Happy birthday to me!

födelsedag

Grattis till lilla mig, 34 år minsann! Tokigt vad åren går och just idag firar vi min födelsedag här hemma. Tanken var egentligen att vi skulle åkt på dop i Skövde och sen vidare till mina föräldrar i Tidaholm men så vaknade Sigrid med feber vid 04:30 i morse så vi bestämde oss för att boka av båda aktiviteterna. Även jag kände mig lite sjuk så det kändes gott att få ligga kvar i sängen. Lilla Sigrid ville inte somna om så hon och mannen gick upp medan jag sov vidare och de somnade inte om förrän runt 08. Då var det byte i bregottfabriken så jag satt själv i soffan i flera timmar och byggde hemsida under tiden som jag lyssnade på ridpoden med Lisen Bratt Fredicsson. En underbar start på dagen! Klockan 11 vaknade resten av familjen och vi startade sakta upp den ganska grådaskiga decemberdagen.

En sak som jag jobbat en del för är att vi ska få upp en utegran i parken, både för att vi inte kommer ha någon gran i vardagsrummet och för att det ger ett fint ljus i en övrigt mörk park. Granen köpte jag och bar hem häromdagen, ljusslingan har jag också köpt och burit hem och idag köpte jag en julgransfot i form av ett jordankare så allt var klart för mannen att bara såga till foten på granen, skruva ned ankaret och sen var granen klar att klä. Och fint blev det även om kortet här nedan inte riktigt speglar det man ser i verkligheten!

Jag är redan innan en riktig juljunkie och Sigrids ankomst har ju ytterligare ökat den känslan. Just faktumet att en 1-åring och julgran spontant inte känns som en perfect kombo gjorde att jag valde att ta in lite granris och sätta i en cylinder vi har stående. Jag tycker ändå att det blev ett riktigt bra komplement till en riktig gran, de små söta gipssnöstjärnorna köpte jag på Citygross precis som de små julkulorna. Fint va?

 

Nu sover den lilla prinsessan och jag sitter uppkrupen i soffan med en filt över kroppen, magen full av god mat, svullna & ömma halsmandlar och tv:n som babblar i bakgrunden. Det är lite loj och lugn stämning i rummet och jag känner mig väldigt nöjd med dagen! Av familjen så fick jag en övernattning i Göteborg och biljetter till Jill Johnson på Rondo tillsammans med mannen (wow!) där Sigrid får stanna hemma med barnvakt. Av mamma och pappa fick jag ett sms med ett foto på en sån där stor fin silverljusstake som står på golvet, som jag funderat på att köpa många gånger. Det blir skoj att se den i verkligheten, kanske passande inredningsdetalj i det nya fräscha massagerummet? Det är skoj att fylla år när man får så fina presenter, man borde fylla oftare!

I morgon hade jag egentligen aktiviteter bokade men nu blir det en lugn hemmapromenad. Kanske blir det en tomtepromenad med familjen och sen ska jag nog försöka putsa av fönstren på insidan. Igår så fälldes den stora tallen som stått i hörnet precis utanför vår tomt och det var tur att jag åtminstone putsat fönstren på utsidan för det var väldigt vilket ljus som slår på rutorna nu när tallen är borta.

4 thoughts on “Happy birthday to me!

  1. Humlan says:

    Om du vill kan du få telnr till världens bästa fönsterputsare. Det är den enda tjänst vi köper. Han putsar alla våra fönster för 300 och gör det på under en timme. Och vi har mååånga fönster.

  2. Veronica says:

    Åh, Rondo nästa!! Vad kul! Vägen går väl över Lerum va?? Sigrid får gärna hänga hos oss under tiden. Vi saknar henne!! Kramar!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *