Recept på fisksoppa

1/2 vitlök
1/2 gul lök
1 fänkål
2 palsternackor
2 morötter
4 tomater
1/2 dl tomatpuré

5 dl grädde
3 dl vitt vin (valfri sort)
5 msk fiskfond

Ca 700 gr fisk
1 burk räkor i lake
1 burk musslor

1 tsk paprikapulver
1 påse (0,5 gr) saffran
Cayennepeppar efter smak
Salt & peppar

Hacka lök och vitlök. Tärna tomaterna och skär fänkål, palsternacka, morot i valfri form.

Fräs ovan i olja tillsammans med saffran, paprikapulver och tomatpuré. Tillsätt vin och koka upp. Tillsätt vatten, grädde och fiskfond. Koka 10 min och krydda samt smaka av. Red ev. Med Maizena redning.

Tänk på att fisk och skaldjur kan ge lite salt. Tillsätt spadet från räkor samt musslor. När man är nöjd med basen lägger man i fisken och skaldjur och låter grytan vara kvar på plattan någon minut efter det tillsätts. Fisk och skaldjur ska tillagas på eftervärme.

3 thoughts on “Recept på fisksoppa

    • Linda på Hagahome says:

      Jag håller med Kicki, soppan är JÄVLIGT god!! Men sen är ju jag lite partisk då förstås 😉 Prova den Sandra!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *