Solig våreftermiddag bland djur & barn

Här blev det tyst och det rejält också! Jag har ingen annan förklaring än att jag har haft annat för mig. En aktiv snart 1 ½ åring, en hund med allergi och ett heltidsjobb gör de få lediga minutrarna värdefulla vilket avspeglat sig här i bloggen. Vi får hoppas att det vänder nu! :)

Helgen som gick är snart över och det känns i kroppen. Det har varit en aktiv helg och både jag & mannen känner en sjukdomstung trötthet i hals och huvud så det gäller att hålla tummarna för att vi inte blir sjuka på riktigt. I fredags så började jag helgen med en utekväll med jobbet och den bjöd på att såväl prova på curling (respekt till dem som gör det på proffsnivå, mycket svårare än det ser ut!) samt tapas & efterrätt på La Copita. Mums!

Igår förmiddag tog jag med mig alla tre tjejerna i bilen och åkte ut till Sofia för en promenad med henne och Svarta. Sigrid var väldigt intresserad av allt på gården, såväl hästar i olika former som traktorer & hundar och frågade ivrigt ”e de” och pekade med sin röda lilla vante. Mumma och Stella tyckte det var skönt att komma ut på promenad och knatade på i bra tempo vilket var skönt! :)

Efter promenaden så somnade Sigrid i bilen och då passade jag på att åka hem, tvätta händerna och byta kläder för att sedan ta med mannen till stan för lite shopping. Jag har ju inte direkt köpt några kläder på 2 år eftersom jag varit både gravid och sedan varit föräldraledig en längre period så det var skönt att kunna fylla på det ganska tunna lagret av kläder. Modet just nu verkar karakteriseras av mönster och lösa former vilket passar min just nu ganska oformliga kropp!

Idag har vi verkligen tagit det lugnt, vi gick tipspromenad i det underbara vädret på förmiddagen och sen käkade vi lunch och somnade över en timma innan Sigrid vaknade för sin lunch. Eftersom vädret fortfarande var underbart så tog alla i familjen på oss kläder och skor för att gå ut lite på baksidan men det var en individ i familjen som bröt ihop över just att behöva ha skor på sig… Det slutade med att denna någon istället fick krypa omkring med raggsockor efter denne annars totalt vägrade samarbeta :)
Vi tog ned hennes Bobbycar från vinden och bar ut den och till skillnad från innan så var den populär och snart så sparkade hon omkring på trädäcket för att plocka upp tuggtrossar och små björkkvistar. Det är fantastiskt vad man kan underhålla sig länge med långa, smala björkpinnar om man är liten!

Sigrid är fantastisk just nu! Hon har blivit så stor och förståndig och förstår mycket av vad vi säger till henne. När vi borstat tänderna så säger jag exempelvis till henne att vända sig om och torka munnen på handduken vilket hon också gör! Hon ”pratar” massor och tränar på att härma djuren i hennes tjocka djurbok och än så länge så kan hon både katt, kossa och häst. När hon vill så kan hon klappa mjukt och fint på hundarna men lika fort kan det slå över till ett tjuvnyp eller ett hårt drag i pälsen. Mumma är väldigt osäker på henne just nu, med all rätt, för hon åker på däng när hon minst anar det så hon vill ogärna bli klappad och går så fort hon kan.

Det finns mycket gott att säga om Sigrid! Än så har hon inte tagit steget fullt ut för att våga gå utan övar nån gång i bland men väljer ändå fortfarande helst att krypa eller gå med stöd. Jag hoppas verkligen att det kommer snart för det börjar bli segt att bära runt på henne överallt! Något som hon dock är duktig på är att få tänder, vi tror att hon fått runt 14-15 av sina tänder vid det här laget och det märks i hur hon tuggar i sig. Idag åt vi skaldjurspasta med musslor och räkor och då åt hon både musslor och räkor med god aptit! :)

Jag har många gånger denna vecka tänkt på hur välsignade vi är som fått möjlighet att få denna underbara unge i vårt liv! Hon är allt jag någonsin önskat mig och det var med tårar i ögonen som jag berättade för Jonas om hur mycket jag längtat efter att få uppleva det vi just upplevde idag, att se vårt eget barn som sparkade runt på sin Bobbycar på trädäcket i vårsolen! Det är en sån välsignelse att få barn och jag är så oerhört tacksam att vi gavs den möjligheten, det är verkligen inte självklart! :)

Generellt så känns det som Sigrid verkligen kommit ur sin bebisbubbla och tar för sig av världen mer än innan! Hon ler mot folk på stan och hon gungar med i takten till sången på sångstunderna. Hon har börjat förstå att världen inte är så farlig utan att det är härligt att leva! Underbart!

Nu blev det mycket om Sigrid men jag tänkte skriva några rader om Mumma också. Om det varit ganska negativa ord om henne i de senaste bloggarna så vänder det nu. Hon mår just nu helt bra, jag har kommit till ett läge där hon är klådfri och hon har inga andra åkommor heller så för stunden så är mitt harhjärta lugnt. Hon bantar ju fortfarande och är extremt jobbig och tjatig på morgonen men så får det vara till jag fått ned henne till en acceptabel vikt igen. Hon har gått ned 1 kg av de 1,5 kilo hon gick upp så vi är på god väg i alla fall! :) Det märks att hon mår bra för hon är glad & busig vilket är så skönt! En sten lättar från mitt hjärta när hon mår bra. Just nu så äter hon 90-100 gr FourFriends DermaCoat per dag, ½ tablett Joint Balance samt 1 tsk Nutrolin skin & coat per dag och sen får hon 2 mg Medrol (kortison) varannan dag månaden ut. Om hon inte blir sämre under mars månad så kommer jag försöka att gå ned till 1/4 dels tablett varannan dag under april för att se vilken effekt det har på henne. Målet vore ju förstås att helt sluta med kortisonet men det får vi se om vi klarar!

Klockan tickar på och med en hals & ett huvud som varnar för en eventuellt analkande förkylning så tror jag det är bäst att avsluta detta inlägg och krypa till kojs med boken som jag aldrig lyckas läsa ut. Det är en lättläst drama som är lätt att komma in i men jag lyckas alltid somna efter bara några sidor. Nåväl, i kväll så kanske jag lyckas? :)

Här kommer några bonusbilder på en busig Sigrid i soffan tidigare idag…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *