Julen i korthet

Då var jag tillbaka igen, en liten stund i alla fall. Det är väldigt sporadiskt just nu och det är så jag vill ha det för just nu. Jag har beslutat mig för att vara mer närvarande i det fysiska livet och mindre i det som händer på Internet och därför så har jag tagit bort både Instagram-appen och Facebook på telefonen. Här på bloggen händer det inte mycket och det är som tidigare under hösten ett strategiskt val att göra andra saker än att sitta vid datorn. Kanske kommer jag välja annorlunda längre fram men så får det vara just nu…

Julen då. Ja, den gick fort och den sög mycket energi ur mig som är rätt trött och sliten just nu. Missförstå mig inte, det var väldigt mysigt och skoj också men jag är så förbenat låg i energi just nu så idag kände jag mig riktigt irriterad, trött och bakfull idag trots att helgen inte innehållit en enda droppe alkohol. Vi åkte till Tidaholm redan i tisdags för att hälsa på Fatima & Veronica med alla barn vilket blev en mysig eftermiddag där våra 5 alldeles fantastiska små barn träffades för första gången, allt från 4 år ned till 4 månader! Jag är så oerhört glad för mina fina vänner och deras underbara små barn, tänk att Sigrid har så fina (låtsas)kusiner! <3

.

Suddigt men likväl underbart kort på vår lilla goding!

.

Uppesittarkvällen tillbringade vi hemma hos min vän Modig (som inte heter det längre men kommer alltid vara det för mig ändå) med familj och Sigrid hittade en ny idol i Hannes som är 7 år. Hon körde stenhårt under kvällen och somnade nästan innan vi satt fast henne i bilbarnsstolen.

Natten spenderade vi i en kall och lite dragig stuga utanför Tidaholm och efter att vi ätit risgrynsfrukost så lämnade vi stugan bakom oss för att fira jul med min familj. Vi käkade god jullunch, öppnade fina julklappar, körde hårt och aggressivt i julklappsspelet (mamma blev så inne i spelet att hon helt enkelt hoppade över pappa som satt innan henne, slog en sexa och slet till sig ett paket) och kollade en stund på Kalle innan det var dags att dra tillbaka mot Borås igen.

Igår hade vi Boråsjulen här hos oss och då ramlade det in massor av bullriga, varma och hjärtliga släktingar som fyllde vårt vardagsrum med värme och kärlek. Även här så serverades massor av god julmat (Sigrid gillade faster Ankis laxtårta, precis som jag också gör!) och julklappar delades både i julklappsspelet såväl från hand till hand. De skapade ett stort tomrum när de ramlade ut ur hallen och det blev alldeles tyst.

Idag har jag och Kicki var och såg Micke & Veronica på bio. Det var ganska roligt för enda föreställningen som var ledig var klockan 12:15 så det var den det fick bli och det var faktiskt ganska mysigt att gå på bio mitt på dan. Vi hann tjejskvallra innan filmen började och sen hann jag med att spendera ett antal kronor på HM-rean efteråt, givetvis kläder till Sigrid, så det blev en bra dag! 😉

Hela december har egentligen varit ett pärlband av sjukdom, Mummas allergi, massagekunder och många bokade aktiviteter på helgerna så det är inte så konstigt att jag är trött och sliten nu. Det är många pågående projekt just nu och det händer mycket i livet över lag och då syns det ju såklart på något sätt. Att det är den absolut mörkaste tiden på året har en stor inverkan på mig och i år har det faktiskt varit värre än på många år, jag känner mig väldigt påverkad av det gråa som täckte i stort sett hela november. Jag fick precis ett tips av Kicki att äta mer B12-vitamin samt D-vitamin och det ska jag ta fasta på! Sen hoppas jag på att det ska lätta nu när vi passerat årets mörkaste dag och att det vänder mot ljusare tider igen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *