En späckad dag

Soffan är min destination precis som i föregående inlägg och jag är matt efter en intensiv dag. Mysbyxorna är på, ljusen är tända på bordet och Allsång på Skansen streamar från iPaden till tv:n under tiden som regnet strilar ned på bordet utanför vardagsrumsfönstret.

Eftersom den lilla hunden är en morgonpigg varelse så vaknade jag någonstans runt 7 i morse av att hon ville äta frukost. Hon gjorde det och efter en snabbrastning i trädgården så kröp vi ned en stund till. Strax efter 8 så duschade jag och fixade till lite fil- och äggfrukost som jag intog i lugn takt i sällskap av min älskade man. Mumma fick sig en morgonpromenad innan jag slängde mig i bilen för att åka till stan för att dels lämna in min vigselring på lagning eftersom den tappat en sten och sen åka vidare till Fridas Nagelstudio för att få lite manikyr och målade naglar. Resultatet ser ni i Instagrambilderna här till höger (längst ned om ni surfar från mobilen).

Så fort naglarna var klara så åkte jag hem och hämtade pudeln och mannen. Vi monterade buren i bilen och Mumma fick provåka den in till stan. Ångesten över att den är liten har ännu inte lagt sig och vi har halvt-om-halvt bestämt att vi ska höja taket på buren så att hon kan sitta upprätt i den, just nu ser hon ut som en krokig banan när hon sitter. Jonas tycker att hon kan ligga ned hela tiden och jag får mest ont i magen…

Vi käkade lunch på stan och det blev kinamat på China Town vilka brukar ha buffé på lördaglunch, men icke idag så vi fick beställa friterade räkor med sötsur sås. Mums! Restaurangen var nästan tom och vi funderade på om det berodde på att Boråsarna flyr till Varberg på sommaren eller om restaurangen har fått nya ägare som inte gör lika bra mat. Svaret är fortfarande obesvarat. Passaten körde vidare till Ramnavallen eftersom Borås Rhinos tog emot Karlsskoga Wolfs i amerikansk fotboll. Jag hade med mig kameran och det blev en del kort. Vädret var inte det bästa och vi satt på läktaren en bit ifrån så kvalitén på bilderna är inte de bästa.

Vi stannade bara till halvlek eftersom vi väntade storfrämmat av vår jobbarkompis Niclas som suttit på cykeln hela vägen från Stockholm mot Göteborg. När han dök upp hos oss så hade han suttit på cykeln i 27 timmar endast med avbrott för vätske- och matintag. Det var en sliten hjälte som svepte en kopp kaffe, åt en halv macka och bytte strumpor i vår hall innan han åter satte sig på cykeln för att trampa iväg mot Slottskogen i Göteborg. Senare under kvällen läste jag att han tyvärr var tvungen att bryta på grund av både fysisk och själslig utmattning i Bollebygd, men vi som följt honom tycker förstås att han gjort en heroisk insats! Och som en föredetta kollega till oss skrev på Facebook: ”Tycker nog att Sthml-Borås är större än Sthml-Gbg”. Jag håller med! :)

Mannen har kämpat som en tok i källaren och nu går det starkt framåt. I morgon kommer själva reglandet vara klart och då återstår golvspånskiva, golv och nytt klinker. Jihuu! :) Bilder kommer i morgon! Nu ska jag slå ihop datorn och käka lite 10-kronors glass. Mums!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *