Det har gått några veckor…

…sedan förra inlägget och jag har inte på något sätt gått under jorden. Jag behövde en stund för mig själv och jag har i min ensamhet funderat ganska mycket på bloggen för att verkligen känna efter om jag vill blogga eller inte. Ibland så blir jag lite avig till bloggen när det känns som jag inte har något att prata om med mina vänner och familj om eftersom alla redan läst allt som hänt i bloggen och det är i de stunderna som jag tvivlar på om jag ska fortsätta. Men så är ju inte fallet för det är ju bara en tiondel av hela mitt liv som syns här på bloggen, den privata delen av vårt liv finns bara i fysisk form och inte virtuellt.

Tack för alla fina kommentarer på förra inlägget, det värmer att ni bryr er! Det var både ett jättesvårt men samtidigt ett väldigt lätt beslut att ta, svårt eftersom följderna blir stora (vi får förmodligen aldrig förmånen att göra bebisresan igen)  och lätt eftersom effekterna av beslutet lättar vårt liv så mycket (energin har verkligen återkommit!).

Apropå energi så har jag verkligen tagit tag i några drömmar jag haft på vänt nu när jag äntligen är fri igen. Bland annat är jag på gång att starta upp en egen liten enskild firma för att kunna driva hundmassagen som en sidoverksamhet till mitt ordinarie jobb vilket är ett väldigt spännande kapitel i mitt liv! Sen har jag gjort något jag väntat på länge; jag har anmält mig till Olga Rönnbergs PT online-tjänst vilket är en PT-tjänst via nätet där man får hjälp med såväl kost som träning! Jag startade i onsdags så jag har ännu inte hunnit mycket mer än att försöka planera min mat och registrera vad jag ätit för att kunna följa fördelningen av kalorier, protein, fetter och kolhydrater. Under nästa vecka kommer jag få börja träna också och det ser jag verkligen fram emot! Detta är ett steg i en ständigt närvarande tanke om att jag vill börja leva mer sunt, både genom att äta mer ekologisk och bättre mat men även genom att stärka min kropp och mina muskler. Jag har ett drömmål att kunna springa Göteborgsvarvet på en bra tid någon gång framöver och för att komma dit har jag en lång väg med styrketräning framför mig innan jag ens kan börja springa. Jag ser verkligen fram emot resan! I kväll har jag först lagat soppa till mig och min familj och sedan planerade jag upp veckans mat för att sedan åka och handla den. Det tar både mycket tid och kostar en hel del pengar men det känns som rätt sak att satsa på! Vad ska jag med massa prylar till om jag ändå inte har hälsan liksom?

Apropå hälsa så har jag varit i Sofias stall och hälsat på idag och det är sannerligen bra för välbefinnandet! Jag mår så himla bra när jag lufsar runt i stallukten och bara njuter av sadlar, boxar och hästar som tuggar hö. Sigrid och Mumma var med mig och vi gick en promenad tillsammans med Sofia och Fixa innan jag gjorde en snabb massage av Fixas bakben och sen tog vi lite kort på hästarna i hagen. Sigrid gnäggade högt och tyckte det var väldigt spännande när en av hästarna fes högljutt, hon härmade det ljudet länge efteråt!

I eftermiddag var  jag, Sigrid och Mumma ute i trädgården och utforskade och det är numera en bestämd liten 1 ½ åring vi har att göra med. Hon utstöter högljudda protester om man hindrar henne från något hon vill göra vilket också var fallet när jag efter en stunds klappande av grannkatten bar hem Sigrid under armen. Det var inte populärt kan jag meddela! Inte heller att klä av sig när vi kom in, inte ens att gå in faktiskt, och inte heller att byta blöja där efter. Det känns som hon är inne i en period där hon testar var gränserna går och vi försöker utan någon större dramatik att berätta vad vi vill. Bara för att hon skriker och gapar så behöver ju inte det betyda att vi hamnar i samma läge! :) Idag när hon inte ville sätta sig i bilstolen utan sköt rygg som en fjäder så höll jag bara bestämt emot utan att säga något särskilt och efter någon minuts krånglande med ansiktet nära taket så gav hon upp och lät sig spännas fast! Det är många konflikter nu och det tär på tålamodet!

Nu har klockan dragit iväg igen och det börjar bli dags att krypa till kojs! Eftersom jag ändå bestämt mig för att blogga lite mer så kan ni väl förhoppningsvis förvänta er ett inlägg rätt så snart igen. Tills dess så får ni njuta av en vacker bild av en vinbärsbuske i blomning!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *