Första gången

Första gången som du ska hålla nån i hand Första gången som du ska kyssa någon man…

Det finns en första gång för allt. Kommer ni ihåg första kyssen? Den där gången i mörkret med en yngling med små tunna fjun på hakan, den pirrande känslan över hans varma och fuktiga tunga i din mun. Första gången du fick köra bil själv? Overklighetskänslan man fick över att du var helt fri att sitta själv i bilen och köra vart du ville. Första gången du gick till ett nytt jobb? Känslan över att ha framtidstro och veta att du skulle få lära dig massor av nytt.

Det finns en första gång för allt och idag var första gången för mig att åka själv till kund för att utbilda. Och vet ni, det gick jättebra! Det var jätteroligt och jag vill gärna göra det igen. Det var massor av saker jag inte kunde svara direkt på och det var inte heller någon som krävde det av mig. Det enda de krävde var att jag var intresserad, försökte förstå och frågade om det jag inte förstod. Mer än så var det inte.

Sen fick jag ju förstås briljera med att berätta hur våra programvaror fungerar, ge några banala men väldigt uppskattade tips och helt enkelt bara diskutera mig igenom systemet med dem. Det visade sig att jag kunde vara så där avslappnad som jag hoppats och stämningen runt bordet var god. De som var med i mötet verkade nöjda och jag likaså.

Jag sitter hemma i soffan igen, har mosat i mig varmt nybakt bröd med smält smör och lufttorkad skinka (som världens bästa hundvakt stod med i dörren när vi hämtade Mumma…), druckit lite mjölk och glott lite på drogpåverkade tjejer på COPS. Sakta men säkert så börjar överenergin rinna ur kroppen på mig, jag är inte längre så superspeedad och jag börjar känna mig lite matt. Det har varit en grymt intensiv vecka och jag får ta helgen att återhämta mig för att bearbeta alla upplevelser. Både besöket på kliniken och utbildningen idag.

Men jag önskar verkligen att det kommer bli många fler första gånger, för det är så coolt och skönt efteråt. Det är spännande att få testa saker man aldrig tidigare gjort.

4 thoughts on “Första gången

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *