Att verkligen ha gjort förändring i livet

Den 22:e april så skrev jag ett inlägg om att vi i början på månaden tagit beslutet om inte längre fortsätta att genom hormonbehandling för att försöka få ett syskon till Sigrid. Det beslutet frigjorde så mycket energi, möjligheter och vilja som har omsatts i handlingar. Många av mina önskningar har fallit in eller är på god väg och det känns väldigt skönt. Jag har väntat på det i så många år.

En stor sak jag gjort är att jag tagit tag i min kropps välmående och det har varit ett löfte till mig själv sedan innan vi fick Sigrid men jag har inte känt motivationen att ta tag i det eftersom jag tänkt att jag skulle förstöra min kropp med ytterligare en graviditet. Nu finns ingen graviditet med i min planering och därför har motivationen växt sig starkare. Det är helt enkelt min tur nu! För att få ordning på kropp och själ så bestämde jag mig för ett tag sedan för att hoppa på Olga Rönnbergs mammafitness-tjänst via nätet. Olga Rönnberg är specialiserad på att träna upp mammakroppen efter graviditet och det är precis det jag behöver. Jag har tränat med mammafitness sedan den 13 maj och hittills så ser resultaten ut så här:

-1,2 kg

+1,3 cm i midjemått

-0,8 cm runt stussen

0 cm runt låren

-0.4 cm runt överarmarna

Bilderna ser ut så här:


Som ni ser så tar det tid och det går långsamt framåt, det är precis så jag vill ha det! Jag äter gott och nyttigt och jag tränar grundstyrka 4 gånger i veckan. Min grundtanke är att det ska få ta lång tid att göra denna förändring vilket det måste för att det ska bli permanent. Det är lätt att göra kortare insatser med storartade resultat men det svåra är att hålla i en vana och göra den till min vardag. Jag vill inte ha svag kropp, plufsig mage och ständigt rörig mage utan jag vill känna mig frisk, stark och vacker!

Det bästa är att min familj kan äta samma luncher och middagar som jag gör och det får jag tacka deras icke-kräsenhet för, Sigrid smaskar i sig både crème fraiche, broccoli och kyckling utan några problem! För övrigt får jag bra stöd och pepping av min man som verkligen pushar mig att träna när det känns trögt och sen får jag ju coaching från mammafitness i hur jag ska tänka kring mitt ätande som att inte äta fel saker av artighet och hur jag ska tänka när jag är på middag hos vänner eller på stan. Jag provar mig fram och jag tillåter mig själv att göra misstag! Just nu är min största utmaning att våga äta mat som jag mår bra av och inte tacka ja till mat jag inte vill äta av ren artighet. Det är svårt att bryta det sociala spelet man förväntas ingå i där man förolämpar om man tackar nej till det som bjuds. Jag har fortfarande väldigt svårt för att vara oartig och jobbar hårt på att våga tacka nej trots att det tar emot i magen, det är en utmaning vid varje social sammankomst men jag måste våga göra det för att äta som jag mår bra av! Jag försöker också bemöta frågorna om att ”unna mig” med så neutral energi det går även om just den frågan provocerar mig, mest så provocerar den mig för att unna sig är så hårt sammankopplat med att äta mat gjord av socker och vetemjöl. Det är ingen som tycker att jag unnar mig när jag äter god mat av rena råvaror eller god frukt som jag njuter av. Eller när jag köpt nya blommor som jag planterar i mina krukor eller myser i gillestugan med en brasa i kaminen. Att unna sig borde inte vara så hårt förknippat med att äta skräp, det provocerar mig! Nog om det.

Andra saker jag gjort för mig själv är att gå till en osteopat med min klickande höft och det visade sig att jag är sned i hela höftpartiet. Jag har en dragning från höger höft mot vänster ryggslut och därmed så blir jag hela tiden sned i bäckenet. Jag har gått på totalt 5 behandlingar än så länge och som det ser ut just nu så kommer jag behöva fortsätta ett tag till för att bli rak igen. Det känns ändå som en väl värd investering för min kropp mår ju inte bra av att gå med sneda drag som den måste kompensera muskulärt för!

Den största förändringen jag gjort är ändå att jag satsar på mig själv nu vilket kan låta konstigt med ett litet barn och dåligt med tid men det är just barn som fått mig att prioritera rätt tror jag. Jag har börjat att göra val och att styra mitt liv och jag väljer sällan tv:n framför träning vilket är ett val jag känner mig nöjd med! Jag väljer bort bloggen trots att jag egentligen älskar att blogga men tiden finns helt enkelt inte. Det finns saker som är viktigare i mitt liv just nu och jag kan inte pressa in alla saker utan att må dåligt. Att prioritera är också en sak jag väljer, jag väljer att prioritera ordentligt så att jag inte ska må dåligt och känna mig stressad. Efter att under många år i mitt gångna liv har levt med ett mer än fullbokat schema och tankar som ständigt snurrat i huvudet så är jag numera överkänslig för att överboka mig. Jag blir lätt stressad och känslig över att ha för mycket bokade aktiviteter och speciellt saker jag egentligen inte helhjärtat vill göra. Numera måste mitt liv innehålla valfrihet och möjlighet att vara flexibel för annars mår jag inte bra! Om jag inte mår bra då kommer min familj definitivt inte  må bra så det är en försäkran för hela vår familj.

Att starta ett eget företag är en dröm jag burit med mig länge och den är närmare än någonsin. Jag jobbar regelbundet med att sätta mitt företagsnamn på marknaden och att röra mig i rätt kretsar för att attrahera rätt sorters kunder och just nu så har jag en liten återkommande kundkrets. Jag har ännu inte startat upp någon enskild firma utan fakturerar genom coolcompany.se just nu men mitt mål är att jag ska ha så pass mycket kunskap att jag ska kunna starta upp min lilla firma under augusti månad.

Det finns mycket skoj som händer i vårt liv just nu och som ni säkert förstått genom detta inlägg så kommer mer hända i och med att mer energi återvänder till mig. Det är härligt att känna sig starkare  efter en lång period av energikrävande aktiviteter som legat som en tung blöt filt över andra möjligheter och ni kommer med all säkerhet få läsa mer om de förändringar som händer hos oss! Jag kommer hålla er uppdaterade!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *