Sommarkoma

Vad tyst blev det här. Jag behövde lite semester från bloggen, mest för att allt annat i livet tog så mycket tid men även för att känna suget igen. Och nu är det tillbaka, pirret i fingrarna efter att låta tankarna glida ned genom snabba tryckningar på mjuka tangenter för att bli skriven text här samt för att få upp alla foton som jag ändå lyckats producera i all sommarkoma.

Denna sommar har verkligen varit fantastisk, 95% av tiden med Sigrid är fantastisk och speciellt nu när hon är äldre. Jag hörde att de första 6 månaderna är en transportsträcka för det som komma skall och jag är beredd att hålla med för så rolig och social som hon är nu trodde jag aldrig en 9 månaders bebis kunde vara, hon är verkligen en egen liten person som interagerar och uppskattar att hänga med våra vänner!

Vi har haft många vänner på besök och jag älskar det verkligen! Det är intensivt just nu men samtidigt så går sommaren mot höst och när semestrarna är över så kommer vår ensamtid hemma i huset. Just nu så har vi vänner och bekanta här titt som tätt på både fika och grill och Sigrid strålar som en sol mot dem alla. Från lördag till och med onsdag så bodde Fatima, Linnea och Siri hos oss och vi tillbringade de flesta dagarna i skuggan i trädgården. Linnea sprang naken för att bada i poolen och glatt skutta fram och tillbaka över gräsmattan. En av dagarna så masade vi oss runt djurparken med barn och vagnar men det var varmt i värmen!

Sigrid har badat mycket i sommar, både i sjön, poolen, badbaljan och faktiskt också i havet. Vi hälsade på våra vänner Peter och Ulle i stugan i Espevik och då fick Sigrid dra på sig UV-dräkten och dyka i plurret. Det var väl inget! sa Sigrid som gått babysim och hon kollade nyfiket på alla barn som stojade omkring henne. Vi ska börja på nästa kurs i babysimmet nu om några veckor och jag ser verkligen fram emot det för jag tror att hon kommer uppskatta det så mycket mer än den förra kursen då hon egentligen var lite för liten.

Nu är Jonas tillbaka på jobbet sedan en vecka tillbaka och vi har helg som vanligt. Idag har varit en bra dag och vi har fått mycket gjort! Sigrid har växt mycket det senaste och babyskyddet har hängt på sista versen så vi åkte till Babyproffsen för att köpa en bilbarnsstol till henne. Vi fastnade för en Axkid Minikid som Sigrid nu sitter i där bak. Hon verkade nöjd för hon sken upp när hon kunde se Jonas genom fönstret när han kom för att plocka ut henne ur bilen.

Eftersom vi bytte till bilbarnstolen så fick jag ett ryck att göra en rejäl uppfräschning av vår bil så jag rensade ut gammalt skräp, dammsugade och torkade ur hela bilen samt flyttade över hundburen till samma sida som stolen sitter så att vi kan fälla sätet på andra sidan. Under tiden så monterade Jonas det sista på trappgrinden, satte fast myggnäten i loungen (ska förhindra björkfröna att singla in och ligga i drivor i loungen) samt trimmade resterande del av gräset under staketet. Ett bra dagsverke tycker jag och i morgon blir det en familjedag när vi ska hälsa på några vänner för att lämna tillbaka takboxen vi lånat samt att vi ska gå på amerikansk fotboll!

 

DSC_0078 DSC_0174

 

2 thoughts on “Sommarkoma

  1. Camilla says:

    Vilka härliga bilder!

    Det där med myggnätet lät intressant… fungerar det verkligen att stänga ute björkfrön med? Bra tips i så fall! Sugen på att testa det på vår altan :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *