What a day!

Det började faktiskt redan igår kväll med att jag och Jonas trodde att Mumma sprang ut i trädgården hela tiden för att äta snö. Anledningen att vi trodde hon åt snö är att hon varit väldigt hungrig de senaste dagarna på grund av att hon bantar på det nya fodret vi ger henne. Hon äter knappa 2 dl om dagen och det ger ju förstås inte mycket massa i magen på henne. I alla fall så visade det sig att hon inte alls gick ut för att äta snö utan direkt när hon kom ut så satte hon sig att kissa och sen dröjde det inte länge innan det var dags för nästa försök att kissa. Shit också! var min reaktion och direkt så tänkte jag att det var urinvägsinfektion.

Jag förberedde mig på att jag skulle få gå upp ett antal gånger under natten för att kissa henne men jag klarade mig faktiskt med ett uppvak vid 03 då Mumma kissade samt tiggde till sig lite mat. Jag matade henne glatt och tänkte att det skulle göra henne lugn & trött vilket faktiskt verkade fungera. I morse kopplade jag henne för att ta ett urinprov på henne när vi gick ut. Det fungerade bra och jag åkte via stan för att lämna in hennes urinprov på Vettris innan jag åkte till jobbet för att jobba.

På eftermiddagen så ringde Vettris och ville att vi skulle komma in för undersökning av Mumma eftersom hennes urin hade väldigt mycket bakterier. Jag blev tillsagd att inte kissa henne innan men tyvärr var det inget jag kunde hindra utan hon kissade så fort hon kom ut. När vi kom till Vettris så fick vi komma in i ultraljudsrummet och det var en vikarierande veterinär som helt sonika stack en nål genom bukväggen på Mumma för att nå hennes urinblåsa och suga ut urin på henne. Jag var inte alls beredd på att de skulle gå in via buken och tyckte faktiskt det var lite otäckt när de grottade runt med nålen inuti min hund. Tyvärr så hittade de inte hennes urinblåsa så veterinären fick ge henne medicin utan att undersöka urinet på nytt. Efter att jag hämtat ut medicinen till Mumma och åkte hem till Jonas, Agnes, Sigrid och Stella så gick luften ur mig.

Egentligen skulle jag ha jobbat lite till under eftermiddagen men jag orkade inte starta om. Jag får jobba igen de där timmarna jag missade under dagen men det kommer inte ske idag för jag är så trött.

I kväll så har jag faktiskt hunnit åka till stan en gång till för att köpa hästnacke på Djurmagazinet. just på grund av den lilla mängden torrfoder hon får så behöver jag berika henne med att få gnaga ordentligt och nu testar jag om hon kan tåla hästprotein. Hon borde göra det för hon har inte ätit det tidigare i sitt liv. Hon har gnagt nån timma på hästnacken nu i kväll så vi får se om vi får någon reaktion de närmaste dagarna. Jag har även märgben av häst i frysen så jag hoppas att hon håller sig bra.

Jag har även badat henne i kväll, vi försöker bada var 5:e dag för att hålla kliet borta men nu glömde jag i fredags så det har gått 10 dagar emellan denna gång. Det verkar ändå har fungerat okej ändå!

Det känns lite som jag är ett vandrande apotek/tillskottsförråd med tanke på att Mumma har Medrol (kortison) för ryggen/allergin, spraykortison för kli i ljumskarna, droppkortison för svamp i öronen, inkontinensmedicin, antibiotika för urinvägsinfektionen, Joint Balance för inflammationen i ryggen och Nutrolin för att stärka huden. Det som är positivt är att vi är i en nedtrappningsfas just nu där jag ska gå ned till 1 tablett kortison varannan dag nu och om 2 veckor så ska jag försöka gå ned till ½ tablett varannan dag. Jag kör varannan dag med spray- och droppkortisonet också så det är också på utfasning. Jag väntar väldigt mycket på att se vilken effekt laxfodret kommer ha på henne och speciellt i kombination med Nutrolinet! Jag hoppas verkligen på det!

Nu är denna dag snart över och vi kikar på Mästerkocken vilket gör mig grymt hungrig! Vilka goda burgare de gör! 😀

.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *