Reglar i gillestugan

Mannen har verkligen varit en kämpe i helgen och har jobbat många timmar i gillestugan och är nu väldigt nära att bli klar med reglandet av golvet. Anledningen att vi reglade om golvet beror på att det låg tryckta träreglar under golvet när vi lyfte på plankorna och tryckt virke vill man inte ha inne på grund av gifterna det är behandlat med. Just därför så rev vi upp golvet och har nu istället lagt stålreglar som är giftfria och som inte ruttnar eller möglar.

Eftersom vi är på god väg att bli klara så åkte vi till Byggmax för att köpa golvspånskivor och betong. Jag försökte att vara med och lasta spånskivor men fick se mig besegrad över ryggen så jag fick tillbringa resten av tiden i bilen. Lastningen gick bra men när vi skulle betala så blev det lite mer spännande. Mannen kom halvstressat springande ut från kassan och meddelade att han glömt plånboken. Vad är det som är så farligt med det tänker ni? Inget förstås, det var bara det att klockan var 15:50 när vi väl kopplat loss släpkärran och gav oss iväg hemåt. Byggmax stänger 16:00 på söndagar. Det var lite småstressigt att hinna hem och tillbaka innan de stängde, men vi hann precis in när sista bilen körde ut och hann betala och koppla på vår släpkärra för att åka hem mot Hagahome igen.

Mannen har grejat vidare med reglarna under tiden som jag städat bilen, klippt hunden och gödslat gräsmattan. Kvällen är kommen och det börjar bli dags att knoppa in. Det är ju ändå arbetsdag i morgon, 3 veckor kvar till semester, och veckan som kommer ser riktigt lyckosam ut vad det gäller fint väder.

Vi har bestämt att vi måste höja taket på Mumma bur. Eller vad tycker ni?

 

7 thoughts on “Reglar i gillestugan

 1. Kicki says:

  Lite svårt att se på bilderna, hukar hon sig? Har lite svårt att hitta information på nätet hur det bör vara. När vi hörde med olika affärer som sålde olika burar så sa de flesta att hunden ska kunna sitta upp, men inte så mycket mer än det.. Det ska ju inte finnas för mycket utrymme för hunden att ”flyga runt i” om en krock skulle uppstå… Kanske ska ni höja den några cm om det nu är så att hon hukar sig?

  • Linda says:

   Hon sitter lite som en banan med krökt rygg och huvud, så vi får höja taket 10 cm så hon kan sitta upprätt.

 2. Therese says:

  Vad flitiga ni är!!

  Gulliga Mumma! Det ser ut som att buren är lagom stor för henne. Brukade hon välja att sitta i den gamla buren? Ofta brukar de kanske mest sitta upp när man startar och avslutar resan. Men jag förstår att ni vill höja – då ger ni henne valmöjligheten styrt välja .

  • Linda says:

   Ja, förutom på höjden så är buren alldelles lagom för henne. Ska fixa ett lite mysigare underlag som går upp lite på kanterna på gallret så hon kan ligga i spänn. Men som du säger, det känns schysst att höja taket lite så att hon slipper sitta böjd. Ibland åker vi ju flera timmar i bilen och då känns det bra om man inte tvinga henne att ligga ned hela tiden.

 3. Emschen says:

  Tjena vad ni sliter! Men du måste vara rädd om dig och inte ta i för mkt. Man får vara lat. 😉

  Mumma ser inte riktigt nöjd ut och tja det ser ju lite trång ut för huvudet men jag kan inte ngt om hur burarna ska vara för hundar så jag är inte mkt till hjälp.

  Ha en fin dag!

  • Linda says:

   Jag är rädd om mig, men när allt känns bra så tycker jag inte det finns någon anledning att sitta på röven i önödan. Att bära spånskivor blev dock lite mycket påfrestning så där fick jag kasta in handduken.

   Ja, det är lite trångt för huvudet. Vi får fixa en stålställning att sätta taket på så hon får lite mer utrymme.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *