Tillbaka starkare och mer avslappnad…

Honey, I’m home!

Japp, så känns det nu när provet är gjort och problemet med Mumma går åt rätt håll. Jag har känt mig ordentligt pressad den senaste månaden och har ärligt talat inte mått särskilt bra. Massageprovet har jag ju skrivit om men Mummas hälsostatus har varit en riktigt klump i magen, jag är inte alls bra på att hantera hennes svackor och jag tror ständigt att hennes sista dag är kommen.

Men för att ta allt i någon slags kronologisk ordning så kanske vi ska börja från början? För två helger sedan så fyllde vår lilla ängel 1 år (1 år liksom, galet!!) och vi hade ett litet kalas för våra familjer. Mysigt och skoj att träffa alla och roligt att låta Sigrid och Mirella träffas igen. De är ju för underbart söta tillsammans de där två! Jag är fortfarande så oerhört tacksam över att Sigrid har en kusin som enbart är 10 veckor yngre, tänk vad fantastiskt roligt de kommer ha tillsammans genom åren!

.Sigrid (1 år) och Mirella (10 ½ månad)

Efter att Sigrid kalas var över så tog 2 intensiva veckor vid då jag pluggade i stort sett varenda lediga stund. Jag inriktade mig på att lära mig skelettet och musklernas namn, ursprung, fäste och funktion. I söndags så var det Fars dag och det firade vi med att ta en promenad i centrala Borås för att kika på målningarna som artisterna gjorde under No Limit i somras innan vi promenerade till stationen för att käka kvällsmat på OLearys. Efter middagen så skildes vi åt, Mannen & Sigrid åkte hem och jag satte mig på tåget till Västerås för att gå tredje kursomgången av massageutbildningen. Måndagen startade med 3 timmar tentamen på det kursmaterial som vi gått genom de föregående 2 omgångarna och till min förvåning så tog provet inte alls upp det jag läst på. Trots det så tog jag mig ordentligt med tid för att kunna leverera mitt allra bästa och efter 2 ½ timma kände jag att jag fått ur mig all kunskap så jag lämnade provet och gick. Kursen gick och vi fick inte svaren innan vi åkte hem

Det är faktiskt sant att jag grät en skvätt när jag öppnade mailet från Susanna och läste att jag klarat provet. Det var så jädra skönt att jag klarade det!! Jag hade kallt räknat med att jag skulle fått göra om det så det blev som att jag blev ledig när jag klarade det, jag fick tillbaka tiden som jag tänkt lägga. Underbart!!

a

Mannen har ju varit mitt stora stöd inför provet och givetvis så kom han hem med rosor och lite gott att äta för att fira mitt resultat på provet! Vi öppnade det mousserande vinet Mia (som vi passande nog fått av Mia :) Tack!) och käkade räckmacka till det och avslutade firandet med saffranssemlor. Mumsigt!

.

 Teoretiskt prov, check!

Jag har ju inte bara pluggat för under dagarna så hinner jag ju inte läsa något utan då har vi tid att göra annat. Förra onsdagen så hade jag ett ärende i Göteborg och passade på att hälsa på Sandra, Sam och lilla Juli i Kungsbacka. Det var mysigt att få träffas igen, nu med Juli på utsidan, och Sigrid hängde med såväl lilla Juli som lekte med Sam. Det är första gången hon leker ordentligt med ett äldre barn och det var roligt att se henne interagera med ett större barn. Sam var en fin lekkamrat!

.

Sigrid och Sam rullar boll

Så till mitt orosmoln; Mumma. Jag har känt länge att hon inte mår bra men jag har inte kunnat sätta fingret på vad det beror på. När hon utvecklade allergi i febuari så började mina tankar snurra om vad som kunde ha utlöst det och i min fantasi började inre tumörer figurera allt flitigare. När hon för någon månad sedan började äta sand så tänkte jag att hon hade någon slags vitamin- eller mineralbrist och därför köpte jag ett tillskott till henne för att ge henne extra vitaminer och mineraler. Men det blev inte bättre och jag ändrade även hennes kost till att äta rå mat som man köper fryst. Inte heller det har fått henne att må bättre.

Men i förrgår så fick jag eld i baken för efter att ha kollat över hennes utslag på magen så klämde jag på hennes tuttar och hittade knölar i 2 spenar längst bak mot rumpan. Jag slängde mig på telefon och fick en tid igår förmiddag. Direkt när jag kom in så lugnade veterinären mig med att det var inget att oroa sig över knölarna just nu, det skulle kunna vara ärrvävnad från tidigare skendräktigheter där hon haft mjölk. Jag ska bara hålla koll på det så att det inte börja växa.

Det allra bäst med besöket var att jag fick svar på alla mina mardrömstankar om allergin, tumörer och andra dumma tankar. Nu vet jag att Mumma förmodligen haft allergi hela sitt liv men efter att Sigrid föddes så kände sig Mumma stressad och därför började allergin blomma ut i utslag i ljumskarna. Nu så har vi satt henne på ett allergifoder som är baserat på soja (vegetabiliskt) och proteinkedjorna i det fodret är sönderslaget för att kroppen inte ska kunna reagera med allergi på proteinet. De allra vanligaste proteinallergierna är nöt, fläsk, kyckling och fisk så därför är det bra att hon äter ett foder som är baserat på soja. Vidare så kommer hon gå på kortison där hon får ett annat typ av kortison än tidigare så att vi hoppas att hon inte ska bli riktigt lika inkontinent som förra gången och med hjälp av fodret så hoppas vi på att vi ska kunna dra ned kortisonet ordentligt eller tom ta bort det helt. Om det fungerar så kommer hon få äta det nya fodret, Purina HA, resten av sitt liv. Allt för att hon ska må bra! Fodret äter hon redan men kortisonet ska jag ta ut i morgon så snart så är vi igång med behandlingen. Mannen köpte en barngrind till köket idag eftersom hon inte får äta någonting annat än sitt foder så nu är hon utestängd från köket. Det är hon INTE nöjd över!

Ja, så nu känns det jättebra i livet igen! Det finns hopp för Mumma, det verkar inte som hon dör i morgon och jag har massageprovet ur världen. Mina praktikhundar ligger jag bra till med, jag har masserat 78 hundar av 120 stycken så jag kommer att vara i fas till det praktiska provet i januari. Nu är det helg och vi slöar framför tv:n. Mina nya fina lyktor som ni ser längst upp i inlägget brinner på bordet (de är nya eftersom jag lyckats slå sönder 2 lyktor på 1 vecka så jag var tvungen att köpa nya…) och i morgon ska jag & Sigrid träffa Paulina på lunch! Härliga helg!

One thought on “Tillbaka starkare och mer avslappnad…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *