En flickas dröm och lycka

Det verkar som suget, längtan och fascinationen över hästar och det som hör till deras värld aldrig rinner ur min kropp. Det intresset väcktes någonstans runt 25-30 år sedan och finns fortfarande kvar som ett sug i magen. Likadant som nån gammal pojkväns namn kan ge ett välbekant pirr i magen så ger  närheten till hästar mig fjärilar som studsar från sida till sida där nere i magen.

 
Eftersom  Jonas & Sigrid är på kusten till i morgon så passade jag på att åka med Sofia till stallet för en ridtur på hennes fina Fixa. Jag räknade ut igår att det snart är 3 år sedan jag satt på en häst, kommer ni den där ödesdigra kvällen jag bestämde mig för att sluta rida Kjarni? Det var i alla fall fantastiskt att komma upp på ryggen igen och Fixa var helt klart en häst i min smak, positiv och het! (Och lite ormig över vägen…). Vi avslutade en spännande skogsrunda med galopp på grusvägen och det var riktigt härligt!

Nu ligger jag nedkrupen i sängen och bloggar från mobilen. Mumma sover bredvid mig och jag ska också försöka somna snart. I morgon är det fredag och exakt 1 vecka till semester. Härligt!

En tisdagsmorgon vid mobilen

Åh vad vi är trötta idag! Igår morse la jag ut ett foto på Instagram där jag skrev att jag bara sovit 5 1/2 timma under natten och natten som gick blev tyvärr inte bättre. Sigrid vaknade med rinnsnuva vid 23 när vi la oss och sen tog det lång tid innan vi somnade om (oklart hur länge, mobilen låg kvar i sovrummet). När hon sen vaknade vid 04:20 igen så byttes vi av och mannen la sig med Sigrid i gästrummet. Jag somnade ganska snart medan de andra två höll igång till 06.

Vi skulle egentligen gått på föräldraträff hos Martin idag men det blir svårt att bortförklara rinnsnuva och kaskadnysningar så vi får bli hemma istället…

I helgen var vi på 1-års kalas för Mirella och det var en mysig tillställning där det visade sig att Sickan hade likadan klänning som sin födelsedagskusin. God smak helt enkelt! 😉

Tårtan vi åt var både vacker och god, moussetårtor är nog min favorit faktiskt!

Klockan hann bli tidig kväll innan vi for hemåt igen så vi smög förbi Rossies (hälften av varje 😉 ) för en korv med mos & en hamburgertallrik. Sigrid sov i bilen hem och höll sig sedan vaken till 21:30 på kvällen.

Nä, nu är det nog dags att borsta tänderna och klä på sig för att komma ut på promenad. Ni får hålla till godo med lite dåliga mobilbilder från kalaset under tiden.

IMG_5448.JPG

IMG_5461.JPG

IMG_5452.JPG

IMG_5458.JPG

Att njuta en smula…

Så ligger vi då äntligen här på hotellsängen och njuter av att bara vara. Sigrid är i tryggt förvar hos älskade kusin Agnes och Mumma har gått över till taxkompisen Stella så alla våra barn är i säkra händer.

Vi är incheckade på Clarion Post Hotell vid Drottningtorget i Göteborg och tanken är att vi ska äta middag på hotellrestaurangen Vrå och sedan ta spårvagnen till Rondo för att gå på Jill Johnsons krogshow. Det är min födelsedagspresent från mannen och det ska bli såå mysigt! Man behöver komma ifrån ibland och tänka hela tankar. Vinden den viner utanför fönstret eftersom Egon är på ingång, jag hoppas vi klarar oss undan de värsta vindarna!

Just nu snusar mannen bredvid mig, han var ute med papporna i föräldragruppen igår och ramlade inte in hemma förrän runt 03 i natt så han är lite trött. Det är mer än en gång som vi förvånats över hur perfekt vår föräldragrupp är, vi träffas fortfarande varje vecka trots att våra ungar nu är 14 månader gamla och dessutom går både mammor & pappor ut på stan utan barn då och då. Hur roligt och skönt är inte det? Det känns som att föräldragruppen kommer vara våra vänner för livet!

Näe, slappa lite till och sen börja göra sig iordning för middag kanske? Låter som en plan tycker jag!

IMG_5395.JPG

Heminspirerad!

Idag har jag surfat runt och sett ut saker som vi både ska köpa och som vi redan beställt. Eller vad sägs om 2 fönsterlampor hos Ellos (By Rydens, Blues, redan beställda!) och en blommig tapet till massagerummet hos Rusta? Jag har även fått iväg en beställning på gardinstång till Sigrids rum så att vi till slut kan få upp Marimekkogardinen som åkte ned när vi satte upp rullgardinen i somras.

Ja, det är lite sånt jag ligger och tänker på så här strax efter midnatt en måndagskväll i januari… Inte fel alls faktiskt, fast jag kanske borde sova istället

IMG_5375-0.PNG

IMG_5376-0.PNG

Jul, ljus och skånska pepparkakor

På tv:n så snurrar just nu matinén av Sweden Horse Show och i magen skvalpar lite hjortonglögg och skånepepparkakor med ost. Jag sitter ensam vid tv:n eftersom mannen kämpar med en jobbig läggning av en liten ledsen tjej.

Helgen har varit full av aktiviteter med utekväll med middag & vin med bästa mammagruppen, väldigt mysigt att träffas och hinna se varandra i ögonen när man pratar och framförallt att avsluta meningarna man påbörjar! Den här morsan kom inte hem förrän midnatt, det ni!

Igår styrde vi nosen mot Skåneland för att hälsa på Dani, Samantha och hennes morfar i Helsingborg. Sam är nästan exakt 1 år äldre än Sigrid och trots att de inte leker tillsammans ännu så är Sigrid väldigt imponerad och intresserad av stora Sam. Hon tittar storögt på hennes förehavanden och kommer gärna krypande för att vara med! Något som inte alltid är hundra procent uppskattat av Sam alla gånger.

Denna gång blev det inget långt besök utan vi åkte tillbaka mot Borås vid lunch idag och kom hem strax efter 16. Sigrid var exemplarisk att resa med, hon var pigg och glad när hon var vaken men sov större delen av resan.

Nu har det hunnit bli kväll och det är dags att sova. Sigrid är fortfarande ledsen så hon får nog sova mellan oss i natt. Fler och finare kort får ni en annan dag!

IMG_5247.JPG

Starten på något nytt!

20140525-214310-78190733.jpg

20140525-214310-78190978.jpg

20140525-214305-78185402.jpg

20140525-214310-78190265.jpg

20140525-214312-78192871.jpg

Idag har vi varit på resande fot nästan hela dagen och det har gått över förväntan att åka 4 timmar i bil med Sigrid. Vi stannade bara en ordentlig gång och det var ett glasstopp i Mjölby och sen blev det två kortare stopp för att amma innan vi var framme.

Nu har vi kommit till Scandic i Västerås där vi ska bo till på onsdag. Kvällen har gått bra med en hundpromenad i området och sedan köpte vi med oss räkmackor & glass upp till rummet som vi sett till Notting Hill. Sigrid har legat på golvet och storögt kikat på tv:n, hon som aldrig får titta på tv annars. Vi försöker att natta henne just nu vilket väl inte går så överdrivet bra, de senaste 3 nätterna har nattningen tagit flera timmar med massor av skrik och det verkar inte bättre i kväll. Hon ligger här bredvid oss i sängen och vrålskriker och under tiden jag skriver letar vi hela tiden nya strategier för att få henne att somna. Vi har redan hunnit att flytta över henne i vagnen och nu ligger hon där och vrålar istället. Detta är inte dagens höjdpunkt men vi hoppas att hon ger upp snart. Det är oerhört påfrestande och det är lätt att vi blir osams i våra försök att få henne att somna. Att vi dessutom ligger på hotell gör det inte mindre stressande. Varför går ni inte en promenad undrar ni? Det går tyvärr inte eftersom det är otroligt varmt i rummet och för att gå ut behöver vi klä på henne och då skulle vi behöva klä av henne när vi kommer in igen vilket skulle väcka henne. Mannen kör vagnen fram och tillbaka mellan sängen och skrivbordet nu och det verkar faktiskt göra susen, hon är tyst och blundar. Puh! Förhoppningsvis är krisen över för i kväll.

I morgon blir det spännande! Då ska jag och Mumma sätta oss i bilen för att åka till ReDog på Tallmätaregatan och påbörja min utbildning till hundmassör. Ihhh! :) Nu ska jag sova för att vara pigg när klockan ringer i morgon, gonatt och på återhörande i morgon!