Jobba, jobba, joooobba

Jag har nu jobbat två dagar och redan så känns föräldraledigheten längre och längre bort. I och för sig så var jag ju på kurs förra veckan vilket väl stärker känslan.

Det har varit lite mjukstart på jobbet för mig och det är skönt nu när jag har en ny roll som ska sätta sig. Gudskelov så känner jag mig ändå ganska varm i kläderna så jag hoppas snart att jag ska komma in och göra nytta igen.

En ganska brutal insikt är exakt hur lite tid man får hemma och framförallt med Sigrid. Hon lägger ju sig runt 19:30 och det blir inte mycket tid med henne innan det är dags för henne att krypa till kojs. Efter hon är i säng så får Mumma sitt och sen så är det lite småpill innan det är dags att lägga sig igen. Just idag hade Jonas läggningen med henne vilket var utdraget och segt så jag & Mumma hann både med kvällsrundan och lite slapp innan hjärtat somnat.

Ett bra initiativ jag gjort de här två dagarna är att gå till jobbet. Igår gick jag till jobbet och idag både hem & dit vilket gav mig strax över 1,1 mil i benen inkluderat kvällspromenaden. Skönt med tanke på att resten av dagen är stillasittande! Vi får se hur länge jag orkar hålla i men allt som blir är bra!

(null)

Nu sitter jag i mysbyxor i soffan och dricker lite te i sällskap av Mumma som sover bredvid mig. Jag har satt på lite lugn massagemusik som rullar lågt i bakgrunden och det känns skönt att avsluta dagen med att rensa sinnet från stora intryck. Valet att titta på tv fanns men jag valde faktiskt bort det just idag.

Jag behöver gå upp ganska tidigt när jag promenerar till jobbet eftersom det tar mig 40 minuter att gå men det är skönt att starta dagen med fysisk aktivitet kombinerat med Mix Megapools Morrongäng i lurarna. Jag har lite vagt valt att förbättra min hälsa som årslöfte och promenaderna är en del i det. Maten står näst på tur och jag ska även försöka få in styrketräning för att träna upp kroppen efter graviditet, förlossning och amning. Vi får se hur det går!

3 thoughts on “Jobba, jobba, joooobba

 1. Emschen says:

  Så bra av dig att promenera till jobb! Jag har lite långt för att göra det så jag är en aningens avundsjuk på att du kan göra det. :)
  Jag vet hur det är att få för lite tid med barnen när man kommer hem, det sliter på en. Hoppas att du landar bra i rollen som arbetande mamma.
  Kram på dig

 2. bara anna says:

  Beundrar dig verkligen som får till att promenera till jobbet. Måste ju vara bästa starten, helt klart! Jag jobbar ju hemma så jag har bara tvärsöver gårdsplanen och så är jag framme, ha ha.
  Ha en bra dag!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *