En dag med guldkant


2016-01-09 334

De flesta dagar i mitt liv är jag nöjd över men dagen som just passerat har varit lite extra guldkantad. Nu skulle man kunna tro att precis som Kicki skrev tidigare idag att vi varit på spa eller gjort något annat roligt men så är inte fallet.

Dagen startade grymt bra med att vi alla 4 vaknade klockan 10!! Var det någon av er som trodde en 2-åring kunde sova så länge? Inte jag men nu är det i alla fall bevisa. Eller frågan är om hon sovit hela tiden eller om hon helt enkelt bara tröttnade på sina slöa föräldrar runt 10-draget? Uppseendeväckande är det oavsett! :)

Även om det är fantastiskt skönt att sova till man vaknar så gör det ju att man förlorar en del av sin dag så vi fick i alla fall lite eld i baken att fånga dagen (som det så vackert heter). Jonas for iväg till Intersport för att köpa termobyxor och jag & Sigrid passade på att skura fogar i duschen fram till Jonas kom tillbaka från sitt ärende. Efter att alla var påklädda och tänderna var borstade så tog vi på oss varma ytterkläder, drog fram pulkan och gick upp till den härliga pulkabacken vi har här i vår by. Vi var inte ensamma där såklart utan flera familjer hade samlats för att åka pulka, grilla korv med varm choklad och njuta av en härlig vinterdag i goda vänners lag. Riktigt idylliskt!

Sigrid var på riktigt pulkaåkarhumör och for ner för backen gång på gång. Hon skrattade och satt lugnt kvar i pulkan när den stannat vid backens ände i väntan på att någon skulle komma och hämta upp henne igen.  Jag och Jonas fick åka med henne i pulkan nån gång men sen var det stopp med det, hon ville åka själv! :) Modig tjej det där, det är ganska brant i backen och pulkan får upp ganska mycket fart. Efter nån timma började både vi och hon tröttna och därför valde vi att knalla hemåt igen. Vi tog en annan väg än vi valt dit och det innebar att vi kunde åka tillsammans nedför en lång traktorväg som vi har inte långt hemifrån. Jag och Sigrid fick upp bra fart och Mumma som sprang bredvid lyckades på något sätt hamna framför pulkan så att vi körde på henne. Ooops! :O

2016-01-09 318 2016-01-09 320 2016-01-09 333

När vi kom hem så åt vi en sen lunch innan Jonas & Sigrid smög ned i gillestugan för att kika på tecknat framför brasan och under tiden så passade jag på att röja undan i köket och fylla vår nya diskmaskin som kom igår. Vår gamla verkade ha gjort sitt efter att levererat felkod på felkod, inte så konstigt kanske eftersom den köptes begagnad när vi satte in köket 2011. Det en integrerad Siemens-maskin och det ska bli spännande att se om den uppfyller våra förväntningar. Vi var ganska missnöjda med den gamla så bara den är bättre än den så är vi nöjda! :)

När köket var klart gick jag ned i träningsrummet och körde genom dagens axel- och armpass! Det är så skönt att få gjort träningen på dagtid när man fortfarande har energi kvar, det är så lätt att det blir kvar till slutet på dagen när man är som tröttast! Det är skönt att känna att jag känner mig stabil i kroppen fast jag inte tränat på nästan en månad pga sjukdom och julhelger. Det ska bli kul att se vad vintern och vårens träningar kan ge för resultat i form av former och muskler, mer om det i ett annat inlägg!

Efter att träningen var gjord så var det dags att förbereda kvällens mat, pizza på blomkålsbotten, så jag satte på blomkål på kokning och under tiden som det kokade så  planerade jag nästa veckas mat inför morgondagens veckohandling. Maten blev ganska klar ganska sent och sen blev det dags för vår ängel att krypa i säng. Återigen gjorde jag lite kökstjänst innan jag förberedde morgondagens vindsbesök genom att packa ned julsakerna som stod samlade på vardagsrumsbordet. Dagen har avslutats med att jag hängt lite tvätt och packat ned julgranen som fortfarande stod uppe här nere i gillestugan innan jag landade i min bloggfåtölj där jag nu sitter :)

Det har varit en så härlig dag för hela familjen har varit tillsammans hela dagen, vi har varit sams och jag har haft mycket energi att ta tag i surdegar som legat och grott. Att göra rent vår dusch var verkligen på tiden och det känns så skönt nu när det är gjort! Det är också underbart skönt nu när jag får tillbaka min energi som jag saknat så innerligt under hösten som gått! Jag hoppas verkligen att det håller i sig för det är så frustrerande när man vill en massa saker men knappt ens orkar tänka på dem.

I morgon blir det väckning med hjälp av väckarklocka så vi kommer upp i tid och kan tajma vår pulkaåkning med Jessica och Ellie :)

One thought on “En dag med guldkant

  1. Kicki says:

    Den första bilden på sigjjjiiid är ju så söt! Och häftig bild när Jonas drar upp pulkan för backen. Djup i den på något sätt :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *