Hur svårt kan det vara?

Vilken dag, vilken dag! Som jag skrev igår så fick jag åka till Sahlgrenska själv idag eftersom mannen åkte till Lund tidigt i morse. Själva resan gick bra, med undantag för att jag råkade ”hoppa” över några väggupp som var lite otydliga. I det läget var jag glad att jag var själv i bilen för det dunkade till lite. Eller rättare sagt ganska mycket… I alla fall så gick det bra ända fram till parkeringen för där började äventyret. När jag skulle dra mitt kontokort för parkeringen så visade automaten att mitt kort var ogiltigt. Jag drog ett annat kort med samma svar och även det tredje kortet gav samma svar. Hmmm… Jag funderade en stund och beslöt mig för att prova att ställa mig i parkeringshuset istället. Precis när jag körde in där så läste jag snabbt något om att personalen måste ha parkeringsbrickor för att parkera i parkeringshuset. Jag tänkte väl inte så mycket mer på det utan körde in och började leta parkering. Rätt så snart blev jag lite misstänksam eftersom jag inte så några parkeringsautomater så jag körde ut igen och stötte på en stängd grind där utfarten var. Svängde runt och åkte in i nästa parkeringshus. Inga automater där heller… Körde ut igen och beslutade mig snabbt för att enda lösningen var att köra runt grinden, att köra ut samma väg som jag kom in vilket alltså var emot trafiken. Det gick jättebra och jag kom ut med tron att polisen skulle stå där och haffa mig.

Ingen polis så långt ögat nådde och när jag provat ytterligare en automat utan framgång så sket jag i att betala och gick in till sjukhuset utan att ha betalt parkeringen. Väl där inne så tog jag fram plånboken och då insåg jag att mitt körkort låg i Jonas plånbok i Lund. Tusan! Men det visade sig att det gick bra ändå och jag fick komma in. Besöket gick bra och det blev bestämt att jag ska starta med sprutor i kväll, en något högre kur än förra gången. Nu gäller det bara att hålla tummarna för stora fina ägg denna gången!

Efter jobbet så åkte jag och Mumman raka vägen hem och började skala räkor för att koka basen till en god fisksoppa. Det var lite jobb med att koka soppan men den blev väldigt god! Jag försökte mig även på att göra en aoili, med devisen att ”hur svårt kan det vara”. Väldigt svårt visade det sig och nu står den ensam och död i köket och smakar olja. Mannen är hemma om några minuter och då hoppas jag på att han kan rädda den. Han är bra på sånt där med mat. Jag också tydligen för fisksoppan smakar gott, men aioli verkar inte vara min specialitet! :) För att fira mina matlagningskunskaper så smakade jag lite på vinet som var till maten, bara för att kontrollera kvaliten så klart! 😉

Nu är det en halvtimma till ett program jag ska se, jag gillar Mia Skäringer så Mia på Grötö på TV4 är en självklarhet!

 

One thought on “Hur svårt kan det vara?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *