom inte hem förrän midnatt.

Förmiddagen spenderade jag, Jonas, Sigrid, Mumma, Dani och Sam nere vid lekplatsen vid sjön och det var urhärligt att sitta på bänken i solen med sjön i bakgrunden under tiden som barnen lekte i sandlådan. Det är så himla härligt nu när Sigrid går ordentligt så hon kan transportera sig runt på egen hand!

Efter att jag och Samantha sovit lunch, Sigrid vägrade, så slängde vi oss i bilen för att dra iväg till djurparken. Trots att det redan hunnit bli eftermiddag så hann vi i lugn och ro knalla runt för att titta på giraffer, elefanter, tigrar, apor, lejon och björnar. Eftersom man inte måste gå ut precis när de stänger så tog vi gott om tid på oss att gå genom parken och kom därifrån 1 ½ timma efter stängning. Flickorna hade vid det laget nästan hunnit leka sig genom alla lekplatser på stället och vi hade hunnit njuta med nosen mot solen. Vädret var underbart och alla var ostressade så det var verkligen en underbar dag! Kvällen avslutades med att föräldrarna fick äta en ostörd tacomiddag med tillhörande gott dricka och vi somnade dessutom tidigt (trötta småbarnsföräldrar!)

Ja, en del dagar känns verkligen perfekta och igår var en sån! Härligt umgänge med goda vänner, med härligt väder i en rolig miljö och utan stressande moment. Kan man begära mer?

Nu är det kväll igen och helgen är över så nu börjar det bli dags för att krypa ned i sängen för jobb och sedan hundmassage i morgon kväll! Håll utkik under dagen i morgon så får ni se färska bilder på massagelokalen. Riktigt mysig!

Påsken 2015

Igår inledde vi påskfirandet med att mina två bästa vänner Fatima och Veronica kom hit oss med sina familjer. Jag kan inte bli annat än lite nostalgisk när jag tänker på vad vänskapen som startade 2004 har lett vår trio genom. Jag, Veronica och Fatima har hållit ihop genom kärleksbekymmer, separationer, våra hundars sjukdomar och bortgång, utlandsflyttar, nya partners, nya boenden, byte av jobb, köp av ny hundar och nu på senare tid våra nya fina barn. Vi har gått från att vara vår trio med hundar till att utökas till sex vuxna, fem barn och två hundar. Det är verkligen en ynnest att få ha två så fina och kloka vänner som jag har och jag blir så innerligt varm i hjärtat när de sitter uppradade på vår altantrapp en långfredag i april!

Vi körde pizzabuffé till lunch och det var något som uppskattades av såväl barn som vuxna. Påskmusten klunkades flitigt och Lea bad ivrigt om mer efter varje tömt glas. När maten var slut så kastade barnen sig iväg för att undersöka Sigrids lekrum och under tiden smög påskharen omkring med påskägg i vår trädgård. Som tur var så såg Veronica svansen på honom när han skuttade vidare genom parken så vi skyndade oss ut för att leta efter äggen. Viljer blev den självklare ledaren i äggletandet och han hade två glada teammedlemmar i Linnea och Lea.   DSC_0645 DSC_0648DSC_0649Eftermiddagen och kvällen avslutades inne med pastagryta och god efterrätt på hallon och choklad.  Efter att ungarna kört ur den sista energin i benen så packade mina goa vänner ihop sina grejer och for hem till sig. Kvar satt vi i soffan och var helt varma i hjärtat över en fin dag! <3 Tack vänner för ni finns i vårt liv!DSC_0652

I morse när vi vaknade käkade vi upp resterna av gårdagens pizza innan vi packade in oss i bilen för att åka till Tidaholm för att fira påskafton med mina föräldrar samt min bror med familj. Sigrid var på sitt vanliga nöjda humör och minglade glatt med såväl kusin Mirella som övriga släktingar. Mirella blev kamerans villebråd idag, mest på grund av att hon är så fruktansvärt söt! Underbart lockigt hår!!

Nu är vi hemma i Borås igen och det ska vi förbli resten av påsken. Vi har egentligen ingenting bokat utan vi tar de återstående dagarna som de kommer. I morgon ska jag och tjejerna en sväng till Sofia för en promenad med hästen och lite baklårsmassage av Fixa. Mannen kommer nog greja lite med skjutdörrarna till vår källargarderob under tiden.

Sommarkoma

Vad tyst blev det här. Jag behövde lite semester från bloggen, mest för att allt annat i livet tog så mycket tid men även för att känna suget igen. Och nu är det tillbaka, pirret i fingrarna efter att låta tankarna glida ned genom snabba tryckningar på mjuka tangenter för att bli skriven text här samt för att få upp alla foton som jag ändå lyckats producera i all sommarkoma.

Denna sommar har verkligen varit fantastisk, 95% av tiden med Sigrid är fantastisk och speciellt nu när hon är äldre. Jag hörde att de första 6 månaderna är en transportsträcka för det som komma skall och jag är beredd att hålla med för så rolig och social som hon är nu trodde jag aldrig en 9 månaders bebis kunde vara, hon är verkligen en egen liten person som interagerar och uppskattar att hänga med våra vänner!

Vi har haft många vänner på besök och jag älskar det verkligen! Det är intensivt just nu men samtidigt så går sommaren mot höst och när semestrarna är över så kommer vår ensamtid hemma i huset. Just nu så har vi vänner och bekanta här titt som tätt på både fika och grill och Sigrid strålar som en sol mot dem alla. Från lördag till och med onsdag så bodde Fatima, Linnea och Siri hos oss och vi tillbringade de flesta dagarna i skuggan i trädgården. Linnea sprang naken för att bada i poolen och glatt skutta fram och tillbaka över gräsmattan. En av dagarna så masade vi oss runt djurparken med barn och vagnar men det var varmt i värmen!

Sigrid har badat mycket i sommar, både i sjön, poolen, badbaljan och faktiskt också i havet. Vi hälsade på våra vänner Peter och Ulle i stugan i Espevik och då fick Sigrid dra på sig UV-dräkten och dyka i plurret. Det var väl inget! sa Sigrid som gått babysim och hon kollade nyfiket på alla barn som stojade omkring henne. Vi ska börja på nästa kurs i babysimmet nu om några veckor och jag ser verkligen fram emot det för jag tror att hon kommer uppskatta det så mycket mer än den förra kursen då hon egentligen var lite för liten.

Nu är Jonas tillbaka på jobbet sedan en vecka tillbaka och vi har helg som vanligt. Idag har varit en bra dag och vi har fått mycket gjort! Sigrid har växt mycket det senaste och babyskyddet har hängt på sista versen så vi åkte till Babyproffsen för att köpa en bilbarnsstol till henne. Vi fastnade för en Axkid Minikid som Sigrid nu sitter i där bak. Hon verkade nöjd för hon sken upp när hon kunde se Jonas genom fönstret när han kom för att plocka ut henne ur bilen.

Eftersom vi bytte till bilbarnstolen så fick jag ett ryck att göra en rejäl uppfräschning av vår bil så jag rensade ut gammalt skräp, dammsugade och torkade ur hela bilen samt flyttade över hundburen till samma sida som stolen sitter så att vi kan fälla sätet på andra sidan. Under tiden så monterade Jonas det sista på trappgrinden, satte fast myggnäten i loungen (ska förhindra björkfröna att singla in och ligga i drivor i loungen) samt trimmade resterande del av gräset under staketet. Ett bra dagsverke tycker jag och i morgon blir det en familjedag när vi ska hälsa på några vänner för att lämna tillbaka takboxen vi lånat samt att vi ska gå på amerikansk fotboll!

 

DSC_0078 DSC_0174

 

Världens näst sötaste onge!

Världens näst sötaste onge är Mirella och det är i min värld en helt ohotad position! Jag älskar hela uppsynen med henne; de vackra blå ögonen med de omgivande mörka ögonfransarna, den fina lilla knubbiga näsan och den markerade mjuka munnen. Som om allt det där inte räcker så har hon dessutom fått fall på håret så att det böjer sig i mjuka ljusbruna lockar. Gode gud vilken underbar uppenbarelse hon är den lilla Mirella!

 

.

Vi har som ni förstår haft besök av min mamma och pappa samt moster Charlotte med kusin Mirella och lilla rottisen Lisa som dök upp här bara någon minut över tolv. Det var väldigt mysigt att hänga med familjen i det underbara vädret, vi käkade goda hemlagade hamburgare där mannen fick den fina kommentaren ”allt du tar i smakar underbart” och tog en långsam promenad till badet med barn och hundar.

Lisa som ännu inte är så gammal blev så trött av promenaden att hon somnade raklång i skuggan på gräsmattan. Skönt för hundar och barn att kunna sova utomhus, ingenting slår det! När hon senare vaknade till så var hon sitt vanliga pigga jag igen och skällde glatt på gamla Mumma för att få igång henne att leka. Om hon lyckades? Nja… 😉 Det krävs lite mer än så att få Mumma att mjukna upp och bjuda in till lek.

.


.

Till eftermiddagsfika så käkade vi en god jordgubbs- och rabarberpaj som smakade underbart tillsammans med fluffig vaniljvisp. Som avslutning så skulle vi ta dagens kort på de små tillsammans men som vanligt så tänker man inte på att då är de som tröttast. Dagens kort är väl inga som kommer gå till historien direkt men vi fick dem på samma kort i alla fall, Sigrid är 8,5 månad och Mirella är 6 månader.

Sjung om studentens lyckliga dar…

Sigrid har varit på sin första studentskiva idag, det var hennes kusiner Ludde och Oskar som firade sitt inträde i vuxenlivet. Vi mötte upp i Knalleland vid lunchtid idag för att se de glada studenterna sjunga studentsången och sedan springa ut i det vuxna livet. Eftersom kusinerna gått på Ljud & Bildskolan så var entrén givetvis försedd med ordentliga högtalare och rökmaskin som sprutade ut rök till den dunkande musiken när studenterna studsade ut i en galen yra. Det var tur att jag hade solglasögon på mig för ögonen tårades och jag tänkte tillbaka 15 år (!) i tiden till den dagen då jag sprang ut i livet. Galet vad åren går!
Efter att vi fördrivit lite tid i Knalleland och mannen köpt nya skor samt att vi köpt ett våningsfat till gillestugan så styrde vi nosen mot Anki & Håkans mysiga hus för att fira killarna ordentligt med både god italiensk plockmat såsom smaskig tårta med mosad banan. Sigrid var ett hett villebråd och hon ömsom minglade med ett stort leende på läpparna och ömsom grät så att hon fick sitta i famnen hos mig. Hon hängde en lång stund hos sin kusin Agnes som är 8 år och Sigrd gillar verkligen att vara med Agnes! Som tur är så ska vi tillbringa en hel vecka tillsammans i sommar så då kommer de att få hänga ordentligt!

När vi kom hem så var jag helt slut och somnade i soffan under tiden som Jonas och Sigrid lekte på golvet. Tur att jag har min man! :) Kvällen har gått fort eftersom jag lagt två omgångar till att sitta med en liten ledsen kråka som ilsket sparkade och slog med sina små armar och ben. Jag kan inget annat göra än att hålla henne och hindra henne att slå och sparka för mycket, det är svårt att lugna sig om man hela tiden eggar upp sig själv genom att riva och slå sig själv. Nu sover hon som tur är sedan några timmar tillbaka och jag & mannen kikar på fotbolls-VM under tiden som vi diskuterar våra rabatter. I morgon ska vi åka till Rångedala för att köpa växter till våra rabatter, ytterligare ett steg till ett mer färdigt resultat runt huset!