Reglar i gillestugan

Mannen har verkligen varit en kämpe i helgen och har jobbat många timmar i gillestugan och är nu väldigt nära att bli klar med reglandet av golvet. Anledningen att vi reglade om golvet beror på att det låg tryckta träreglar under golvet när vi lyfte på plankorna och tryckt virke vill man inte ha inne på grund av gifterna det är behandlat med. Just därför så rev vi upp golvet och har nu istället lagt stålreglar som är giftfria och som inte ruttnar eller möglar.

Eftersom vi är på god väg att bli klara så åkte vi till Byggmax för att köpa golvspånskivor och betong. Jag försökte att vara med och lasta spånskivor men fick se mig besegrad över ryggen så jag fick tillbringa resten av tiden i bilen. Lastningen gick bra men när vi skulle betala så blev det lite mer spännande. Mannen kom halvstressat springande ut från kassan och meddelade att han glömt plånboken. Vad är det som är så farligt med det tänker ni? Inget förstås, det var bara det att klockan var 15:50 när vi väl kopplat loss släpkärran och gav oss iväg hemåt. Byggmax stänger 16:00 på söndagar. Det var lite småstressigt att hinna hem och tillbaka innan de stängde, men vi hann precis in när sista bilen körde ut och hann betala och koppla på vår släpkärra för att åka hem mot Hagahome igen.

Mannen har grejat vidare med reglarna under tiden som jag städat bilen, klippt hunden och gödslat gräsmattan. Kvällen är kommen och det börjar bli dags att knoppa in. Det är ju ändå arbetsdag i morgon, 3 veckor kvar till semester, och veckan som kommer ser riktigt lyckosam ut vad det gäller fint väder.

Vi har bestämt att vi måste höja taket på Mumma bur. Eller vad tycker ni?