Ölandssemestern är redan över!

Semestern är här och jag har hunnit komma in i en skön lunk som innefattar hushållssysslor blandat med shopping och pyssel i trädgården. Jag hinner tänka hela tankar och jag får ro genom att gräva och planerat blommor. Flera gånger om dagen så tänker jag att det är så här jag skulle vilja leva mitt liv, på ett sätt där jag känner lugn och ro i kroppen och klarar av att möta livet med en positiv tanke! I lördags så kom vi hem från en veckas semester på Öland tillsammans med Jonas bror och hans familj. Vilken vecka det blev! Sigrid njöt från start tlll mål över att få hänga med sin kusin Agnes. Det var faktiskt de senaste ord hon lärde sig,  ”Agne” eller ”Agna” som hon säger med jämna mellanrum betyder just kusin Agnes.

DSC_1579

Första dagen så hängde vi på Böda strand och eftersom de har en hundstrand så kunde vi även ta med oss Mumma vilket var en stor bonus. Hon var snäll och duktig så det var inga som helst problem att ha med henne och Sigrid delade fint med sig av skuggan under parasollet. Tyvärr blev Sigrids eksem värre på tisdagen så då hängde vi hemma i stugan och gjorde en kortare shoppingvända in till Byxelkrok istället. Outleten som fanns i Byxelkrok har väl sett sina bättre dagar men jag köpte i alla fall en t-shirt som jag redan använt.

Veckan som gick så har vi hunnit med turistande på Ölands norra udde där vi kikade på Långe Erik (vi gick aldrig upp i tornet eftersom vi hade hund och barnvagn med oss) och ett oväntat mysigt besök i Trollskogen. Vi trodde inte det skulle vara så mysigt i trollskogen men det blev såväl våffelfika som en långsam promenad längs den fina promenadvägen genom trollskogen. Den bestod av vacker natur med massor av snirkliga och krokiga träd, mycket fint att ta kort på!

Stugan vi bodde i var riktigt bra utrustad och hade ett fint läge längs en liten grusväg. Vi bodde i samma hus som ett annat par men eftersom våra altaner vette åt olika håll så stördes vi inte alls av varandra vilket var toppen! Vi hade en stor gräsmattan där barnen kunde leka, hunden kunde strosa runt och bröderna kunde spela tennis mot varandra! En kväll så tog vi bilen några kilometer ned till Byxelkroks hamn för att äta en god middag, dricka ett glas rosé och äta en underbar efterrätt i form av Rocky Road glass. Mums! Om ni funderar på att hyra stugan så kan ni kika på denna länk och prata med trevliga Joachim som hyr ut den: http://www.stugnet.se/objekt.asp?id=2324

I mitten av veckan gjorde vi en utflykt till Borgholms Slottsruin såväl som Sollidens slott. Efter en promenad längs shoppinggatan i Borgholm så käkade vi kvällsmat på ett mysigt kafé (Ebbas tror jag det hette om jag inte minns fel) och även om maten var sådär så var miljön fin. Jag fick köpt mig en lykta till gillestugan på Butik Öland så shoppingsuget blev tillfredställt! :)

DSC_1484 DSC_1490
Redan dagen efter så satt vi i bilen söderut igen. Denna gång var målet Ormöga Kamelranch och det visade sig vara en riktig hit för både stora och små. På ranchen fanns förutom kameler även minigrisar, kaniner, lamor och dvärggetter. Alla utom lamorna fick man klappa och Sigrid var verkligen ett föredöme hur man beter sig mot djur, går långsamt och försiktigt mot huvudet och sätter sig ned när hon kommer tillräckligt nära! Det värmer i mammas djurhjärta att hon är så fin med djur!

Sista dagen så blev det mest städning men istället för att åka raka vägen hem så svängde vi över en sväng på östra sidan för att besöka Gårdby Kafé & Lanthandel som vi var på sist vi var på Öland. Här åt vi en macklunch och jag fick mitt shoppingbehov tillfredsställt genom att jag fick köpa en stålkorg som nu pryder ena bänken i gillestugan. Det är ett väldigt mysigt ställe så åk gärna förbi om ni har möjlighet! Mer information hur man hittar dit hittar ni på hemsidan i länken här ovan.

One thought on “Ölandssemestern är redan över!

  1. Fatima says:

    Det låter som att ni hade det supergott på Öland. Vilket iofs inte överraskar mig ett dugg – Öland är så himla underbart! Jag bara MÅSTE åka dit nån gång :)
    ..men du, visa bilder på alla inköpen i gillestugan!! 😉 <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *