Frisk luft istället för blogg

Är ni precis som jag hellre ute i friska luften än sitter på bloggar och glor? Det är ganska svårt att motivera sig att sätta sig vid datorn när det är så härligt väder som det varit idag. Jag tycker om när det är soligt men när temperaturen inte är maxad utan mer lagom för att kunna pyssla.

När jag vaknade i ”morse” så trodde jag att klockan var någonstans runt 9-10 så jag blev ganska chockad när jag tittade på mobilen och den stod på 11:29! Jag hade alltså sovit från midnatt och nästan tolv timmar. Sigrid och Jonas hade dock varit uppe i två omgångar under senare delen av natten och under tidig morgon och sedan somnat om vid 8 på morgonen. Hela familjen vaknade som sagt strax innan lunch och pudeln som inte ätit frukost fick sin mat innan vi så sakteliga startade upp dagen.

Sigrid har inte varit riktigt pigg idag utan blev trött igen vid halv två så hon fick krypa till kojs igen och sov hela eftermiddagen fram till strax innan klockan fem. Vi var inne i hennes rum och kollade till henne flera gånger men eftersom hon sussade sött så passade vi på att greja ute båda två, så som vi gjorde på tiden innan Sigrid kom till oss. Mannen har lagt klart den sista delen av vår stenläggning för planteringsbänken och jag har tvättat, hängt tvätt och grundmålat det som ska bli mina planteringslådor.

Stenläggningen är klar, planteringsbänken är utlyft och placerad på plats och vi har fått massor av utrymme i garaget där bänken tidigare stått tillsammans med en massa osorterade krukor. Jag ”hittade” en massa krukor som jag inte visste att jag hade nu när jag plockade i ordning och ställde in i korgar i bänken.

Som om det inte räckte så var jag iväg för att handla uteblommor på Plantagen och jag fick ihop blommor till en ansenlig summa trots att jag egentligen var besviken på utbudet på Plantagen. Det är lite för mycket krimskrams i form av kuddar, lyktor och annan inredning och för lite blommor för min smak så jag borde egentligen byta tillbaka till Blomsterlandet igen. Jag får fundera på det! Nu så har jag i alla fall blommor så det räcker och i morgon så åker de ned i sina krukor, jag längtar lite till det blir morgon! :)

Nu har lillsnorpan hunnit vakna en gång och jag ammade henne till sömns igen. Jag hoppas hon är lite piggare i morgon, tanken var egentligen att vi skulle åkt till Tidaholm eftersom min bror fyller 30 år i morgon (grattis brorsan om du läser!) men vi kommer stanna hemma eftersom Sigrid inte är pigg. Jag har haft känningar i halsen under veckan som gått och Jonas känner också något i kroppen så vi tar helgen att ta det lite lugnt så får vi gratta brorsan nästa gång vi träffas istället.

Nog om dagen och morgondagen, hur har utbildningen gått undrar ni? Tackar som frågar, det har gått bra. Det gick till och med mycket bättre än vad jag förväntat mig eftersom jag redan innan vi åkte upp till Västerås kände att något var på gång i kroppen och trodde därmed att jag skulle bli sjuk. Jag hade känning i halsen hela tiden men det bröt inte ut till något värre så jag klarade av det utan några större problem.

Utbildningen jag går är en kurs för att bli diplomerad hundmassör och det är väldigt mycket mer inspirerande och spännande än jag någonsin kunnat tro. Jag har ju aktivt hållit på med hund sedan 2002 och vi har haft hund i familjen sedan 1988 så jag är ju väldigt intresserad av hund och detta känns som helt rätt steg att ta. Eftersom att jag tidigare hållit på med agility så har jag redan ett intresse för friskvård för hund och mycket inom hundmassöryrket handlar just om att hålla hunden frisk. Utbildningen går genom följande ämnen:

 • anatomi
 • muskulatur och funktion
 • smärta hos hund
 • undersökningsmetoder i teori och praktik
 • visitation av hund i teori och praktik
 • hundmassage behandling i teori och praktik
 • stretching i teori och praktik
 • veterinära föreläsningar om led- och hudproblem hos hund
 • vårdhygien för patienten och terapeuten
 • muskel- och senskador hos hund
 • fördjupad palpationsteknik i teori och praktik
 • grundlära i fysisk träning hos hund
 • massageterapeutens journalanteckningar

Till dessa föreläsningar så kommer 120 praktiktimmar som vi gör på egen hand där vi masserar varje hund 1 gång vilket innebär att vi alltså kommer ha lagt händerna på 120 hundar innan utbildningen är klar. Vi kommer även att vara med och ta emot egna patienter under 1 praktikdag där man erbjuds att göra den dagen på plats på Redog i Västerås men jag kommer försöka göra den här nere i Sjuhärad istället eftersom jag har 4 timmar enkel väg till Västerås. Innan man får sitt diplom så krävs att man blir godkänd på ett teoriprov i november och sedan klarar det praktiska provet som vi gör i slutet på januari. Det är alltså riktigt seriöst och jag är mer än nöjd att jag anmälde mig! Det känns dock nervöst att börja praktisera eftersom jag inte har så mycket erfarenhet ännu men det är ju därför jag ska praktisera antar jag! :)

Har du en hund som du vill låna ut för mig att praktisera på? Skriv en kråka i kommentatorsfältet så kontaktar jag dig!

Rent praktiskt så fungerade det jättebra att åka bil med Sigrid, vi stannade en längre stund för att fika glass samt gjorde ett försök att amma i bilen vilket inte fungerade något bra då vår kära dotter tittade på allt annat. Sista gången vi stannade så fungerade det bra och sen somnade hon om och vaknade inte förrän vi kom fram till Scandic i Västerås. På dagarna så hängde Sigrid med sin pappa och jag hade med mig Mumma på kursen vilket var en bra uppdelning. Det fungerade bra att inte amma och jag behövde inte pumpa ur under dagen utan det räckte att jag ammade på kväll och natt. Det jobbigaste med att bo på hotell var att jag behövde gå ut för att kvällsrasta Mumma som normalt sett får gå ut på baksidan och kvällskissa när vi är hemma 😉

Nästa tillfälle på kursen är inte förrän i slutet på augusti och då åker jag & Mumma upp själva med tåget och bor över två nätter utan husse och Sigrid.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *