Det här med att vara förälder och att ha barn

Jag önskar att jag hade mer tid att blogga för jag har egentligen massor att fundera öppet över. Men just nu så är det väldigt intensiv och härligt i vårt liv och det finns inte alltid möjlighet att lägga tiden till datorn. Idag är jag ensam eftersom Jonas jobbar i Helsingborg så då valde jag ta en stund framför datorn för att skicka lite mejl, chatta lite med vänner via FB och bara sitta en stund. Tv:n går i bakgrunden och emellanåt så slänger jag en blick på den, det är skönt att höra sorlet under tiden som jag knapprar på datorn. Jag har tänt ljus i hela rummet, i spisen så knäpper veden och bredvid mig sover Mumma på sidan.

Sedan Sigrids tänder kom ut och febern gått över i förra veckan så har vi haft dagar, kvällar och nätter i harmoni. Sigrid är så otroligt rolig och aktiv just nu, hon babblar en massa med oss och har verkligen kommit upp ordentligt på knä så att hon sakta men säkert kan ta sig framåt i huset. Hon är ganska försiktig i sitt undersökande och är än så länge mycket detaljfokuserad. Hon ser minsta barr eller småsten som ligger på golvet och hon undersöker dem noggrant! Dagarna med henne har blivit mer intensiva eftersom hon kräver mer interaktion från mig för att vara nöjd men då hon också väldigt mottaglig och glad. Hon gapskrattar om man gör pruttljud på hennes mage och hon ser både förtjust och lite förskräckt ut när man buar och kastar sig emot henne.

Emellanåt så förundras jag över alla känslor som en så liten person kan framkalla för jag älskar verkligen min man och min hund men det går inte att jämföra med de känslor som jag har för Sigrid! Det är få saker i livet jag inte tror mig klara av men om Sigrid skulle försvinna ur mitt liv kan jag inte förstå hur jag på något sätt skulle kunna fortsätta. Det skulle vara nattsvart! Hon fyller hela mig med ett lugn och massor av glädje på ett konstigt sätt, när hon kom till oss så var det på något sätt som hon visade mig meningen med mitt liv! Jag är väldigt glad att jag inte visste hur det skulle kännas nu efteråt under tiden som vi kämpade för att bli gravida för då hade det varit ännu grymmare och jobbigare.

Som jag bloggat om under tiden vi försökte så har Sigrid varit en inträdesbiljett i något större, hon har gett oss tillträde till barngemenskapen! Vårt sociala nätverk har blivit något helt annat än det varit innan och vi har helt plötsligt en självklar plats på lekplatser, föräldraträffar, mammafikor och sångstunder på biblioteket. Och vet ni? Jag fullkomligt älskar det, jag har verkligen hittat min roll som förälder och som mamma till Sigrid! Jag njuter så jag tror jag ska gå åt! Inte nog med att Sigrid är en ljuvlig liten varelse med massor av glädje, vilja och energi så har hon gett oss biljetten in i ett sammanhang där vi inte passade in tidigare. Det är kanske svårt att förstå om man aldrig behövt leta efter rätt nyckel för att få ta steget över tröskeln in i den varma och härliga familjestugan!

Ja, mycket funderingar blir det och tiden går så snabbt. Hon har redan 6 tänder och kan krypa, var tog den tiden vägen liksom? Nu måste jag dessutom gå och lägga mig för tidigt i morgon bitti (06:00) så ska jag packa in oss i bilen för att åka hem till Tidaholm för att hänga med min mamma och Sigrids högt älskade mormor. På kvällen drar vi vidare mot Skövde och Fatima för en snabb övernattning och lite häng hos dem på torsdag innan vi åker tillbaka mot Borås igen för vinkväll med bästa mammagruppstjejerna på torsdagkväll. Fullt upp? Jajemensan! Dags att sova mao! :)

Det händer dessutom massor på hundmassagefronten men det får bli ett annat inlägg!

2 thoughts on “Det här med att vara förälder och att ha barn

 1. Fatima says:

  Jag är så glad att ni är med i den gemenskapen :)
  ..och det ska bli så roligt att få ha er här en liten stund. (Nästa gång får det bli en längre stund ☺️)
  Kram

 2. min tekopp says:

  Vilket fint inlägg. Precis så känner jag oxå det är att få barn, att det är en inträdesbiljett in i ett sammanhang ditt vi tidigare inte har passat in. De är så underbart att nu kunna tillhöra det där föräldrargänget och umgås med andra par som har barn under mer jämställda former.

  Kramar till hela familjen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *