En nostalgisk kväll

Foto av Christine Beausang

Idag är jag en aning nostalgisk faktiskt!

Idag avslutade jag massagen på hund nr 113 samt nr 114 och i morgon styr jag nosen mot Vårgårda för att göra praktik hos Susanne Andersson på ProBonoK9 och där kommer jag få ytterligare 3 praktikhundar på mitt papper vilket innebär att jag är uppe i 117 hundar. I helgen och på måndag gör jag mina sista praktikhundar och det ska bli jätteskönt att sätta ett slut på det och få lite paus från allt knådande.

Att mina praktikhundar börjar se sitt slut gör givetvis att jag börjar se tillbaka på de här 9 månaderna som jag hållit på med min utbildning till hundmassör och det har verkligen varit upplevelserika månader. Det jag främst tänker på är hur många kontakter med nya människor jag haft, jag som faktiskt tycker det är en aning jobbigt med nya människor! Det har varit en fantastisk träning för mig :) Mina Facebook har växt kan man säga, med massor av fantastiska människor!

Jag var ju väldigt ambivalent till att hoppa på massageutbildningen och det var först efter min första kursdag som jag kände ”yes, det här är ju jättekul!!” och sen har det faktiskt känts så hela tiden. Vissa dagar har det känts segt att massera men det har mer berott på att det är jobbigt att ha saker bokade (oavsett om det är massage, träning eller fika) än att det är massage som är bokat.

Min tanke är att jag ska ta emot kunder en gång i veckan framöver för att hålla liv i den kunskap jag fått på Redog och av mina kunder. För faktum är att hade jag inte haft mina massagekunder så hade jag aldrig lärt mig så mycket som jag kan nu! Och då finns det ytterligare massor att lära sig! :)

Tänk vilka lustiga vägar livet för en på! Och tänk allt som ännu inte hunnit hända, det ser ut att bli spännande år framöver! 😉

 

 

4 thoughts on “En nostalgisk kväll

  1. JennyM says:

    Kul fråga! Jag har gjort det mycket innan, men hon som jag haft har jag faktiskt inte lyckats få tag på nu.. Så jag letar faktiskt ny massör! Men stretchar gör jag ibland, det beror lite på dock. Oftast stretchar hästen bra om man är noga med hur man varvar ner dom, också lite beroende på häst. Men nedvarvningen är jag extremt noga med! Men vissa dagar hjälper jag även till efter ridpasset, Goodie är dock väldigt rörlig så det är helt klart den svåraste hästen jag har stretchat! Det speglar ju lite hur han är i ridningen också.. Det är så ytterst sällan han är stel i någon sida eller så.. Man behöver aldrig ”rida igenom” (gillar inte riktigt det uttrycket, men jag tror du förstår vad jag menar då :)) Goodie, man tar tyglarna och så börjar man jogga bara :) Men ja, tar du nya kunder sedan så får du gärna höra av dig!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *