LCHF-bröd

Jag läser och jag lär mig mer och mer om LCHF hela tiden, genom artiklar och forum på nätet. Det senaste i raden av alla påhitt är en app som heter ShapeUp för att hålla lite koll på fördelningen mellan kolhydrater, fett och protein i det jag äter. Det är smidigt att söka upp antal/mängd av grejen jag ätit och sedan lägga till i appen för att hålla koll på att jag äter tillräckligt mycket fett.

Idag har vi handlat för två (!) dagar och jag kan säga att det är inte billigt att äta så här… Nu har vi hunnit att slänga ihop en fläskfilegryta med guacamole. För att vi ska hålla oss mättare på kvällarna så bestämde vi idag att vi ska äta mat på kvällen och i morgon börjar vi med fisksoppa från frysen. Till soppa är det ju gott med bröd, men bröd får man ju inte äta när man äter LCHF! Om man inte äter LCHF-bröd förstås! :) Jag har min första sats inne i ugnen nu, så jag får återkomma med hur det smakar. Testa om du vågar!

LCHF-Bröd Med Mandelmjöl

Ingredienser

 • 100 g mandelmjöl
 • 1 tsk fiberhusk
 • 1 tsk bakpulver
 • 1 krm salt
 • 1 msk naturell fet yoghurt
 • 2 ägg

Instruktioner

 1. Värm upp ugnen till 200 grader.
 2. Bland alla torra ingredienser i en skål.
 3. Vispa ihop ägg och yoghurt i en annan större skål.
 4. Rör ner de torra ingredienserna i äggsmeten.
 5. Lägg åtta klickar av smeten glest på ett bakplåtspapper.
 6. Grädda i cirka 15 minuter.
 7. Ta ut plåten och låt bröden svalna under en kökshandduk.
Detta receptet och fler brödrecept kan du hitta här. Nu har plåten hunnit bli klar och jag är väldigt positivt överraskad. Det är absolut ett alternativ till vanligt bröd! Prova vettja!

2 thoughts on “LCHF-bröd

 1. Humlan says:

  Du kan också testa Fincrisp. De innehåller så lite kolhydrater att LCHF-anhängare säger att de är ok om man inte äter ett paket om dagen förstås.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *