Kan man älska en lampa?

.


.

Om man kan det så tror jag faktiskt att jag älskar IKEA-lampan vi köpte förra helgen. Den är så vacker i sin enkelhet, jag tycker om att det finns en liten kedja att dra i för att tända den och den lyser upp vårt mörka soffhörn. Som om det inte vore nog så kan jag inte sluta titta på den nya prydnaden på bordet, en skål från IKEA med prydnadsbollar från samma ställe. Det är ett steg mot att få en mer och mer mobil bebis som vill pilla och dra i allt som hon kommer åt, denna prydnad kan hon dra ned utan att skada sig eller andra för skålen är i trä och detsamma är bollarna.

Alltså, hur snabbt gick det inte från att jag klev över tröskeln hemma till att det är fredag kväll igen? För fort! I onsdags så tog jag en lugn dag och eftersom vädret var fint så hängde vi en stund nere vid badet och eftersom jag hade kameran med mig så fick den jobba lite. Sigrid sov sin eftermiddagslur i vagnen och Mumma nosade omkring som vanligt. Livet flöt på i mammaland! :)

.


.

Igår så startade vi dagen med att åka med Mumma till veterinären. Hon har gått med kli i ljumskarna sedan januari-februari någonstans och jag har gjort som strutsarna, stoppat huvudet i sanden, men nu var det dags att ta tag i det. Jag bad även att han skulle titta på hennes tänder eftersom hon ändå blir 10 år om någon månad. Tänderna hade han inget att säga utan vi ska bara borsta tänderna på henne regelbundet så behöver vi inte göra någon mer åtgärd. Kliandet i ljumskarna var det dock värre med, där fick vi kortioson samt allergischampo eftersom huden var förtjockad samt ganska utbredd i ljumskar och mage. Förhoppningen med att ge kortison är att vi ska häva den reaktionen som just nu visar sig och att vi sedan ska kunna hålla det i schack med regelbundna bad med schampot. Vi får se vad det blir av det! Veterinärbesöket avslutades med en ordentlig promenad på Bråt men tyvärr blev Mumma på sitt ”jag-är-rädd-och-går-bakom”-humör så halva promenaden var lite tråkig. Hon har varit sån i flera år nu och jag vet inte vad det beror på. Det släppte dock i slutet på promenaden. För att verkligen plåga Mumma så fick hon åka till Alltförhunden-Veronica och klippa sig på eftermiddagen, stackarn hade ingen rolig dag! 😉

Idag har jag och Sigrid varit på sångstund på bibblan tillsammans med Therese, Elvin, Helena och Aston. Det var verkligen mysigt och Sigrid gillade det jättemycket! Hon kröp ut i rummet och ville gärna fram för att hälsa på de andra barnen, hon var inte alls blyg att sitta mitt i rummet och titta på de andra barnen och vuxna som sjöng! Det var fler än en gång som jag fick hämta henne i mitten för att sjunga och dansa med henne, mysigt att hon känner sig glad och trygg tycker jag!

.

.

Vi åkte buss både till och från stan och det är så smidigt att göra det istället för att ta bilen. Vi har 300 meter till busshållsplatsen från där vi bor och bussen stannade typ 500 meter från biblioteket så det är nästan dörr-till-dörr för oss. På väg till stan så laddade min mobil ur och stängde av sig och till en början fick jag lite panik över att jag inte kunde bli nådd men njöt sedan lite över det. När vi väntade på bussen på vägen hem så kunde jag ju inte annat än att vara i nuet, jag fick sitta och titta mig omkring istället för att glo på telefonen. Tänk att man ska behöva få ett urladdat batteri för att uppleva livet som det är!

Denna vecka har bytet av vårt tak satt fart ordentligt och idag blev det nästan helt klart, det är bara plåtkillarna som ska sätta plåt på vindskivorna, sätta upp huvar på taket och sätta upp häng- och stuprännor. Gaveln är inte helt klar utan den behöver fogas klart men för övrigt är taket helt klart. Jag har inga färska kort på hur taket ser ut just nu men så här såg det ut under veckan. Vi är väldigt nöjda med Player & Fors som är genomför jobbet åt oss för de har varit noggranna i både arbete och städning, duktiga på att kommunicera och trevliga att ha att göra med!

.

DSC_0501

One thought on “Kan man älska en lampa?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *