När man tagit farväl av det gamla

Idag var nog sista gången jag såg Kryddan inifrån. Vi var där för att stämma av flyttstädningen med dom nya som ska flytta in och jag trodde nog att det skulle kännas lite vemodigt att lämna Hultahills med allt vad det innebär med närhet till allt och alla. Det gjorde det inte, inte en enda gång så har jag kikat över axeln utan det är ett kapitel som är avslutat. Jag är klar med Hultahills nu och redo för ett liv på Hagahome!

Dessutom så är det ju inte vårt hem längre, det är ju helt tomt och kalt där inne. Kolla själva:

Tomt vardagsrum

Gamla sovrummet

Gamla tv-rummet

Jag har fixat en grej som Sofia tipsade om, ett statistikverktyg som heter Statcounter.com. Det är en webbsida som samlar in information om vilka ni som besöker vår sida egentligen är, vilka länkar ni kommer ifrån, vilka webbläsare ni har och vart ni bor. Fantastiskt roligt och underhållande att följa! Om jag inte haft det så hade jag inte vetat att jag haft ett besök från Älvsbyn utanför Luleå. Jätteskoj! Välkommen!

Nu ska jag skutta ur soffan och in i sovrummet och börja skruva hyllor, korgar och trälådor. Jag blir lite dregglig över tanken på hur bra det kommer bli i garderoben nu! Tänk när alla blommiga lådor står där på rad och det råder militärisk ordning. Dessutom så har jag mina fina märklappar på alla lådor så jag vet exakt vad som ligger i vilken låda… *drömmer*

(…men verkligheten blir nog en annan, men det som lever får se…)

Början på ett nytt liv

Det var helt underbart att få börja dagen med att långsamt vakna av sig själv i sitt eget hus. I källaren hörde jag mannen pyssla och dona och jag låg en lång stund lyssnandes på den arbetande maken. När han kom upp så käkade vi frukost och gjorde oss iordning för att gå tipspromenad. Varje söndag under hösten så arrangerar Sjömarkens IF tipspromenad och eftersom vi är Sjömarkenbor så får vi givetvis stödja föreningen. Frågorna var bra och slingan rolig, det är skoj att gå tipspromenad för att lära sig lite nya promenadvägar. Maken härstammar ju härifrån men han kan ju inte gå med på varje promenad jag ska göra.

Resten av dagen har spenderats knuffandes med alla andra på Boda återvinningstation samt hällandes kokhet vatten i avloppet på Kryddan. Det första gick bra, men det andra fungerade inte utan vi kommer vara tvungen att köra med en iller i avloppet för att få ordning på det. Tråkigt, vi trodde vi skulle vara klara med Kryddan from idag, men så blev det inte. I vilket fall så är vattenkokaren det enda som finns kvar där nu, så det går hela tiden framåt.

För att riktigt chocka Mumma så drog vi ut på en kvällspromenad så fort vi kommit hem från radhuset. Solen var så härlig när vi åkte hem, så jag blev sugen på att gå ned till sjön och fota lite. Nedan så ser ni resultatet. Nu är det nog med bloggande för idag, jag ska gå ned och sätta på det nytvättade madrasskyddet på gästsängen så den står redo om någon vill hälsa på och sen ska jag nog duscha så jag slipper det i morgon.

Ps. Jag glömde berätta att jag vann den därjag budade på Tradera, förmodligen helt galet att betala 300 kr för den inklusive frakt, men det skiter jag i! Ds.

”För det är bara regn hos mig…”

Så sitter vi där igen, i vardagsrummet nedkrupna i var sitt hörn. Mumma har tryckt ned sig bredvid mig i fotöljen, hon tryckte sig ned på de centimetrar som fanns kvar. Vi glor ut genom det regnprickiga vardagsrumsfönstret och ser en buss susa förbi på vägen. Om några månader kommer vi bara höra långsamma personbilar som skjutsar barnen till träningen. Det blir skönt.

Idag har mannen skrivit papper med blivande köparna och om två veckor så kommer det vara klart om de ska ha det eller inte. Pusselbit efter pusselbit faller på plats.

I stort sett alla våra tankar kretsar kring vårt kommande liv och vi planerar, gör listor, brainstormar och inreder i tanken. Det är fantastiskt roligt att fundera och klura tillsammans!

Nu ska jag nog hälsa på tvättmaskinen, hänga lite tvätt och kanske dricka min andra kopp te för dagen. Mumma börjar torka efter den regniga promenaden tidigare och sover djupt brevid mig.

Såld

Så var det klart. Vi ska vara ute ur radhuset den 1 november. Nu lägger vi i växeln och trampar gasen i botten! :)

Plågsamt att sälja hus

Det är inte hel osanning att denna sida är uppe på min skärm då och då under dagen idag. Att sälja hus är nervpirrande och nästan lite plågsamt. Man vet ju liksom inte hur det kommer att gå… Än så länge så har vi fått in 4 bud, vi hoppas på fler! 😀 Vi hoppas även att eftermiddagen går fort så vi vet hur det går, ju längre tiden går desto mer sannolikt är det ju! :)

Nu går det undan, första visningen i morgon!

Jag skulle egentligen skriva ett jättelångt inlägg tänkte jag, men vips så var klockan mycket och det är snart dags att krypa ned i sängen så John Blund inte fångar mig i vardagsrummet.

Just nu så sitter jag med datorn i knäet och en stor kopp te brevid mig. Vi har slitit och grejat med huset hela kvällen för att det ska vara fint i morgon på visningen. Detta är min belöning för allt jobb jag lagt ned på gräsklippning, dammsugning, röjande och putsande. Givetvis så fastnade jag på lite tapetkikande igen. Vi har vacklat fram och tillbaka, men har nog ändå bestämt att vi ska ha en fondtapet i köket, gärna röd eller grönblommig. Det blir för sterilt och tråkigt utan en färgklick där inne! Vi kommer ha samma kök som här i radhuset, både skåp, luckor och golv. Däremot så kommer vi nog välja något annorlunda kakel, men fortfarande svart.

I morgon så har vi den första visningen, det är en 70-årig man som inte kan komma på den öppna visningen på torsdag. Vi får hoppas han tycker det är fint! Vi har gjort vårt bästa :)