Ett söndagsbesök på djurparken

Efter att vi förra söndagen vaknat upp till en seg dag där jag inte kände mig helt hundra i kroppen så beslutade vi oss för att ta en tur till djurparken för att få något vettigt gjort av dagen. Eftersom vi båda har lejonkort så  är det en billig aktivering av liten tjej och ett trevlig nöje för hela familjen istället för att besöka den lokala lekplatsen.

Jag hade som vanligt med mig kameran och tog några fina kort på lejonen som precis fått mat! Det är riktigt mäktiga djur det där och man får stora respekt för dem när man ser hur stora och kraftfulla de är på andra sidan glaset.


Vi kikade inte bara på lejon utan hann också gå genom bondgården där Sigrid hellre klappade getter än grymtande grisar och där en stor påfågel visade sin fina skrud. Tyvärr berättade en djurskötare att de ofta gör så när de känner sig stressade eller rädda :(


Resten av djurparken fick Sigrid sitta i vagnen och kika på djuren under tiden som vi sakta knallade runt i vår stads vackra djurpark. Jonas blev kallad för ”farbror” när han visade en familj vägen till elefanterna och jag lät kameran knattra över savannen. En bra söndag helt enkelt, så som fler söndagar borde vara!

DSC_1666

Sofias vän Svarta

Jag måste ju förstås visa er mina kort av en vacker häst som jag fotade för ett tag sedan. Jag laddade upp korten i datorn och sedan glömde jag helt enkelt bort dem så de blev inte redigerade förrän idag när Sofia frågade efter dem.

Mellan jul och nyår så packade jag in dotter och hund i bilen för att åka till stallet där Sofia har sina nordsvenskar Fixa och Svarta uppstallade. Fixa har förkommit på bild här i bloggen tidigare men Svarta var en ny bekantskap för mig. Jag hade givetvis kameran med mig för att kunna skjuta av några foton på henne under tiden som jag & Sofia tjattrade oavbrutet. Att hälsa på i stallet är lika mycket en ursäkt för att få skvallra ohämmat som att klappa på vackra hästar.

Besöket blev livat mest på grund av min egen klantighet där jag band den ivriga lilla hunden i barnvagnen med barnet i som stod uppställd i en nedförsbacke i hagen där hästen sprang lös och studsade runt. Det funkade ända fram till jag skulle gå tillbaka till vagnen eftersom lillan ropade och hunden blev överlycklig och ryckte till i vagnen som välte rakt ned i leran. Stackars lilla Sigrid som satt fastspänd i vagnen hamnade med ansiktet nedåt och jag var tvungen att först koppla loss hunden för att kunna få in handen under vagnen och knäppa loss henne för att sedan lyfta bort vagnen. Hon grät såklart…! :( Hunden fick istället kopplas i staketet, hästen galopperade iväg och vi kunde torka bort det värsta smutset och sätta tillbaka Sigrid i vagnen igen. Hund+snedparkerad vagn=no more… Man lär av sina misstag eller vad de nu brukar säga…

Alltså, det är något visst med hästar. De är så otroligt vackra. Så sköra och så starka i en och samma kropp. Fascinationen över dessa fantastiska djur verkar aldrig avta hos mig utan tvärtom blir jag hela tiden mer och mer sugen på att lära mig mer om dem och kanske en dag bli något lite bättre på att kommunicera med dem. Jag har ett litet konto på banken där jag regelbundet sätter in små slantar för att om väldigt många år kunna köpa mig en alldeles egen häst som jag ska lägga all min tid på. Det är ju inte än på länge det hör ni för just nu är tid en bristvara hos mig men det kommer komma en tid där jag kan åka hemifrån i flera timmar utan att någon kommer sakna mig och det är då slantarna ska tas ut från kontot. En dag ska jag skaffa mig en stor och vacker vän som jag ska lära mig att kommunicera med.
Jag tänker faktiskt väldigt mycket på hästar även nu och ibland blir min längtan efter att rida så stor att jag tafatt börjar försöka svara på medryttarannonser trots att jag vet och förstår att det inte är någon idé. För jag plågar mig själv genom att vara med i Facebook-gruppen där hästägare annonserar efter medryttare, efter såna som mig som älskar hästar och som vill rida. Men till skillnad från de andra medryttarna så har inte jag tid, det är ett faktum.

Men en dag då ska jag hitta en egen hästvän att utvecklas med!

 

 

Paus

Tyvärr så har jag inte den tiden jag skulle önska för att hinna med att redigera bilder och blogga. Det går väldigt mycket tid till att plugga anatomi inför vårt teoriprov på massageutbildningen i mitten på november och den tiden måste vara på kvällen när Sigrid lagt sig vilket normalt sett är den tiden på dagen då jag bloggar.

Det är tråkigt att jag inte hinner med just nu för det händer massor av roligt men jag kan inte klona mig utan måste prioritera för att hinna och orka med. Ni får helt enkelt stå ut med att vänta ett tag till, rätt vad det är så kommer jag blixtra till och spotta ur mig en massa inlägg igen.

Under tiden så får ni njuta av några vackra bilder från mitt besök i London i helgen. Håll till godo!

Bildbomb från dopet

För er som inte orkar kika på bilderna så förstår jag det för nu kommer det massor av bilder, alla bilder är så fina så jag har svårt att välja vilka jag ska visa så jag visar helt enkelt alla :)

Håll till godo! Alla foton är tagna av Daniela Horsley

Veckans fotoutmaning: Blå

Fotona är tagna från bilen på vägen hem från Skåne och föreställer som ni säkert ser vindkraftverk på ett fält. Det finns ju flera varianter av blått i bilderna och jag är väldigt nöjd med att de blev så pass bra trots att de är tagna i farten från bilen.

Helenas bild föreställer en staty som finns på Hässleholmen i Borås och jag gillar verkligen vinkeln från vilket kortet är taget. Det är svårt att få en uppfattning om hur stor statyn är och det är en stor del i att bilden blir så intressant.

Veckans fotoutmaning: Vatten

Denna vecka blev jag utmanad av Helena i vatten. Ett roligt ämne med stora möjligheter till fina bilder och jag får ändå känna att jag är rätt så nöjd med min bild. Jag satt en stund i ett dike nu på förmiddagen med kamera, stativ och fjärrutlösare för att få till bilden och den blev helt okej tycker jag. Ljuset och skärpan i den skulle förstås kunna vara bättre!

Bilden med bubblan är den andra bilden jag valde på och till slut så blev det ändå den första bilden. Bubblan är bra den också men mitt öga fastnar mer på det trollska vattnet.