En stilla vårmorgon

Tyst och lugnt, jag hör bara knapprandet när jag trycker på tangenterna. Lugnet vilar över Hulta Hills och mina älskade har inte vaknat ännu. Eller det är inte hela sanningen. Dom har varit uppe och vänt tillbaka igen. Nu ligger dom båda nerbäddade i sängen igen, sida vid sida under de fluffiga täckena.

Själv så kan jag inte sova. Jag har sovit oroligt i natt, mest för jag hade alkohol i kroppen som sakta smög sig ur. Jag drömde förvirrade och ologiska drömmar och vaknade av att det låg en svart kringla i mitten av sängen. Varm! tänkte jag och slängde av mig täcket, för att i nästa stund börja frysa och dra på mig det igen.

Gårdagens afterwork med kollegorna var trevlig, vi åt av bjudbuffén och jag var måttlig. Jag tog en gång och sen fick det vara nog. Ovanligt för att vara mig, men ganska trevlig för magen. Ett par öl slank ned och mannen lyxade till det med Irish Coffé (”för att bli pigg av kaffet” som han uttryckte det). Runt tio så var vi fortfarande glada och avslappnade av fredagsölen, men tog ändå Hultabussen till kullarna för att möta upp vår halta lilla hund.

Idag är en bra dag för idag kommer päronen hit. Det är skoj när de blir en fysisk del av vårt liv. Vi har lite punkter på schemat: överraskningslunch med något de förmodligen aldrig ätit, studiebesök i det nybyggda huset på jobbet och lite hjälp med att sy ihop snörena på brudklänning så jag kan lägga ut den till försäljning.

Apropå brudklänning så går tiden fort. Vi har redan varit gifta i 8 månader och det känns som det var igår vi stod där på båten och lovade varandra evig trohet. Jag försöker plocka upp och suga på känslan ibland, den där ovillkorliga lyckan jag kände den dagen. Underbart!

 

One thought on “En stilla vårmorgon

  1. Karolina says:

    Vad skoj att ni hade en bra kväll igår. Vi hade en heldag och kom hem ganska sent så nån aw blev det inte tal om för min del.
    Ska du lägga ut klänningen så skynda dig på. Det är ett jättetryck på klänningar för alla som gifter sig i vår. Jag vet eftersom jag har vänner som letar…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *