Ett inlägg från ett tidigare liv

Det känns så längesedan nu, nästan som åren aldrig funnits. De åren när vi varit barnlösa alltså. Nu när vi har Sigrid så känns det ju som de där 4 åren vi kämpade och kämpade för att bli gravida aldrig funnits, de åren känns som ljusår bort nu när vi njuter av vårt gemensamma barn.

Men så kikade jag bland mina blogginlägg och stötte på ett låst inlägg som jag aldrig publicerat eftersom vi fick ett positivt graviditetstest dagen efter att jag skrivit inlägget. Ett inlägg som faktiskt fick mig att tänka tillbaka och komma ihåg den smärta och den hopplöshet som vi ändå kände under de åren som vi inte visste om vi skulle få bli föräldrar eller inte. Här är inlägget, kanske kan det hjälpa någon som är i samma situation som vi varit i:

http://hagahome.se/?p=9540

8 thoughts on “Ett inlägg från ett tidigare liv

 1. Emschen says:

  Det är inte lätt att leva med en sådan längtan. Min syster lever i oönskad barnlöshet och det är jättejobbigt för henne. Jag önskar att alla fick ett glatt slut på sina berättelser.

  Kram

  • Linda says:

   Hälsa henne att jag tänker på henne och önskar dem allt gott! Jag förstår och kan sätta mig in i en del av vad de går genom men har också respekt för att varje människa har sin egen resa och historia.

   Kram!

 2. Jamtlandshanna says:

  Jag hittade din blogg när ni var i den cirkusen men vågade inte kommentera då eftersom jag nyss fått reda på att jag var gravid. Ville inte att du skulle hitta till mig bara för att se en till med mage.
  Så det är väldigt roligt nu att er berättelse fick ett lyckligt slut och extra roligt är det att det inte skiljer så mycket mellan våra döttrar.

  • Linda says:

   Vad roligt att du varit med mig (oss) så länge. Just då så hade det förmodligen sänkt mig rätt så mycket att få se ytterligare en stor mage så du gjorde förmodligen rätt men jag är glad att du gett dig till känna så jag kan följa dig och din dotter! :) Vem vet, vi kanske träffas en dag? 😉

 3. Jonas says:

  Tror att detta är min andra kommentar, trots att jag är en ivrig följare.

  Ett väldigt bra inlägg! Det är så lätt att glömma hur det var och det är viktigt att vara medveten om att andra gör en betydligt tuffare resa som kanske inte ens får ett lyckligt slut.
  Det är så lätt att glömma, så man behöver se tillbaka emellanåt och skänka en tanke till de som fortfarande är mitt i det.
  Om man gör det, så kanske man känner sig som en mindre ”bov” för att man hade tur och lyckades byta sida.

  • Linda says:

   Du är klok min man! Alla har sin resa och det är viktigt att respektera andras känslor och öden utan att förminska sin egen historia. Min förhoppning är att göra det lättare för några av våra forna medsystrar/bröder genom att berätta vår historia och hur det känts för oss. Allt för att visa att vi är många som kämpar mot samma öde!

 4. Sandra says:

  Jag är en av de få som lyckats både ”inte kunna få barn”, kämpat, önskat, gråtit, kämpat ännu mer och gett upp fullständigt och sen ändå lyckats. Och nu lyckats på första försöket. Eller innan första försöket egentl

  • Sandra says:

   (Vet inte vad som hände där…)

   … egentligen. Fast ändå har jag inte delat din resa eftersom vi valde bort ivf och andra behandlingar. Vi tog aldrig ens reda på vad som felade för det kändes helt enkelt inte rätt för oss. I efterhand känns det fånigt eftersom vi ju uppenbarligen kunde få barn och en liten knuff sannolikt hade sparat oss flera år av lidande.

   Hm, vet inte vad jag ville med detta egentligen. Men jag är så glad att ni fick ert barn. Er fina, söta dotter!!! ❤

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *