Många glädjeämnen under helgen som gått!

Vilken helg det varit! Känslorna är lite all over the place som Prins Daniel skulle sagt. För några timmar sedan så tog Sigrid sig äntligen mod att ta de där efterlängtade 5-6 stegen utan stöd. Efter att hon kastat sig ut i gåendendets härliga värld så blev hon synnerligen uppspelt och gjorde det gång på gång på gång 😉 . Hon förstår förstås inte exakt hur glada hennes föräldrar blir över det men vi är riktigt överlyckliga över att hon äntligen vill prova sina nya kunskaper vid 15 ½ månads ålder!

Sigrids gångdebut var ju förstås den stora avslutningen på en för övrigt väldigt bra helg. Igår så fick Sigrid hänga hemma hos kusin Agnes och gudfar Nicke under några timmar eftersom mannen lärde mig att tapetsera. Jag fick börja att öva på en jättebra vägg med perfekt underlag.

Jonas var en väldigt bra lärare och jag är supernöjd med mitt resultat! Det var roligt att tapetsera och det gällde bara att vara noggrann så man fick våderna rakt så var det inte så himla svårt. Det var mysigt att fira alla hjärtans dag med att jobba tillsammans som vi gjort så många gånger förr! :)

Som om inte allt det där räckte så fick jag till slut tummen ur och for till Åhlens för att köpa trasmattor till sovrummet. Det har både varit kallt och kalt utan mattor på golvet och därför hittade jag en fin multifärgad matta som passade bra. När jag väl kom till Åhlens så fanns det bara 2 av 3 mattor så jag fick raskt tänka om och kom till slut hem med 3 blå mattor istället. Det blev faktiskt riktigt bra så jag är ändå nöjd!

Just nu avslutar vi en fin helg med att kika på På Spåret eftersom jag gick och la mig direkt efter en stormig och stökig läggning i fredagskväll. I morgon är det dags för jobb igen och sakta men säkert så sätter sig rutinerna men det tar såklart tid efter 15 månader av annat liv!

En annan sak som känns bra just nu är Mummas hälsotillstånd!. Hon äter ju en del mediciner fortfarande men det känns ändå som hon är riktigt pigg igen. Som några av er sett här innan så har jag chansat och gett henne både hästnacke och märgben av häst för henne att gnaga på och det har ännu inte gett någon reaktion i form av mer klåda. Jippie! Att Mumma mår bra märker jag genom att hon är pigg, studsig och tjatig om mat. I veckan som var så vägde jag henne och hon har gått ned nästan 0,7 kg av de dryga 1,7-2 kg hon gått upp på den andra maten. Mycket bra! Ryggen känns också fräschare så nu har vi ökat promenaderna igen och det är härligt!

Allt är bra idag, det tycker jag är en fin avslutning på helgen!

 

Få 15% på lantliga sortimentet hos Nillas Handelsbod

Igår så bloggade jag ju om knopparna som vi skruvat upp på garderobsdörrarna i Sigrids rum och nu har jag i samarbete med Nillas Handelsbod möjlighet att ge er 15% rabatt på hela deras lantliga sortiment genom att uppge koden hagahome. Jag skulle verkligen rekommendera er kika in där om ni är intresserade av lantlig inredning, priserna är mer än tilltalande! :)

Jag kommer själv lägga en beställning till gillestugan som nyligen blivit klar och utan att ha bestämt oss definitivt så ligger dessa prylar högt på vår lista. Vilka är era favoriter?

Ljuslykta glob, 179 kr

Väggur Bordeaux, 369 kr

Fotoram vikskärm, 219 kr

Våningsfat, 198 kr

Nätlykta, 85 kr

Vit bricka-kärlek, 169 kr