Stegringar och ceasarsallad

Ju mer jag tänker på det desto gladare är jag över att jag gick ut med vår barnlöshet. Istället för att det känns jobbigt och pinsamt så blir jag peppad och gläds tillsammans med er som följer oss. Vi får peppande sms, glada hejarop på såväl bloggen som Instagram och det känns bra att ha er med oss i såväl motgång som medgång! Tack!

Dagens besök visade att kurvan gjort en tvär stigning uppåt och att det blivit lite ”klös där inne” som den kvinnliga läkaren uttryckte det. Värdet har gått från 204 till 745 på 4 dagar vilket givetvis är en ordentlig stigning och mycket glädjande för oss! Ultraljudet visar att det finns 4 ägg som är större, 1 som är 12 mm och 3 som är 11 mm. Målet är att ett av äggen ska dra ifrån de andra och växa sig stort, någonstans mellan 18-20 mm, innan jag får ägglossningsprutan. Anledningen att man inte vill att flera ägg växer till sig är att mina ägg ska få gå ned i äggledarna och befruktas den vanliga vägen och då finns det risk för både tvillingar, trillingar och fyrlingar om man låter alla ägg lossna.

Men innan ägglossningen ens kommer på tal så ska vi först fortsätta att spruta 2 dagar till med samma värde som innan, 125 enheter, och sedan göra nytt ultraljud på onsdag. Spänningen fortsätter! :)

Hela denna dagen har varit helt knasig. Jonas satt uppe i natt och kikade på superbowl-finalen och kom inte i säng förrän 4:50, då hunden väckte mig när hon skulle flytta på sig i sängen. Jag lyfte ned henne i sin egen säng och gick för att dricka lite och gå på toaletten, när jag kom tillbaka till sängen upptäckte jag att det var 20 minuter till jag skulle gå upp så det var ingen idé att somna om. Jag smög upp och käkade semla 😉 till frukost innan jag hörde att det ringde i mannens telefon och han fick jobbsamtal vilket gjorde honom tvungen att gå upp. Han hann sova en timma i alla fall! Jag blev klar under tiden som han jobbade och satte mig i bilen för att köra till Göteborg. Väglaget var inget vidare, men det blev bättre ju närmare Göteborg jag kom. Jag kände mig mer som en taxi än som en patient när jag tillbringade 2 timmar i bilen och 10 minuter på sjukhuset, men blodprovet blev lämnat i alla fall.

Jag hade fått ett sms från mannen under tiden jag åkte från Göteborg där han meddelade att han struntade i sin lediga dag och åkte in och jobbade istället. Vi hann jobba några timmar innan det var dags att dra iväg mot Göteborg igen och denna gång för ultraljud. Precis som blodprovet så var det snabbt avklarat och vi vände tillbaka mot Borås igen med ett stopp på Burger King (hamburgare med sallad och vatten, inte så farligt onyttigt :) ) innan vi var tillbaka på jobbet igen. Mannen han jobbade över (!) eftersom vi hade kund på besök så jag fick åka hem själv.

Kvällen har i stort sett gått åt till matlagning, både till i morgon och nu i kväll. Morgondagens rätt blir detta recept: http://56kilo.alltforforaldrar.se/dag-2-pf-lchf-kyckling-i-senapssas-och-kalmos/. Kvällens mat blev en hemmagjord ceasarsallad som blev jättegod! :)  Jag är så nöjd med att äta LCHF för jag får äta så mättande och god mat hela tiden! :) Just nu har jag dock ett sockersug som kommit tillbaka igen, men jag tror det är en kombination av lite slarv med söta saker och hög hormonhalt.

Mannen sover sedan en stund tillbaka och nu ska jag surfa lite på golv till gillestugan, det börjar närma sig med stormsteg! Vi hörs i morgon!

8 thoughts on “Stegringar och ceasarsallad

  1. mintekopp says:

    Å vilka härliga nyheter, skönt att det rör på sig åt rätt håll. Jag håller mina tummar, det vet du vännen :-) Och visst är det skönt att komma ut, jag tyckte att det var så befriande när alla visste. Som du säger bara en massa hejjarrop och stöttande och peppande ord från omgivningen.

    By the way så ser ju maten galt god ut.

    Kramar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *