Att göra en mysig eftermiddag i Helsingborg med Marlene

När Sigrid till slut somnade i natt efter att Jonas kört henne i vagnen på Helsingborgs kullerstenar så blev stämningen i rummet genast bättre och sedan så sov hon hela natten med undantag för två kortare amningar. Vi hängde med mannen ned för att käka frukost i morse och när han gick till jobbet så gick vi upp på rummet igen för att chilla och sova en stund till.

Vid 13-snåret så hade jag och Sigrid bestämt tid med Marlene för att käka lunch och hänga under eftermiddagen. Vi tog en promenad längs med havet och det var härligt att gå där i det vackra vädret, solbrillorna åkte på och vi kikade på folk som satt ute längs med vägen vi promenerade.  Dunker Bar och Matsalar var lunchens mål och visade sig vara ett trevligt ställe som hade lagom mycket folk, lagom ljudnivå och bra med plats för en barnvagn, Väldigt lagom liksom! 😉 Marlene och jag träffades tillsammans med Agneta och My på en bloggträff här i Helsingborg för strax 1 ½ år sedan och vi fyra pratade hela den kvällen. Sedan dess så har vi hunnit att träffas en gång nu i somras och så träffade jag Marlene idag eftersom My tyvärr inte kunde komma loss.

Sigrid fick en söt kanin av Marlene som hon genast började suga på :) Allt ska undersökas med munnen!

Efter lunchen så tog vi en lång och härlig promenad på strandpromenaden utmed havet och som alltid när vi är i Skåne så fick jag lite känsla av utlandet med alla glassbarer, gräsmattor och fina trädäck med solstolar. Sigrid var den enda av oss som inte var nöjd utan hon hade nog hellre haft solbrillor och suttit upp i vagnen än att ligga ned med suffletten framlutad men hon somnade av missnöjdhet efter ett tag.

Den väldigt trevliga eftermiddagen avslutades genom att vi promenerade upp genom de små fina gränderna i stan och slog oss ned på ett av de anrika konditorierna i stan, Fahlmans konditori, som enligt hemsidan funnits sedan 1914. Jag tog en varm choklad med grädde och en semla medan Marlene var duktig och tog en liten semla och te till det. Ser ni vad söt hennes lilla semla är bredvid min stora vulgära? :) Efter någon timmas fikande så skildes vi åt med en kram och känslan från värmen i kramen satt kvar i mig hela kvällen. Marlene är en tjej jag gillar!

Kvällen har jag såklart spenderat tillsammans med Sigrid och Jonas men även med Filiz som är en jobbarkompis till oss båda (eftersom vi jobbar på samma ställe). De brukar normalt sett alltid gå till Bishops när de är här nere på jobb men nu lurade jag med dem till Marias tapasrestaurang vilket var ett lyckat tilltag. Vi smaskade i oss flera olika tapas och sedan avslutade jag med en tapas-efterrättstallrik med olika små efterrätter. Tyvärr orkade inte Sigrid med hela tiden så det blev lite hastigt avslut på kvällen när mannen fick gå ut för att skjuta barnvagnen istället för att sitta med oss.

Nu ligger vi på hotellrummet med en liten lampa tänd och Sigrid sovande i sin resesäng på min sida och nu hoppas vi på att hon kommer sova gott i sin egen säng i natt. Natten som gick sov hon ju hos oss och det gick väl det också men det är ju skönare för alla parter om hon sover i sin egen säng. Det blir inte så trångt för någon av oss, varken henne eller oss.

I morgon ska vi åka ut till Dani och Sam för att hänga med dem under dagen. Det blir roligt! :)

4 thoughts on “Att göra en mysig eftermiddag i Helsingborg med Marlene

  1. Camilla says:

    Åh, det är så fint i Helsingborg! Min pappa och hans fru bor där och när jag såg bilderna från den långa sandstranden fick jag härliga flashbacks från i somras då jag badade där :) Nu längtar man verkligen efter vår och sommar!

    • Linda says:

      Ja, det är verkligen vackert i Helsingborg. Jag får erkänna att jag inte riktigt gillat Skåne innan men det är nog mest att jag aldrig riktigt vetat hur det är här nere. Jag gillar det bara mer och mer! :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *