Early bird

Konstigt. Ja, alltså att somna halv sju i soffan och med ett kortare uppehåll för tandborstning vakna igen vid tjugo-över-fyra för att sedan inte kunna somna utan gå upp vid halv sex på en söndagmorgon. Att jag gick upp var i och för sig inte så konstigt och det kan inte riktigt kallas gå heller för den delen. Mer rusa. Endast iklädd trosor så galopperade jag så snabbt man kan på nattrötta ben raka vägen in i vardagsrummet där den lilla svarta pudeln stod ihopkrupen och försökte ulka upp veckans femte spya på vår lurviga gröna matta. Med en hårsmån av några sekunder hann jag bryskt svänga runt den lilla kroppen så att spyan hamnade på golvet istället och mattan räddades denna gången. Pudeln fick gå ut och skuttade runt för att kissa innan hon kom in för att äta tidig frukost som hon kastade i sig så att hon satte i halsen. Jag å min sida tog ett saftigt kylskåpskallt illgrönt äpple och lite vatten innan vi båda förpassade oss till soffan.

Klockan har hunnit ticka på och är nu halv sju. Pudeln har nöjt spatserat in i sovrummet igen och jag sitter ensam kvar i vardagsrummet med en filt över benen och datorn i knäet. Ljuset kommer mer och mer och fåglarna spelar så att det dånar ute, men nattisen på trädäcket vittnar om att än har inte vintern släppt sitt grepp. Jag öppnar kort efter kort som jag tog i Sofias stall i torsdags, jag och Mumma träffade Sofia och Frida med deras hästar för en promenad där pudeln flera gånger riskerade sitt eget liv genom att sturskt konstatera att hon inte är rädd för att hästarna ska gå över henne. Kameran var givetvis med och det är de bilderna som jag nu omsorgsfullt går igenom en efter en. Det blir många bilder på en fotosession och det tar tid att redigera dem men det är skoj när man ser det fina resultatet!

På torsdag börjar min fotokurs och det ska bli kul att få damma av de kunskaper jag fick på grundkursen i höstas. Näe, några kort till blir det nog och sen vette sjutton om jag inte ska smyga in i sovrummet igen för att ansluta till mannen och hunden. Härliga söndagsmorgon! :)

 

2 thoughts on “Early bird

  1. Sofia says:

    Haha, men vad fasen är det där med att nödvändigtvis ha mjukt underlag för sina spyor? Är det så vi borde göra själva kanske? 😉

  2. Emschen says:

    Jag önskar att jag hade varit en morgonmänniska. Vi har två barn som är fantastiska på att leka själva på morgonen så att vi lätt skulle kunna sova till 9.30-10 tiden men vi har insett att det inte funkar för vi missar för mkt av helgen när vi sover så länge. Idag tvingade jag mig upp vid 8 och tja jag önskar jag kunde säga att det var skönt. Men om någon månad kan jag kanske tvinga mig upp kl 8 för att börja dagen med en kopp kaffe i solen på altanen. Det är allt bra mkt lättare att gå upp på sommaren.
    Ha en fin söndag!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *