Bröllopsresa i Estland

Först så tänkte jag lägga ut en länk till vår vigsel för er som är intresserade av att se oss i mer rörligt format får gärna kika på oss via Youtube:

 

Bröllopsresan

Första kvällen i Tallinn så var vi ute och åt på en helt fantastiskt fin restaurang. Det var en ren tillfällighet att vi hittade den, Jonas sökte lite på Tripadvisor för att se om det fanns någon bra restaurang i närheten av vårt hotell och då var det många som rekommenderat den restaurangen vi gick till. Tur var väl det för maten var helt outstanding!! Restaurangen heter ”Ö” och här kan ni läsa mer om den: Restaurang Ö. Jag åt följande:

Förrätt: Pan fried pike perch and scallop with roasted beetroot and light carrot crème

Huvudrätt: Butter fried halibut with warm salad of Jerusalem artichockes and seasonal vegetables in chantarelle sauce

Efterrätt: Curd cheese brule with rhubarb sorbet and oatmeal’s

Allt var väldigt gott, men är vi kom till desserten så hade våra krav höjts så jag blev lite besviken. Dessutom så visste jag nog inte riktigt vad jag beställde. Priserna var riktigt förmånliga också, vi betalade 1200 svenska kronor för 3-rätters och 2 glas lite finare vin för oss båda. De pengarna kommer man lätt upp i på en hyfsat medelmåttig restaurang i Sverige.

Det blev trots all god mat en ganska tidig kväll eftersom vi skulle upp tidigt morgonen efter. På måndag morgonen så stod taxin utanför hotellet redan vid 6.00 vilket kändes väldigt tidigt. Taxichauffören sov när vi knackade på dörren 😀 Vi flög ett ganska litet inrikesflyg till en ö som heter Saarema och till staden Kuresaare.

Det var en väldigt mysigt liten pittoresk hamnstad som hade vackra hus, fin parkmiljö och härlig natur. Vi kom ju redan på morgonen men hade egentligen inte rummet förrän kl 14.00 men det löste sig. Det visade sig att vi fick rummet direkt och att vi dessutom blivit uppgraderade till en svit. En svit innebar dubbla toaletter, ett stort badkar, havsutsikt, två balkonger, två tv-apparater och ett ”vardagsrum”. Här kommer lite bilder från George Ots Spa:

Utsikten från vårt rum

Badkaret med sängen i förgrunden

Rummet sett från sängen

Hotellet från utsidan

En cider i solen på balkongen, härligt! (Nej, jag är inte naken 😉 )

När vi hade fått vårt rum så gick vi upp och la oss och sov en stund till, det var ju ändå bara morgon 😉 På eftermiddagen var det dags för vår första behandling och vi tog på oss våra fina vita morgonrockar och våra tofflor och begav oss 3 våningar ned till spa-avdelningen. Vår första behandling var fotbehandling och vi satt där brevid varandra och två kvinnor som filade och fejade på våra fötter. Jätteskönt! Eftermiddagen tillbringades i spaet:s relaxavdelning med att bada bubbelbad och simma i alla olika pooler. De var alla olika varma och det fanns en man kunde simma ut i friska luften. Den var den kallaste! :)

De följande dagarna liknade varandra i mångt och mycket, vi promenerade i den vackra parken strax utanför spaet, gick ut och åt på en mysig italiensk restaurang på kvällen, badade mycket, gick på olika behandlingar och bara njöt av att vara man och hustru.

Om ni är nyfikna på vilket spa vi var på så kan ni gå in på http://www.gospa.ee/flash/eng/ (vi bodde på översta våningen på bakgrundsbilden). Det var väldigt prisvärt att bo och leva där, hör av er om ni är intresserade av vad det kostade.

Resan avslutades med att vi tillbringade en dag i Tallinn med att strosa runt i gamla stan, dricka en öl på en uteservering och kika lite i alla souvenirbutiker som finns. Jag kikade lite löst efter något fint halsband, men bärsten är inte min grej så det blev ingenting alls inköpt.

Det var nog resan i stora delar. Nu är vi tillbaka i vardagen igen, jag har hunnit bli sjuk (förkyld) och nästan frisk igen. Vi  jobbar och det börjar så sakteliga bli vardag igen. Nästan varje dag så påminner vi varandra om att ”nu är vi gifta” och det känns lika annorlunda varje gång. Det tar nog ett tag att bli van! Jag kikar på min e-post signatur varje dag på jobbet och förvånas över vad jag heter i efternamn… Konstigt! Hur kunde det blir så här? :)

2 thoughts on “Bröllopsresa i Estland

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *