Mycket hit och dit

Oj vad det är svängigt här just nu! Det är både jättebra på många plan och på en del plan är det sämre. Inte sämre som i dåligt utan sämre som i möjlig förbättring.

Som ni säkert sett i föregående inlägg så började jag jobba i måndags och därför så är såklart de mesta av mina tankar centrerade på jobbet just nu. Jag har fått en ny roll på jobbet som skiljer sig en hel del från den roll jag hade tidigare och det tar förstås både tid och stor insats att sätta sig in i den nya rollen.  Just på grund av att jag börjat jobba så känns det svängigt i både själ och hjärta, jag är väldigt splittrad och hela vår vardag är ju uppochnedvänd med mannen som är hemma och jag på jobbet. Jag har valt att börja runt 07 på morgonen för att kunna komma hem till Sigrid så tidigt som möjligt eftersom hon lägger sig runt 19 på kvällen.

Det som är svängigt just nu är mitt blodsocker, jag är långt från min målbild vad det gäller min kosthållning och jag hamnar i rejäla blodsockerdippar varje dag. Jag måste såklart ta tag i det men för att det ska bli någon ordning på det så behöver jag göra en sak i taget, sakta men säkert helt enkelt! Först fixar jag till så att jobbet blir någorlunda stabilt och sen får jag ta tag i mathållningen.

Motionen går bra, jag har motionerat lite varje dag denna veckan, men eftersom jag fick ihållande värk i mina höfter igår så vågade jag faktiskt inte gå till jobbet idag med risken för att överbelasta dem och skaffa mig en inflammation. Tanken är att jag ska gå några dagar i veckan men jag tror jag behöver vila några dagar nu för att inte överanstränga mig. Min kropp har ju tyvärr inte rört så mycket på sig den senaste månaden så det blev nog lite av en chock när jag började med att gå 11 km i måndags och sedan 8 km i tisdags. Igår blev det bara 7 km och idag landade jag på 2,75 km eftersom jag tog bilen till jobbet.

Jag har ju skrivit en del om Mummas allergi den senaste månaden och den har blivit mycket bättre sedan senaste besöket på Vettris för lite mer än 1 vecka sedan. Igår gjorde jag en väldigt drastisk åtgärd vilket är en stor chansning som kan bli superbra eller jättedålig. Jag har bytt till ett spannmålsfritt foder baserat på laxprotein.

Anledningen till foderbytet är beroende på föreläsningen i näringslära som vi fick förra fredagen på Redog. Det var Meri Hakkararainen från Lupus som föreläste om hur man räknar ut hundens foderstat och vilka behov en hund har. Jag fick lära mig att hundens kropps byggs av protein som består av aminosyror. Det finns 10 aminosyror som hunden behöver ha i maten varje dag för att må bra. En annan viktig del i hundens foder är andelen fett eftersom det är hundens bensin då det ger dubbelt som mycket energi som protein eller kolhydrater.  Jag fick även lära mig att hundar är gjorda att äta protein och fett och kan klara sig på helt kolhydratlös kost då de inte är gjorda för att bryta ned kolhydrater. Man brukar ändå rekommendera att cirka 5% av hundens intag ska bestå av kolhydrater. Det var väldigt intressant att höra att hundar med hudproblem och klåda behöver dubbelt så mycket mer omega-6 än omega-3. För att stärka hudlagren så kan man antingen ge laxolja eller så finns ett preparat som heter Nutrolin som har stärkande fettsyror för huden. Sammanfattningen är att man ska skilja på energi och näring, bara för att ett foder ligger rätt i energi betyder inte det att det är ett näringsrikt foder som bygger upp hundens kropp och immunförsvar!

Det blev ett långt föredrag… I alla fall så tog jag kontakt med Meri som gav mig förslaget att ge Mumma Four Friends DermaCoat tillsammans med Nutrolin & grönläppad mussla (som jag redan ger sedan tidigare). Jag fick säcken igår och gick över helt tvärt utan någon som helst invänjning och än så länge går det bra, hon har ätit 3 mål av det nya fodret. Jag väntar fortfarande på Nutrolinflaskan så jag kan inte utvärdera ännu och Mumma kommer dessutom att fortsätta äta 1 tablett kortison om dagen fram till återbesöket hos Susanne gällande Mummas rygg nästa torsdag. Sen ska jag börja trappa ned kortisonet och se vilken effekt det blir av det! Det känns skönt att ha en plan framåt och mitt idealmål är faktiskt att Mummas hud ska bli så stark att vi till och med kan sluta med kortisonet!

Nu är det djurskyddarna på tv så nu får jag avsluta! :)

 

2 thoughts on “Mycket hit och dit

    • Linda says:

      Jag hoppas det också! Hon har ätit det i 5 dagar nu utan någon ökning i klådan så jag hoppas det ska gå bra!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *