En flickas dröm och lycka

Det verkar som suget, längtan och fascinationen över hästar och det som hör till deras värld aldrig rinner ur min kropp. Det intresset väcktes någonstans runt 25-30 år sedan och finns fortfarande kvar som ett sug i magen. Likadant som nån gammal pojkväns namn kan ge ett välbekant pirr i magen så ger  närheten till hästar mig fjärilar som studsar från sida till sida där nere i magen.

 
Eftersom  Jonas & Sigrid är på kusten till i morgon så passade jag på att åka med Sofia till stallet för en ridtur på hennes fina Fixa. Jag räknade ut igår att det snart är 3 år sedan jag satt på en häst, kommer ni den där ödesdigra kvällen jag bestämde mig för att sluta rida Kjarni? Det var i alla fall fantastiskt att komma upp på ryggen igen och Fixa var helt klart en häst i min smak, positiv och het! (Och lite ormig över vägen…). Vi avslutade en spännande skogsrunda med galopp på grusvägen och det var riktigt härligt!

Nu ligger jag nedkrupen i sängen och bloggar från mobilen. Mumma sover bredvid mig och jag ska också försöka somna snart. I morgon är det fredag och exakt 1 vecka till semester. Härligt!

One thought on “En flickas dröm och lycka

  1. Gunilla says:

    Ja du Linda, har också tänkt mycket på mitt hästeriet på senare tid…. Det här med hästar är något större än bara den hobby jag nog sett det som under den tidigare delen i mitt liv. Inser mer och mer att samvaron med hästarna fyller många och djupt liggande behov hos mig. Det utvecklar mig som individ och medmänniska. För att förstå och kunna samarbeta med hästen på bästa sätt måste jag komma till ärlighet och insikt om mig själv. Måste ha balans i stunden till både kropp och själ. Speciellt tydligt har det blivit för mig sedan jag börjat att träna frihetsdressyr. Hästen är alltid 100% ärlig och 100% närvarande. Om du själv inte är fullt ärlig och fullt närvarande så fungerar det inte. Där har jag massor att jobba på! Mina förebilder på HorseVision säger såhär om frihetsdressyr ”Det är bara du, din häst och sanningen”, och det är det jag älskar! Jag garanterar att hästarna gör oss till bättre individer. Å så har vi det så kul under tiden <3 Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *