Att inte vara så jävla jante

Det är säkert inte så normalt eller ens passande att lägga ut bilder på sig själv i underkläder på sin blogg men det skiter jag i. Jag vägrar vara jante i det här fallet.

Den hälsoresa jag gjort de senaste 8 månaderna förtjänar att visas upp, både i skrift men även i bild. Jag har inte skrivit så mycket om det här i bloggen och det har egentligen inte varit något direkt beslut kring det. Jag har inte haft så mycket att skriva om helt enkelt. Att jag inte haft så mycket att skriva har inte betytt att det inte hänt något, för det har det. Sakta, dag för dag, så har jag utvecklats inom såväl kost såsom träning och lärt mig massor om både mat och träning. Jag som historiskt sett aldrig sett mig själv som en träningsperson och som varit på gymmet lika många gånger som det går räkna fingrar på en hand kör numera både axelpress, biceps curls, marklyft och armhävningar regelbundet.

Det har sannerligen varit en resa och till en början var det oerhört kämpigt med både maten men framförallt träningen. Jag var frustrerad och arg över att allt var så krångligt och det gjorde ont i kroppen men snart började jag också se resultaten det gav i form av träningsvärk, ändrad kroppsform och ny hållning. Mitt stela och onda i ryggen försvann i samband med att jag började med Mammafitness och det är givetvis ingen tillfällighet…

Många gånger har jag varit arg på min PT över feedbacken jag fått och bara velat svara spydiga kommentarer tillbaka men istället valt att låta mailet ligga några dagar till jag fått smälta det. Det är svårt att vara arg på någon som man betalt för att säga sanningen till er, vars jobb det är att se till att jag hela tiden når nya resultat. Sen har jag nog hela tiden haft en mer långsiktig satsning än MF:s PT-coacher är vana vid vilket gjort att vi ibland krockat i ambitionsnivå. Ett av mina mål har varit att hitta en nivå med mat och träning som ska hålla under lång tid.

I nuläget så ser mina siffror ut så här:

-7,4 kg (64,4 kg–>57 kg)

-11 cm i midjan

-8,5 cm runt stussen

-8,5 cm runt låren

-1,5 cm runt armen

Min målvikt ligger på 56 kg och det säger egentligen ingenting om vad jag vill med min satsning, jag kommer förmodligen gå upp 1-2 kg när jag sätter ordentligt med muskler och det är givetvis precis i sin ordning! Många som vet om min satsning frågar när jag ska sluta äta min diet. Saken är ju att jag inte går på någon diet utan att jag provat fram ett nytt sätt att äta ska hålla framöver, kanske för alltid. Mitt mål är inte att banta ned mig och sedan gå tillbaka till att äta som jag gjorde innan utan mitt mål är att lära mig äta gott, sunt och hållbart och det tycker jag verkligen jag gjort! Numera så flyter måltiderna på utan några större problem och jag lägger min energi på planering av veckan som jag gör på lördagar, för övrigt så följer jag bara mitt förutbestämda schema med frukost, mellanmål, lunch och middag! Jag känner inte att jag missar något i matväg och jag känner inte särskilt stort behov av att unna mig onyttiga saker. Ibland bestämmer jag mig för att jag vill äta något utöver min planering och den mat jag vanligtvis äter och då är det mitt beslut, inte någonting jag ”syndar med”. Igår åt jag exempelvis spaghetti istället för kikärtspasta, ett beslut jag tog eftersom jag var sugen på spaghetti och köttfärsås (då fick jag dessutom reda på att det heter spaghetti och inte spagetti som jag skrev när jag skulle söka på det i matdatabasen på mammafitness).

På träningssidan har jag fortfarande en väg kvar att gå, där har jag lättare att banga och jag känner inte samma motivation som med maten. Det är också anledningen till varför jag hänger kvar på MF trots att jag redan kört 8 månader, jag vet att jag kommer sluta träna om jag slutar med MF nu. Jag behöver pushen och hjälpen att hålla vid träningen! Tyvärr har jag varit sjuk en del under december och sedan hade jag juluppehåll så nu är det dags att ta tag i träningen igen. Jag lägger inte så mycket värdering i det, det får bli en aktivitet i livet precis som matlagning, läggningar, tvätt och annat är. Det är bara att göra dem, de ingår i vardagslivet och måste också prioriteras! Jag har ju lyxen att ha ett rum i källaren där jag kan vara och träna vilket är fantastiskt. Målet med träningen är att bygga upp en rak hållning, en välformad muskulös kropp med synliga biceps och en kropp som tål vardagens fysiska prövningar utan att gå sönder.

Mitt närstående mål med träningen är att komma upp i sån pass styrka och spänst att jag kan smyga igång med löpträning fram i slutet på mars för att kunna springa något 5 km-lopp under sommaren som kommer. Jag hoppas kunna vara med på Kretsloppet till hösten och då vill jag springa 1 mil. Det vore coolt!

Ett mer konkret mål är att komma igång med styrkan igen för att bli av med värken i höger sida som jag dragits med under jul och nyår, det är samma värk som jag hade innan jag började träna så jag vet att den kommer försvinna om jag bara kommer igång ordentligt med träningen!

Hur ser jag ut då? Jo, i mitten på maj så tog jag kortet till vänster här under och den 31 december 2015 så såg jag ut som bilden till höger visar. Ganska stor skillnad va? Man ser mina nyckelben, jag har en annan hållning, min mage börjar få form efter träningen och mina lår går inte längre ihop. Det är inspirerande att se såna här bilder av sig själv!

Det får avsluta denna blogg och bli mitt tips till er, ta kort och filma er själv så att ni ser resultatet av ert jobb med er själva! :) (sen behöver ni ju inte vara så creepy som jag och lägga ut dem till allmän beskådan på en öppen webbplats, men det ju en annan historia… 😉 )

8 thoughts on “Att inte vara så jävla jante

 1. Kicki says:

  Wow! Vilken styrka du bygger fram! Ser stor skillnad!

  Oerhört bra jobbat!

  (kunde inte missa den där nyfikna pudeln i bakgrunden som sitter och tittar ut) 😉

  • Linda says:

   Tack snälla!

   Haha, jag hade inte ens tänkt på Mumma 😉 Hon sitter förmodligen där och morrar dovt på någon som går förbi :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *