En sista sväng i Helsingborg

Jag får nog erkänna att jag inte riktigt gillat Skåne innan och att jag egentligen inte riktigt vet varför, jag tror det beror på att jag helt enkelt inte varit där så mycket och inte haft någon relation till Skåne. Men nu börjar jag motvilligt känna att jag gång på gång hummar nöjt över både stad och landsbygd i Skåneland. Jag får en kontinental känsla när jag knallar runt i Helsingborg, speciellt idag när dimman dragit in från havet och gjort hela stan lite suddigare än vanligt.

I morse när jag vaknade så gjorde jag det till det ljuva ljudet av en liten Sigrid som låg i sin säng och pratade glatt för sig själv. Är det inte helt underbart att vakna till ljudet av en glad och nöjd bebis? Det tycker i alla fall jag och det tycker jag förstås för att det är min egen liten bebis som ligger där. Efter en dusch, den sista underbara hotellfrukosten för denna gången, packning av miljarder små prylar och sen ett evigt kånkande av alla väskor och kassar till bilen samtidigt som vi körde både barnvagn och resväska så gav vi oss ut på stan för att köpa lite lakrits och en gul body till Sigrid. Jag passade dessutom på att låta kameran knattra när vi strosade runt i de små slingriga gränderna och fick faktiskt till en del fina bilder.

När vi var klara i stan så styrde vi nosen mot Väla shoppingcentrum och IKEA. Målet för dagen var en rosa matta till Sigrids rum och vi höll oss nästan inom ramarna med bara några extra små prylar utöver mattan. Vi träffade Dani för att få de kläder som vi glömde igår och passade då på att ta en fika tillsammans med henne och lilla Sam innan vi skildes för denna gång. Sigrid var lite arg och ville inte riktigt somna men efter en stund i vagnen så somnade hon och vi kunde lugnt spatsera vidare bland soffor, sängar och vackra lampor.

Hemfärden gick bra och nu sover hon sedan några timmar tillbaka och vi ligger utslagna i soffan. Mumma har lite ont i ena benet och har fått lite massage så nu sover hon gott under vår goa och varma filt. På tv:n rullar En clown till kaffet och nu tror jag att jag ska stänga ned datorn och kolla klart på programmet innan det är dags för sängen igen. Dagarna går fort! :)

2 thoughts on “En sista sväng i Helsingborg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *