Bloggevent med Att vara någons fru

Det är svårt att börja detta inlägg, just för att det är svårt att få ned alla känslor och tankar i ord. Vilken dag det blev igår, fantastisk och inspirerande är två ord som beskriver några av känslorna som studsar i bröstet. Att äntligen träffa Mintekopp var ju givetvis oerhört roligt, det var så härligt att sitta i hennes  mysiga kök ätandes hemmagjord morotssoppa och klia den lurviga Lermuren bakom örat.

Bloggeventet gick av stapeln på Clarion Hotel mitt i centrala Helsingborg och vi var ett gäng på 80 tjejer som samlats för att lyssna på tre olika föreläsningar. Först ut var frun själv som bland annat pratade om att namnet till bloggen inte alls var någon tillfällighet, att bloggande kvinnor inte ska alltid vara så jävla tacksamma och hur kul det egentligen är att fakturera. Näste man till rakning var Emmas mentor Rolf som kom från Svenskt näringsliv för att prata lite om företagande och vilka möjligheter som egentligen finns att driva egen verksamhet i Sverige (stora möjligheter, ta chansen!). Någon som tagit möjligheterna i hamn är den oerhört inspirerande kvinnan vid namn Tina Pulko som kom till Sverige för ett tag sen (…kommer inte ihåg hur länge sen) och trots att hon ännu inte kan svenska redan har startat en ett eget framgångsrikt företag. Woman power! Följ henne, hon kommer bli något stort en dag! (och kom då ihåg var ni läste det först… 😉 )

Sista föreläsningen för dagen hölls av Angela som har bloggen Fru Cederblad och hon höll en snabb liten photoshopskola. Väldigt bra, snabba och enkla tips om hur man kan höja standarden på både kort och utseende på bloggen. Jag blev väldigt inspirerad att ta tag i lite mer noggrann redigering av mina foton igen, det har varit lite stiltje på den fronten. Det kommer dock inte hända just idag… 😉

När föreläsningarna var slut så var det en liten paus och det var då vi träffade på två nya vänner, Marlene och My, som vi satt tillsammans med under hela middagen. Samtalsämnena varierade mellan läderpiskor, badankor med paddelfötter av läder, att jobba som doola, förlossningar som liknar förstoppning och andra galna ämnen. Stämningen var på topp, maten var god och vi fick möjlighet att spåna lite nya affärsidéer med Att vara någons fru-Emma. Ingen av idéerna kommer förmodligen bli verklighet, men det var skoj att låta idéerna löpa amok! :)

Med lite vin i Mintekoppens kök så avslutade vi en underbar kväll och efter en brakfrukost i morse så styrde jag bilen tillbaka mot Borås för att hämta upp pudeln, åka hem och sälja en sideboard, äta lite pizza och nu glida iväg på ett kort möte innan det är dags att verkligen ta helg. Jag får erkänna att just nu så är jag inte mitt piggaste jag, tvärtom är jag lite sliten. Huvudvärken pockar lite längst bak i huvudet och jag har kaskadkräkts ur mig affärsidéer till mannen så att jag är alldelles matt. Nu ska jag krypa ned i soffan, trycka ned näsan djupt ned i pudellockarna, fingra på det vackra armbandet som följde med i Goodiebagen och försöka sortera alla miljoner idéer som simmar runt i mitt huvud.

Men vilken helg alltså. Otroligt. Tack alla tjejer för att ni gjorde min dag!

12 thoughts on “Bloggevent med Att vara någons fru

  1. Marlene says:

    Ja, vilken galen dag och kväll, riktigt roligt! Och kul att träffa dig och nu få chansen att lära känna dig mer. Hoppas vi tar en reunion också! Ha en bra dag! Kram

  2. vuxenmamman says:

    Tänk så synd att vi inte hann prata med varandra. Läste ditt svar och vad som ”hänt” med dina tankar ser eventet. Jag tänker ungefär samma sak.

    Kanske ses vi någonstans i vimlet framöver.

    Ha en fin dag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *