Föreläsning av Per Jensen på Hundspektra

Det är ingen hemlighet att jag är ruskigt förtjust i Sandra Glanzéns affärsidé om att starta inomhushallar i centrala Borås och idag fick jag äntligen möjlighet att se hennes Hundspektra med egna ögon. Jag är imponerad och väldigt positiv till unga driftiga tjejer som vågar ta steget att bli egna företagare inom ett område där de är duktiga, det behövs fler kvinnor inom företagarbranschen!

Anledningen att jag var på Hundspektra var ju såklart att jag var nyfiken på stället i sig men även att jag anmält mig till en föreläsning av Per Jensen som är professor i etologi vid Linköpings universitet. Den föreläsning han höll handlade om hundens inre liv och tog upp frågor som ”Kan hundar känna skam?” (JA! :) ) och gav tydliga förklaringar till varför våra hundar är dummare än vargen, men ändå passar oss människor så bra. Jag gillar verkligen att gå på hundföreläsning emellanåt och just den här gav mig många aha-upplevelser. Den starkaste var ändå den sista saken han tog upp för den härrörde så klockrent till min egen hund. Han berättade att hundens vänstra hjärnhalva uppfattar saker som är positiva och den högra hjärnhalvan uppfattar saker som är negativa och stressande. Dessa bägge hjärnhalvor styr sedan motsatt sida på kroppen, dvs höger hjärnhalva styr vänster kroppsida. Med det menade han att om man kommer hem till sin hund och den slår längre med svansen på höger sida än på vänster så är det ett tydligt tecken på att den upplever sin ägare som väldigt positiv!

Anledningen till att det var ett så stort aha för mig var att Mummas allergi är och har alltid varit värst på vänster sida, vänster öra har alltid varit ett problem på henne (örat är inte ett problem nu dock! :) ) och sedan hon fick allergin i januari 2014 så har den varit mest utbredd i vänster ljumske. Jag tänker direkt att det härrör till höger hjärnhalva och att den tar hand om stress. Mumma är en hund som är väldigt på tårna och hon kommer förmodligen dö steppande och en del av hennes oro i kroppen sitter förmodligen som klåda i vänster ljumske tror jag. Spännande tanke va? Det återstår att se hur man löser stressandet hos henne 😉

I pausen på föreläsningen så passade jag på att kika runt i både butiken och agilityhallen och blev grymt imponerad av svikten i konstgräset som är lagt i agilityhallen. Det var verkligen skönt att gå på och enligt en agilityvän till mig så får hundarna alldeles lagom bra fäste på gräset! Jag gick runt och kikade bland hindren och  mycket har hänt sedan jag var aktiv, nu har man både fina säkra tunnelhållare såsom delbart däck för bästa säkerhet! Skönt att säkerheten blir viktigare och viktigare!

 

Tillbaka starkare och mer avslappnad…

Honey, I’m home!

Japp, så känns det nu när provet är gjort och problemet med Mumma går åt rätt håll. Jag har känt mig ordentligt pressad den senaste månaden och har ärligt talat inte mått särskilt bra. Massageprovet har jag ju skrivit om men Mummas hälsostatus har varit en riktigt klump i magen, jag är inte alls bra på att hantera hennes svackor och jag tror ständigt att hennes sista dag är kommen.

Men för att ta allt i någon slags kronologisk ordning så kanske vi ska börja från början? För två helger sedan så fyllde vår lilla ängel 1 år (1 år liksom, galet!!) och vi hade ett litet kalas för våra familjer. Mysigt och skoj att träffa alla och roligt att låta Sigrid och Mirella träffas igen. De är ju för underbart söta tillsammans de där två! Jag är fortfarande så oerhört tacksam över att Sigrid har en kusin som enbart är 10 veckor yngre, tänk vad fantastiskt roligt de kommer ha tillsammans genom åren!

.Sigrid (1 år) och Mirella (10 ½ månad)

Efter att Sigrid kalas var över så tog 2 intensiva veckor vid då jag pluggade i stort sett varenda lediga stund. Jag inriktade mig på att lära mig skelettet och musklernas namn, ursprung, fäste och funktion. I söndags så var det Fars dag och det firade vi med att ta en promenad i centrala Borås för att kika på målningarna som artisterna gjorde under No Limit i somras innan vi promenerade till stationen för att käka kvällsmat på OLearys. Efter middagen så skildes vi åt, Mannen & Sigrid åkte hem och jag satte mig på tåget till Västerås för att gå tredje kursomgången av massageutbildningen. Måndagen startade med 3 timmar tentamen på det kursmaterial som vi gått genom de föregående 2 omgångarna och till min förvåning så tog provet inte alls upp det jag läst på. Trots det så tog jag mig ordentligt med tid för att kunna leverera mitt allra bästa och efter 2 ½ timma kände jag att jag fått ur mig all kunskap så jag lämnade provet och gick. Kursen gick och vi fick inte svaren innan vi åkte hem

Det är faktiskt sant att jag grät en skvätt när jag öppnade mailet från Susanna och läste att jag klarat provet. Det var så jädra skönt att jag klarade det!! Jag hade kallt räknat med att jag skulle fått göra om det så det blev som att jag blev ledig när jag klarade det, jag fick tillbaka tiden som jag tänkt lägga. Underbart!!

a

Mannen har ju varit mitt stora stöd inför provet och givetvis så kom han hem med rosor och lite gott att äta för att fira mitt resultat på provet! Vi öppnade det mousserande vinet Mia (som vi passande nog fått av Mia :) Tack!) och käkade räckmacka till det och avslutade firandet med saffranssemlor. Mumsigt!

.

 Teoretiskt prov, check!

Jag har ju inte bara pluggat för under dagarna så hinner jag ju inte läsa något utan då har vi tid att göra annat. Förra onsdagen så hade jag ett ärende i Göteborg och passade på att hälsa på Sandra, Sam och lilla Juli i Kungsbacka. Det var mysigt att få träffas igen, nu med Juli på utsidan, och Sigrid hängde med såväl lilla Juli som lekte med Sam. Det är första gången hon leker ordentligt med ett äldre barn och det var roligt att se henne interagera med ett större barn. Sam var en fin lekkamrat!

.

Sigrid och Sam rullar boll

Så till mitt orosmoln; Mumma. Jag har känt länge att hon inte mår bra men jag har inte kunnat sätta fingret på vad det beror på. När hon utvecklade allergi i febuari så började mina tankar snurra om vad som kunde ha utlöst det och i min fantasi började inre tumörer figurera allt flitigare. När hon för någon månad sedan började äta sand så tänkte jag att hon hade någon slags vitamin- eller mineralbrist och därför köpte jag ett tillskott till henne för att ge henne extra vitaminer och mineraler. Men det blev inte bättre och jag ändrade även hennes kost till att äta rå mat som man köper fryst. Inte heller det har fått henne att må bättre.

Men i förrgår så fick jag eld i baken för efter att ha kollat över hennes utslag på magen så klämde jag på hennes tuttar och hittade knölar i 2 spenar längst bak mot rumpan. Jag slängde mig på telefon och fick en tid igår förmiddag. Direkt när jag kom in så lugnade veterinären mig med att det var inget att oroa sig över knölarna just nu, det skulle kunna vara ärrvävnad från tidigare skendräktigheter där hon haft mjölk. Jag ska bara hålla koll på det så att det inte börja växa.

Det allra bäst med besöket var att jag fick svar på alla mina mardrömstankar om allergin, tumörer och andra dumma tankar. Nu vet jag att Mumma förmodligen haft allergi hela sitt liv men efter att Sigrid föddes så kände sig Mumma stressad och därför började allergin blomma ut i utslag i ljumskarna. Nu så har vi satt henne på ett allergifoder som är baserat på soja (vegetabiliskt) och proteinkedjorna i det fodret är sönderslaget för att kroppen inte ska kunna reagera med allergi på proteinet. De allra vanligaste proteinallergierna är nöt, fläsk, kyckling och fisk så därför är det bra att hon äter ett foder som är baserat på soja. Vidare så kommer hon gå på kortison där hon får ett annat typ av kortison än tidigare så att vi hoppas att hon inte ska bli riktigt lika inkontinent som förra gången och med hjälp av fodret så hoppas vi på att vi ska kunna dra ned kortisonet ordentligt eller tom ta bort det helt. Om det fungerar så kommer hon få äta det nya fodret, Purina HA, resten av sitt liv. Allt för att hon ska må bra! Fodret äter hon redan men kortisonet ska jag ta ut i morgon så snart så är vi igång med behandlingen. Mannen köpte en barngrind till köket idag eftersom hon inte får äta någonting annat än sitt foder så nu är hon utestängd från köket. Det är hon INTE nöjd över!

Ja, så nu känns det jättebra i livet igen! Det finns hopp för Mumma, det verkar inte som hon dör i morgon och jag har massageprovet ur världen. Mina praktikhundar ligger jag bra till med, jag har masserat 78 hundar av 120 stycken så jag kommer att vara i fas till det praktiska provet i januari. Nu är det helg och vi slöar framför tv:n. Mina nya fina lyktor som ni ser längst upp i inlägget brinner på bordet (de är nya eftersom jag lyckats slå sönder 2 lyktor på 1 vecka så jag var tvungen att köpa nya…) och i morgon ska jag & Sigrid träffa Paulina på lunch! Härliga helg!

Frisk luft istället för blogg

Är ni precis som jag hellre ute i friska luften än sitter på bloggar och glor? Det är ganska svårt att motivera sig att sätta sig vid datorn när det är så härligt väder som det varit idag. Jag tycker om när det är soligt men när temperaturen inte är maxad utan mer lagom för att kunna pyssla.

När jag vaknade i ”morse” så trodde jag att klockan var någonstans runt 9-10 så jag blev ganska chockad när jag tittade på mobilen och den stod på 11:29! Jag hade alltså sovit från midnatt och nästan tolv timmar. Sigrid och Jonas hade dock varit uppe i två omgångar under senare delen av natten och under tidig morgon och sedan somnat om vid 8 på morgonen. Hela familjen vaknade som sagt strax innan lunch och pudeln som inte ätit frukost fick sin mat innan vi så sakteliga startade upp dagen.

Sigrid har inte varit riktigt pigg idag utan blev trött igen vid halv två så hon fick krypa till kojs igen och sov hela eftermiddagen fram till strax innan klockan fem. Vi var inne i hennes rum och kollade till henne flera gånger men eftersom hon sussade sött så passade vi på att greja ute båda två, så som vi gjorde på tiden innan Sigrid kom till oss. Mannen har lagt klart den sista delen av vår stenläggning för planteringsbänken och jag har tvättat, hängt tvätt och grundmålat det som ska bli mina planteringslådor.

Stenläggningen är klar, planteringsbänken är utlyft och placerad på plats och vi har fått massor av utrymme i garaget där bänken tidigare stått tillsammans med en massa osorterade krukor. Jag ”hittade” en massa krukor som jag inte visste att jag hade nu när jag plockade i ordning och ställde in i korgar i bänken.

Som om det inte räckte så var jag iväg för att handla uteblommor på Plantagen och jag fick ihop blommor till en ansenlig summa trots att jag egentligen var besviken på utbudet på Plantagen. Det är lite för mycket krimskrams i form av kuddar, lyktor och annan inredning och för lite blommor för min smak så jag borde egentligen byta tillbaka till Blomsterlandet igen. Jag får fundera på det! Nu så har jag i alla fall blommor så det räcker och i morgon så åker de ned i sina krukor, jag längtar lite till det blir morgon! :)

Nu har lillsnorpan hunnit vakna en gång och jag ammade henne till sömns igen. Jag hoppas hon är lite piggare i morgon, tanken var egentligen att vi skulle åkt till Tidaholm eftersom min bror fyller 30 år i morgon (grattis brorsan om du läser!) men vi kommer stanna hemma eftersom Sigrid inte är pigg. Jag har haft känningar i halsen under veckan som gått och Jonas känner också något i kroppen så vi tar helgen att ta det lite lugnt så får vi gratta brorsan nästa gång vi träffas istället.

Nog om dagen och morgondagen, hur har utbildningen gått undrar ni? Tackar som frågar, det har gått bra. Det gick till och med mycket bättre än vad jag förväntat mig eftersom jag redan innan vi åkte upp till Västerås kände att något var på gång i kroppen och trodde därmed att jag skulle bli sjuk. Jag hade känning i halsen hela tiden men det bröt inte ut till något värre så jag klarade av det utan några större problem.

Utbildningen jag går är en kurs för att bli diplomerad hundmassör och det är väldigt mycket mer inspirerande och spännande än jag någonsin kunnat tro. Jag har ju aktivt hållit på med hund sedan 2002 och vi har haft hund i familjen sedan 1988 så jag är ju väldigt intresserad av hund och detta känns som helt rätt steg att ta. Eftersom att jag tidigare hållit på med agility så har jag redan ett intresse för friskvård för hund och mycket inom hundmassöryrket handlar just om att hålla hunden frisk. Utbildningen går genom följande ämnen:

 • anatomi
 • muskulatur och funktion
 • smärta hos hund
 • undersökningsmetoder i teori och praktik
 • visitation av hund i teori och praktik
 • hundmassage behandling i teori och praktik
 • stretching i teori och praktik
 • veterinära föreläsningar om led- och hudproblem hos hund
 • vårdhygien för patienten och terapeuten
 • muskel- och senskador hos hund
 • fördjupad palpationsteknik i teori och praktik
 • grundlära i fysisk träning hos hund
 • massageterapeutens journalanteckningar

Till dessa föreläsningar så kommer 120 praktiktimmar som vi gör på egen hand där vi masserar varje hund 1 gång vilket innebär att vi alltså kommer ha lagt händerna på 120 hundar innan utbildningen är klar. Vi kommer även att vara med och ta emot egna patienter under 1 praktikdag där man erbjuds att göra den dagen på plats på Redog i Västerås men jag kommer försöka göra den här nere i Sjuhärad istället eftersom jag har 4 timmar enkel väg till Västerås. Innan man får sitt diplom så krävs att man blir godkänd på ett teoriprov i november och sedan klarar det praktiska provet som vi gör i slutet på januari. Det är alltså riktigt seriöst och jag är mer än nöjd att jag anmälde mig! Det känns dock nervöst att börja praktisera eftersom jag inte har så mycket erfarenhet ännu men det är ju därför jag ska praktisera antar jag! :)

Har du en hund som du vill låna ut för mig att praktisera på? Skriv en kråka i kommentatorsfältet så kontaktar jag dig!

Rent praktiskt så fungerade det jättebra att åka bil med Sigrid, vi stannade en längre stund för att fika glass samt gjorde ett försök att amma i bilen vilket inte fungerade något bra då vår kära dotter tittade på allt annat. Sista gången vi stannade så fungerade det bra och sen somnade hon om och vaknade inte förrän vi kom fram till Scandic i Västerås. På dagarna så hängde Sigrid med sin pappa och jag hade med mig Mumma på kursen vilket var en bra uppdelning. Det fungerade bra att inte amma och jag behövde inte pumpa ur under dagen utan det räckte att jag ammade på kväll och natt. Det jobbigaste med att bo på hotell var att jag behövde gå ut för att kvällsrasta Mumma som normalt sett får gå ut på baksidan och kvällskissa när vi är hemma 😉

Nästa tillfälle på kursen är inte förrän i slutet på augusti och då åker jag & Mumma upp själva med tåget och bor över två nätter utan husse och Sigrid.

Starten på något nytt!

20140525-214310-78190733.jpg

20140525-214310-78190978.jpg

20140525-214305-78185402.jpg

20140525-214310-78190265.jpg

20140525-214312-78192871.jpg

Idag har vi varit på resande fot nästan hela dagen och det har gått över förväntan att åka 4 timmar i bil med Sigrid. Vi stannade bara en ordentlig gång och det var ett glasstopp i Mjölby och sen blev det två kortare stopp för att amma innan vi var framme.

Nu har vi kommit till Scandic i Västerås där vi ska bo till på onsdag. Kvällen har gått bra med en hundpromenad i området och sedan köpte vi med oss räkmackor & glass upp till rummet som vi sett till Notting Hill. Sigrid har legat på golvet och storögt kikat på tv:n, hon som aldrig får titta på tv annars. Vi försöker att natta henne just nu vilket väl inte går så överdrivet bra, de senaste 3 nätterna har nattningen tagit flera timmar med massor av skrik och det verkar inte bättre i kväll. Hon ligger här bredvid oss i sängen och vrålskriker och under tiden jag skriver letar vi hela tiden nya strategier för att få henne att somna. Vi har redan hunnit att flytta över henne i vagnen och nu ligger hon där och vrålar istället. Detta är inte dagens höjdpunkt men vi hoppas att hon ger upp snart. Det är oerhört påfrestande och det är lätt att vi blir osams i våra försök att få henne att somna. Att vi dessutom ligger på hotell gör det inte mindre stressande. Varför går ni inte en promenad undrar ni? Det går tyvärr inte eftersom det är otroligt varmt i rummet och för att gå ut behöver vi klä på henne och då skulle vi behöva klä av henne när vi kommer in igen vilket skulle väcka henne. Mannen kör vagnen fram och tillbaka mellan sängen och skrivbordet nu och det verkar faktiskt göra susen, hon är tyst och blundar. Puh! Förhoppningsvis är krisen över för i kväll.

I morgon blir det spännande! Då ska jag och Mumma sätta oss i bilen för att åka till ReDog på Tallmätaregatan och påbörja min utbildning till hundmassör. Ihhh! :) Nu ska jag sova för att vara pigg när klockan ringer i morgon, gonatt och på återhörande i morgon!

Mycket pirr i magen!

DSC_0040 DSC_0052

Förstår ni exakt hur mycket vi tycker om Hagaparken? Utsikten från vår lounge är en obetalbar fördel som vår baksida har, hur många som bor mitt i ett samhälle har sån här grönska att titta på liksom? Jag fullkomligt älskar det. Sista bilden är tagen från loungen när jag ligger på rygg i soffan!

Dagen har gått fort, efter diverse morgonstök så blev jag och Sigrid klara för en kortare promenad med Mumma innan det var dags att ta en långpromenad med Jessica, Ellie och Amos. Vi var ute och knallade på långa grusvägar, utmed porlande bäckar och med solen i våra ansikten och när vi kom hem möra i benen så visade det sig att promenaden tagit 2 timmar! Härligt med välrastade barn och hund, Mumma fick förstås vara hemma eftersom hon bara får gå mer än 1,5 kilometer just nu!

Nu i eftermiddag fick jag sms om att mitt bokpaket kommit till utlämningsstället så jag tog hund & barn för att hämta ut det och sen gick vi raka vägen hem för att hänga i loungen. Sigrid sov som en söt liten nasse och jag sträckläste boken om att anlägga och odla i pallkragar så nu är jag superpepp på att komma igång! Vi har beställt mer sten i veckan så mannen ska snart lägga klart stenläggningen som syns ovan på sista kortet (till höger i bild) och då ska min planteringsbänk samt vårt redskapsskjul få flytta ut och då tror jag det skulle passa att lägga planteringslådorna någonstans i det området. Var tycker ni det skulle passa bäst, längst ned mot staketet eller längre upp i den lilla backen?

Just nu så kikar vi på finalen av Let’s Dance och min förhoppning är att Steffo vinner även om jag inte tror det. Ikväll är det avslappning men i morgon så packar jag in hela familjen för då ska vi till Angered för att tävla rallylydnad. Ja, hela familjen ska inte tävla rallylydnad utan det är min och Mummas stund. Vi har inte alls tränat så mycket i veckan som jag önskat så jag får helt enkelt hoppas på lite tur, det pirrar lite i magen när jag tänker på det! Vi kommer starta två starter och jag hoppas få mannen att ta lite kort på oss på tävlingbanan så att ni kan få se oss! :)

Apropå hund så pirrade det ytterligare lite i magen när jag öppnade brevet från ReDog som innehöll kursprogrammet för den första kursdelen (och fakturan också 😉 ). Det är inte länge kvar innan vi åker upp till Västerås och jag påbörjar min utbildning till hundmassör vilket ska bli jätteroligt! Det ska bli skoj att få teori på det som jag känner i fingrarna när jag masserar hund. Spännande!

Hundar och hälsa

Veckan har varit rätt så intensiv, den drog igång med en rivstart i måndags morse och sen ökade det under dagarna som gick. Det är inte så ofta jag går på föreläsning men denna vecka blev det två (!) stycken, en om hundar och en om hälsa. I måndags så var jag och Inga-Lill på föreläsning om ”Lugnande signaler” med Pia Myrseth och det var intressant att få en liten påminnelse om hur mycket våra hundar egentligen försöker prata med oss. Inte med rösten då förstås, men med sina kroppsliga signaler. En nos som viker undan, ett öra som viks mot huvudet och en rumpa som vänds mot fienden i ett försök att visa sig liten.

Det är lätt att följa med i när man sitter på föreläsningen, men ändå så himla värdefullt att få höra om och om igen. Jag har gått en del kurser om hundspråk men tycker fortfarande det är lika intressant! Ju mer man lär sig om hundspråk desto mindre signaler kan man använda i kommunikationen med sin hund. Jag är verkligen ingen mästare men jag är väldigt intresserad av det.

För att verkligen toppa veckan så hade jag ju såklart en föreläsning på tisdagen också, men då var inte ämnet hund utan människor. Jonas Colting har en föreläsningsturné som heter Den Nakna Hälsan och i tisdags var han i Borås (där han också bor). Jag hade nog föreställt mig att det skulle vara mycket fokus på träning och hur man ska bli så vältränad som möjligt, eftersom han är triatlet och tränar grymt mycket. Jag måste säga att jag blev positivt överraskad över att han hade en så genomtänkt och tydlig tanke, allt leverat i en rasande takt. Föreläsningen var uppbyggd i tre delar: hälsa, träning och mat. De delarna tog han sig igenom på 4 timmar, även om det kändes som han hade kunnat prata i ytterligare fyra utan problem. Om jag bara hade orkat så hade jag nog velat lyssna mer, men jag kände mig lite matt efter att ha koncentrerat mig så pass mycket som det krävdes för att hänga med.

Jag rekommenderar verkligen att ni går och lyssnar på Jonas om ni har möjlighet och är intresserade av hälsa, träning och mat.

Som ni ser på bilden här ovan så pratade Jonas om kolhydratnjutning. Han tycker inte grunden i vår kosthållning ska innehålla livsmedel baserade på kolhydrater såsom gryn, pasta, müsli och potatis. Däremot så finns det inga förbud mot att äta det, men man ska välja bland vilka kolhydrater man äter för det är viktigt att njuta av dem. Alltså blir en kolhydratnjutare! Den tanken har följt med mig under veckan och gjort att jag valt bort en del godsaker jag blivit erbjuden.

Idag har jag dock valt att kolhydratnjuta och då blev det en hemmagjord chokladfondant med hallonsås som stod på menyn. Mannen lagade vår sydafrikanska favorit chevicé och jag fixade bakandet. Anledningen att det blev just chokladfondant berodde på att jag såg det i ”Hela Sverige bakar” igår och blev riktigt sugen! Lika svårt som deltagarna i programmet tyckte att det var, lika svårt tyckte jag att det var. Jag försökte mig på att vända upp och ned på den lilla formen och man kan säga att den såg ut som en hög med bajs ungefär. Den smakade som tur var inte likadant! Resten av bakverken fick stanna kvar i formen när vi åt dem, tillsammans med hemmagjord hallonsås. De såg inte så vackra ut, men de smakade väldigt bra!

Mannen har inte renoverat alls idag, men han har monterat gardinstång och hängt upp gardinkappan jag skrev om för ett tag sedan. Kommer ni ihåg fotomontaget från tidigare i höst? Nu är den på plats på riktigt och det ser inte helt olikt ut tycker jag. Mysigt blev det i alla fall och det gav rummet lite mer ombonad känsla.

Bloggevent med Att vara någons fru

Det är svårt att börja detta inlägg, just för att det är svårt att få ned alla känslor och tankar i ord. Vilken dag det blev igår, fantastisk och inspirerande är två ord som beskriver några av känslorna som studsar i bröstet. Att äntligen träffa Mintekopp var ju givetvis oerhört roligt, det var så härligt att sitta i hennes  mysiga kök ätandes hemmagjord morotssoppa och klia den lurviga Lermuren bakom örat.

Bloggeventet gick av stapeln på Clarion Hotel mitt i centrala Helsingborg och vi var ett gäng på 80 tjejer som samlats för att lyssna på tre olika föreläsningar. Först ut var frun själv som bland annat pratade om att namnet till bloggen inte alls var någon tillfällighet, att bloggande kvinnor inte ska alltid vara så jävla tacksamma och hur kul det egentligen är att fakturera. Näste man till rakning var Emmas mentor Rolf som kom från Svenskt näringsliv för att prata lite om företagande och vilka möjligheter som egentligen finns att driva egen verksamhet i Sverige (stora möjligheter, ta chansen!). Någon som tagit möjligheterna i hamn är den oerhört inspirerande kvinnan vid namn Tina Pulko som kom till Sverige för ett tag sen (…kommer inte ihåg hur länge sen) och trots att hon ännu inte kan svenska redan har startat en ett eget framgångsrikt företag. Woman power! Följ henne, hon kommer bli något stort en dag! (och kom då ihåg var ni läste det först… 😉 )

Sista föreläsningen för dagen hölls av Angela som har bloggen Fru Cederblad och hon höll en snabb liten photoshopskola. Väldigt bra, snabba och enkla tips om hur man kan höja standarden på både kort och utseende på bloggen. Jag blev väldigt inspirerad att ta tag i lite mer noggrann redigering av mina foton igen, det har varit lite stiltje på den fronten. Det kommer dock inte hända just idag… 😉

När föreläsningarna var slut så var det en liten paus och det var då vi träffade på två nya vänner, Marlene och My, som vi satt tillsammans med under hela middagen. Samtalsämnena varierade mellan läderpiskor, badankor med paddelfötter av läder, att jobba som doola, förlossningar som liknar förstoppning och andra galna ämnen. Stämningen var på topp, maten var god och vi fick möjlighet att spåna lite nya affärsidéer med Att vara någons fru-Emma. Ingen av idéerna kommer förmodligen bli verklighet, men det var skoj att låta idéerna löpa amok! :)

Med lite vin i Mintekoppens kök så avslutade vi en underbar kväll och efter en brakfrukost i morse så styrde jag bilen tillbaka mot Borås för att hämta upp pudeln, åka hem och sälja en sideboard, äta lite pizza och nu glida iväg på ett kort möte innan det är dags att verkligen ta helg. Jag får erkänna att just nu så är jag inte mitt piggaste jag, tvärtom är jag lite sliten. Huvudvärken pockar lite längst bak i huvudet och jag har kaskadkräkts ur mig affärsidéer till mannen så att jag är alldelles matt. Nu ska jag krypa ned i soffan, trycka ned näsan djupt ned i pudellockarna, fingra på det vackra armbandet som följde med i Goodiebagen och försöka sortera alla miljoner idéer som simmar runt i mitt huvud.

Men vilken helg alltså. Otroligt. Tack alla tjejer för att ni gjorde min dag!